Njoftimi i KEDS-it, në këto vende të hënën do të ketë ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se më 07.04.2024 do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik.

Si rezultat, në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë:

Punime të domosdoshme për siguri të  sistemit

1.

Nga TS 110/10(20)kV Mazgit do të ndërprehet:

Dalja 10kV Shkabaj  (kodi: 15019002)  nga ora 10:30 deri 15:00

Vendet: Shkabaj, një pjesë e Mazgitit,”American School of Kosova, Ibrahim Bacaliu “HIB PETROL” shpk,gim Lluka “Radio TV-DUKAGJINI”SH.P.K, Iber Lepenci, Ambullanta (e Kek-ut), Lagjja e Re Hade- Shkabaj, Agim Gashi NTP “AGIMI COM dhe BAST Trade.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

Punime nga palët e treta

1.

Nga TS 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 20/04 kV TSB Lagjeja e Spitalit 5 (kodi: 19000078102) nga ora 09:00 deri në ora 15:00

Vendet: Lagjeja e Spitalit 5

Arsyeja: Terheqja e një fushe- bistek në dy shtyllat e reja si dhe eleminimi i shtyllave të drurit (2cope).

2.

Nga TS 35/10kV Drenasi do të ndërprehet:

Dalja 10kV Trasing (kodi: 16100010) prej orës 09:00 deri në ora 15:00

Vendet: Sllatinë e Vogël EU-BETON SH.P.K  Përparim Thaqi dhe YLLI MINERAL  SH.P.K  Edmond Shala, Fatmir Zymberi “Scan Color-JYSK” shpk, Korroticë e Epërme, Fsh. K. E Nalte,Koroticë e Naltë, Te Kroi i mbretit, Sankofc, Krivovë dhe Sllatinë e Madhe.

Arsyeja: zhvendosja e rrjetit 10(20)kV, sipas zgjidhjes teknike.

 

Pejë:

Punime të domosdoshme për siguri të  sistemit

1.

NS 110/10 [kV]  Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Zahaqi  (kodi: 51000010)  nga ora 08:30 deri ora 11:30

Vendet: Fshatrat: Bllagaj, Llabjan, Pavlan, Qyshk dhe Zahaq.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosje e shtyllës dhe përforcim i kongolës në tjetër shtyllë.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Loxha (kodi: 51000008) nga ora 10:30 deri ora 15:00

Vendet: Loxha Qerhane, Loxha3, Loxha2, Graboc, Loxha1, Loxha e reja,Elezaj Raushiq, Raushiq Ademajt, Strellci I Ulët, Raushiq xhamija, Raushiqi ri, Raushiq, Molika, Gazmend Shabanaj, Zagerma, Lubeniq, Strellci Ulët, Lufajt, Sali Likaj, Raushiq Mahalla, Likaj, Raushiq Kulla.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

 

Prizren:

Punime në projekte investive

1.

Nga NS 110/10[kV] Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Zhupa (kodi: 31000026)  në dy termine nga 08:30 deri 09:00 dhe nga ora 15:00 deri 16:00

Vendet: Manastericë, Llokvicë, Neprogoshte, Reqan, Pllanjane Lubinje e Epërme, Lubinje e Ulet, Gornja  Selle, Mushnikove, Ts Prevalla, HOTEL Sharri, Ts Sat styro,Ts Shpia e bardhe, Sredska, Stajkovc, Bogoshevc dhe Drajqiq.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punes pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

NS 110/10[kV] Prizreni 3

Nga Dalja 10kV Zhupa  do të nderprehen këta trafostacione nga ora 08:30 deri ora 16:00

1.NS 10/0.4kV TS Nepregoshtë I (kodi: 31000026004)

2. NS 10/0.4kV TS Nepregoshtë II (kod: 31000026005)

3. NS 10/0.4kV TS Manastirica  I (kod: 31000026006)

4. NS 10/0.4kV TS Manastirica  II (kod: 31000026007)

2. NS 10/0.4kV TS Manastirica  III (kod: 31000026030)

Vendet: Manastericë dhe Neprogoshtë.

Arsyeja: Projekte investive, energjizimi i largpërçuesit të ri.

3.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10kV Studenqani 2 (kodi: 32000024) në dy termine nga  09:00 -12:00 dhe nga  14:00- 17:00

Vendet: Reshtan, Studenqan, Samadrexhë dhe rr, Skënderbeu

Arsyeja: Projekte investive,  lëshimi i rrjetit të ri  të tensionit të mesem nën tension dhe i TS të ri në projektin Studenqani 2.

