Ministri Memli Krasniqi dhe zyrtari i MPJ-së greke, George Tsipras - Foto: MBPZhR

Krasniqi Kërkon më Shumë Shkëmbime Tregtare me Greqinë

Në takim me zyrtarin grek, ministri Memli Krasniqi tha se Kosova ka potencial në bujqësi dhe ky sektor mund të jetë një mundësi e mirë për investitorë nga Greqia.

Ministri i Bujqësisë, Memli Krasniqi, është shprehur i gatshëm për të thelluar bashkëpunimin me Greqinë në fushën e tregtisë, ndonëse ky shtet ende nuk e ka njohur Pavarësinë e Kosovës.

Mundësitë e bashkëpunimit ministri Krasniqi i diskutoi në një takim me Sekretarin Gjeneral për Marrëdhënie Ekonomike Ndërkombëtare në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Greqisë, George Tsipras.

Sipas ministrit Krasniqi, Kosova ka potencial në fushën e bujqësisë dhe vlerësoi se më shumë produkte të Kosovës duhet të ketë në tregun grek.

“MBPZhR është e gatshme që të bashkëpunojë me Greqinë në fushën e ekonomisë. Tash pas nënshkrimit të MSA-së duhet të rriten shkëmbimet tregtare e në veçanti të ketë më shumë produkte nga Kosova në tregun grek. Kosova ka potencial në bujqësi, dhe ky sektor mund të jetë një mundësi e mirë për investitorë nga Greqia”, tha Memli Krasniqi.

Në këtë takim, zyrtari grek theksoi se duhet të ketë nisma konkrete bashkëpunimi në bujqësi.

07 Mars 2017 - 20:17

Doruntina Baliu 07/03/2017 - 20:17
NDËRVEPRIMI0
Prishtina Insight
NA NDIQNI

Send this to a friend