// E premte ORA 21:20

6,357

17 Dhjetor 2017

Gratë, Viktimat e Pabarazisë

Drejtësia në Kosovë

Emisioni “Drejtësia në Kosovë” transmetoi hulumtimin i cili tregon për gjendjen në të cilën jetojnë shumë gra në Kosovë, sidomos për ato gra të cilat nuk kanë prona të regjistruara në emrin e tyre.

Hulumtimi flet për problemet në vonesat në plotësimin dhe zbatimin e legjislacionit, ku  hyjnë edhe shumë ligje që rregullojnë të drejtat pronësore dhe procedurat për të fituar të drejtën themelore, atë të trashëgimit të pronës.

Poashtu të gjeturat në teren dëshmojnë se gratë viktima të dhunës në mungesë të pronave detyrohen të braktisin shtëpitë dhe të ballafaqohen më vështirësi në sigurimin  strehimit dhe të jetesës për vete dhe fëmijët e tyre.

Hulumtimi i ekipit të “Drejtësia në Kosovë” tregon edhe për njerëzit e ligjit, gjyqtarët dhe prokurorët, për regjistrimin e pasurive të tyre sipas ligjeve në fuqi.

Po ashtu emisioni sjell dhe intervistat me përfaqësuesit e organizatave të shoqërisë civile të cilët kanë dhënë rekomandimet e tyre për rregullimin e ligjeve që do të garantonin që pronat të regjistrohen në emrin e të dy bashkëshortëve dhe poashtu do t’u garantojë të drejtën e grave dhe vajzave në trashëgimi.

Në fund të emisionit në rubrikën “Policia” shfaqen pamje ekskluzive nga aksioni i policisë në kapjen e 130 kilogramëve narkotikë. Pamjet ekskluzive tregojnë për teknikat dhe mënyrën që kanë përdorur trafikantët në fshehjen e narkotikëve.

NDËRLIDHUR

Lamtumirë baca Adem
 

Promovohet libri ‘Lamtumirë Baca Adem’ i Selatin Novosellës

Shoqata e të Burgosurve Politik të Kosovës ka promovuar sot, 19 nëntor 2018, në Institutin Albanologjik të Prishtinës, librin “Lamtumirë Baca Adem” të Selatin Novosellës. Libri botohet në shenjë kujtimi të 19 nëntorit të vitit 1958, konkretisht 60 vjetorit të burgosjes së parë të Adem Demaçit, nga organet shtetërore të ish- Jugosllavisë. Libri përmbledhë shkrime […]

gjykimi për sulm
 

Mungon i akuzuari shtyhet seanca e gjykimit për sulm

Seanca gjyqësore në gjykimin për veprën penale të sulmit, është shtyer për shkak të mungesës së të akuzuarit. I akuzuari Roland Idrizi, nuk ishte prezent para gjykatësit Mentor Bajraktari, për t`u përgjigjur për veprën që i ngarkohet. Gjykatësi Bajraktari tha se kishte lëshuar urdhëresë për sjelljen me forcë të të akuzuarit nga Stacioni Policor i […]

INTERPOL
 

Pacolli optimist për anëtarësimin e Kosovës në INTERPOL

  Ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, Behgjet Pacolli, është shprehur optimist se që nga nesër Kosova do të jetë pjesë e organizatës INTERPOL. “Na ndajnë vetëm disa orë deri te momenti i rëndësishëm, unë besoj se po për shkak se vota pro është një votë e merituar e Kosovës si shtet që është […]

media
 

Drejtori i ‘RTV Dukagjini’ flet për largimin e dy punëtorëve

Ermal Panduri, dretor i Radiotelevizionit Dukagjini ka dalë me një sqarim publik lidhur me ankesat e dy punëtoreve të këtij mediumi për largim të padrejtë nga puna. Ditë më parë Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës ka shprehur shqetësim për mënyrën e largimit nga puna të dy punëtorëve, Arben Rexhepi dhe Ervin Behluli, të cilët punonin […]

TË FUNDIT

Lamtumirë baca Adem
 

Promovohet libri ‘Lamtumirë Baca Adem’ i Selatin Novosellës

Shoqata e të Burgosurve Politik të Kosovës ka promovuar sot, 19 nëntor 2018, në Institutin Albanologjik të Prishtinës, librin “Lamtumirë Baca Adem” të Selatin Novosellës. Libri botohet në shenjë kujtimi të 19 nëntorit të vitit 1958, konkretisht 60 vjetorit të burgosjes së parë të Adem Demaçit, nga organet shtetërore të ish- Jugosllavisë. Libri përmbledhë shkrime […]

gjykimi për sulm
 

Mungon i akuzuari shtyhet seanca e gjykimit për sulm

Seanca gjyqësore në gjykimin për veprën penale të sulmit, është shtyer për shkak të mungesës së të akuzuarit. I akuzuari Roland Idrizi, nuk ishte prezent para gjykatësit Mentor Bajraktari, për t`u përgjigjur për veprën që i ngarkohet. Gjykatësi Bajraktari tha se kishte lëshuar urdhëresë për sjelljen me forcë të të akuzuarit nga Stacioni Policor i […]

INTERPOL
 

Pacolli optimist për anëtarësimin e Kosovës në INTERPOL

  Ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, Behgjet Pacolli, është shprehur optimist se që nga nesër Kosova do të jetë pjesë e organizatës INTERPOL. “Na ndajnë vetëm disa orë deri te momenti i rëndësishëm, unë besoj se po për shkak se vota pro është një votë e merituar e Kosovës si shtet që është […]

Tash

NA NDIQNI

Pacolli optimist për anëtarësimin e Kosovës në INTERPOL

by Naim Krasniqi
NA NDIQNI

Send this to a friend