4.

Nga TS 35/10[kV] Zhuri do të ndërprehet:

Dalja 10kV Hoqa e Qytetit (kodi: 30035005) në dy termine nga ora 09:00 deri 09:30 dhe nga ora 15:00 deri 15:30

Vendet: Zhur,Vlashnjë, Poslishtë, Nashec, Muradem, Lubiqevë, Leskovec, Kobajë, Jeshkovë, Hoqë e Qytetit, Grazhdanik, Billushë, afariste:Resturant “Keshtjella”,”Pompa Benxines Zhuri”,Betonjera “Vëllezërit e Bashkuar”, Billushë “Pompa e Ujit” dhe Vlashna “Fanaj Petroll”.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punes pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

5.

TS 35/10[kV] Zhuri do të ndërprehet:

Nga Dalja 10kV Hoqa e Qytetit do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Jeshkovë  (kod: 30035005007) nga ora 09:00 deri ora 15:30

Vendet: Jeshkovë.

Arsyeja: Projekte investive vendosja e përçuesit në shtyllat e reja.

 

Ferizaj:

Punime të domosdoshme për siguri të  sistemit

1.

Nga NS 35/10[kV] Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Gaçka (kodi: 40042002) nga ora 10:00 deri ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Bajnicë, Burnik, Gaçkë, Gaçkë e Epërme, Gërlicë, Gërlicë e Epërme, Gjelbin, Greme (një pjesë), Izhancë, Koshtane, Semajë dhe Varosh (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

 

Punime në projekte investive

1.

Nga TS 35/10kV Ferizaj II do të ndërprehet:

Dalja 10kV Betoni (kodi: 40041002) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Rr.”Prizrenit”, Saraishtë, Lloshkobare, Llojza, Kosinë, Slivovë, Dremjak dhe bizniset private.

Arsyeja: Projekte investive, energjizimi i linjës së re.

 

Punime nga palët e treta

1.

Nga TS 35/10kV Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ylli 2 (kodi: 40042016) nga ora 09:00 deri në ora 15:00

Vendet: rr.Skënderbeu, rr.Sadik Tafarshiku, rr.Riza Goga,rr.12 Qershori, VIVA FRESH SH.P.K.  Xhevdet Rexhepi, rr.Agim Matoshi dhe rr.Imri Halili.

Arsyeja: punët që duhet te kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

 

Mitrovicë:

Punime të domosdoshme për siguri të  sistemit

1.

TS 110/10(20) kV Vushtria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Stacioni Hekurudhor   (kodi:73000004) prej ores 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Akrashticë, Ashlan, Balinc, Beqiq, Bruznik, Bukosh, Dolak, Dubovc, Galicë, Hercegov, Liqej, Lugmir, Mikushnicë (një pjesë), Novolan  (një pjesë), Okrashticë, Oshlan, Pantinë, Shtitaricë, Shtruher, Stacioni Hekurudhor dhe Taraxha  (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

 

Gjakovë:

Punime të domosdoshme për siguri të  sistemit

1.

Nga TS 110/35/10 kV Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10kV Shkoza (kodi: 82000009) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: CONDOR  SH.P.K., ” KOSOVA-PACK ” SH.P.K., MULLIRI NPT”VETONI”,ODS-METAL, ” GENDER ” SH.P.K., N.T.SH,,PISTA”, Rr.486 Xhelal Hajda-Toni, rr.497 Shkelzen Krasniqi, rr.498 Xhevat e Alajdin Elshani.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

 

Gjilan:

Punime të domosdoshme për siguri të  sistemit

1.

Nga TS 110/20(10)[kV] Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10kV Hogoshti (kodi: 62000001) nga ora 10:30 deri 15:00

Vendet: Kopërnica, Hogoshtë, Ploçikë, Desivojsë, Shipashnicë e Ulët, Shipashnicë e Epërme, Trenidell (antenat), Dazhnicë, Kostandincë, Kolloleq, Tërsten, Laçiç, Vriçevcë, Lisockë, Gjyrishevcë, Zhujë, Air Energy – Kitka, Velegllavë, Marovcë, Sotllar.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

Vërejtje: Dalja ka BRRE.

 

Punime nga palët e treta

1.

Nga TS 35/10[kV] Kllokot do të ndërprehet:

LP 10kV Tërpeza (kodi: 61065012) nga ora 09:30 deri ora  15:00

Vendet: Zhiti, Tërpezë, Çifllak, Devajë, Kravaricë, Ballancë dhe TS Privat 1.

Arsyeja: Per realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.