Postet nga: gjykata kushtetuese

Zogaj: KGJK me kërkesë ndaj Avokatit të Popullit që Ligjin për paga ta dërgojë në Gjykatë Kushtetuese

Në mbledhjen e Këshillit Gjyqësor të Kosovës, kryesuesi Albert Zogaj tha se KGJK do t’i drejtohet Avokatit të Popullit për dërgimin e Ligjit pë...

Komiteti për monitorim i KE-së, thirrje Malit të Zi për plotësimin e Gjykatës Kushtetuese

Komiteti për monitorimin e respektimit të detyrimeve që dalin nga anëtarësimi në Këshillin e Evropës, u bëri thirrje në raportin e tij, të gjitha ...

Pezullohen procedurat për procedim të mëtejmë të Ligjit për Zyrtarët Publikë

Procedurat për procedim të mëtejmë të ligjit për Zyrtarët Publikë janë pezulluar.

AAK: Gjykata Kushtetuese njeh të drejtën për pensionistët kontributdhënës para 1 janarit 1999

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), ka thënë se Gjykata Kushtetuese ka marrë vendim që të largojë nenin 8 të ligjit për skemat pensionale. Ky nen ...

Kushtetuesja i jep të drejtë Qëndron Kastratit, kompetenca për vendimmarrjen për shkolla i takon komunave

Gjykata Kushtetuese ka vendosur që t’i shfuqizojë disa nene të Udhëzimit Administrativ për Kriteret dhe Procedurat e Themelimit dhe Pushimit të Veprimtarisë së Institucioneve të Arsimit Parauniversitar.

Udhëzimi Administrativ i Ministrisë së Arsimit për themelimin dhe shuarjen e institucioneve para universitare, cenon kompetencat e komunës

Gjykata Kushtetuese ka vendosur lidhur me kushtetutshmërinë e Udhëzimit Administrativ të MASHTI-t për kriteret dhe procedurat e themelimit dhe pushimin e veprimtarisë së institucioneve edukativo-arsimore ose paraleles ...

PDK sot pritet ta dërgojë Ligjin për zyrtarët publikë në Gjykatën Kushtetuese

Partia Demokratike e Kosovës ka thirrur sot konferencë për media para Gjykatës Kushtetuese të Kosovës.

Kushtetuesja: Inspektorati i Punës kundërligjshëm mori kompetencat e gjykatës

Qindra vendime të Inspektoratit të Punës ndër vite janë nxjerrë në kundërshtim me ligjin, pasi vendimi i fundit i Gjykatës Kushtetutës konstatoi se Inspektorati i ...