Deputeti Milaim Zeka lirohet nga arresti shtëpiak

Gjykata Themelore në Prishtinë e ka lënë të lirë deputetin e Kuvendit të Kosovës nga NISMA Socialdemokrate, Milaim Zeka meqë Prokuroria nuk ka bërë kërkesë për vazhdimin e masës së arrestit shtëpiak.

Lajmin për KALLXO.com e konfirmoi gjykatësi i rastit, Rrustem Begolli.

Ai tha se gjykata nuk ka pranuar nga prokuroria ndonjë kërkesë për vazhdimin e masës së arrestit shtëpiak ndaj Zekës deri në momentin kur atij i skaduar afati i masës paraprake.

“Prandaj Gjykata nuk ka pasur për çka të vendosë dhe në momentin e kalimit të afatit për të cilin është shqiptuar kjo masë Milaim Zeka është liruar”, tha gjykatësi Begolli.

Të njëjtin arsyetim e dha edhe Gazmend Halilaj, avokat i Milaim Zekës.

“Klienti im ndodhet në liri pasi që prokuroria nuk ka ushtruar kërkesë për vazhdimin e masës së arrestit shtëpiak apo zëvendësimin e kësaj mase me ndonjë masë më të butë”, tha avokati Halilaj për KALLXO.com.

Zeka po qëndronte në arrest shtëpiak pas dyshimeve për kërcënim ndaj një prokurori.

Aktualisht Milaim Zeka ka një aktakuzë të ngritur në gusht të këtij viti nga Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës bashkë me Ilir Krasniqin e Edmond Kërliun për veprat penale: mashtrimi, shmangia nga tatimi si dhe për veprën penale pastrimi i parave.

Sipas aktakuzës së Prokurorisë Speciale të pandehurit Ilir Krasniqi dhe Milaim Zeka, që nga viti 2016 e deri në mars të vitit 2017, me qëllim të përfitimit të kundërligjshëm pasuror, fillimisht të pandehurit e lartcekur më 02.06.2016, kanë regjistruar biznesin si agjension punësimi, ku kanë paraqitur fakte të rreme kinse për punësimin e qytetarëve të Kosovës në Gjermani, ashtu që të pandehurit Ilir Krasniqi dhe Milaim Zeka, kanë mashtruar 900 aplikues për viza pune.

Rast i njëjtë kur Prokuroria nuk ka kërkuar nga gjykata vazhdimin e masës së sigurisë ka ndodhur muaj më parë edhe me ish-deputetin e PDK-së dhe ish- komandantin e përgjithshëm të UÇK-së, Azem Syla, i akuzuar në rastin ‘Toka’.