Postet nga: Bujqësia

Besian Mustafa: Kosova i vetmi vend që kompenson dëmet në kultura bujqësore

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa, në intervistë përballë Jeta Xharrës ka thënë se për të zhvilluar bujqësinë është rritur buxheti ...

Ministri Mustafa: Qumështi derdhet sepse jemi treg i lirë, nuk mund t'i mbyllim kufijtë

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa, në intervistë për KALLXO.com ka thënë se në këto vite është rritur prodhimi kurse derdhja e ...

Rahovec - Rrush me bollëk, por pak blerës

Në krahasim me vitin e kaluar, sivjet rendimentet e rrushit janë shumë më të mëdha. Por, vreshtarët ankohen për mos shitje të këtij produkti bujqësor. ...

Shpërndahen rreth 8 milion euro për fermerët nga Ministria e Bujqësisë

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa nëpërmjet një video mesazhi drejtuar fermerëve, ka treguar se në këto gjashtë javë janë realizuar pagesat ...

LDK premton sigurime bujqësore nga fatkeqësitë natyrore

Kandidatja e LDK-së për deputete Hykmete Bajrami ka folur për subvencionimi e kamatave për bujqit  dhe për sigurimet bujqësore nga fatkeqësitë natyrore.

Banka Botërore rikonfirmon mbështetjen për bujqësinë në Kosovë

Banka Botërore do të vazhdojë mbështetjen e mëtejmë të sektorit të bujqësisë dhe zhvillimit rural në Kosovë përmes projekteve të ndryshme bujqësore. Kjo bankë ...

Ministri Hamza kërkon që të hiqet tatimi doganor për importin e kafshëve

Ministria e Financave ka njoftuar se të premten në Qeverinë e Kosovës ministri Bedri Hamza ka vazhduar me kërkesën për lirim nga tatimi doganor për ...

Subvencionet po e bëjnë të varur ekonominë nga shteti

Bujqit dhe blegtorët ankohen se shteti shumë po u ndihmon jo në zhvillimin e veprimtarisë së tyre, por edhe në sigurimin edhe kushteve më elementare për të mbijetuar. ...