Të tjera risi nga WhatsApp

Kompania Meta po zhvillon vazhdimisht risitë për platformën e saj të komunikimit në mënyrë që t’u ofrojë përdoruesve përvojën më të mirë të mundshme, si dhe privatësinë maksimale.

Kompania Meta po përgatit opsione të reja që duhet t’u lejoë përdoruesve më shumë privatësi kur përdorin WhatsApp. Në vitet e fundit, kompania e Zuckerberg ka prezantuar tashmë një sërë opsionesh të tilla – nga zhdukja e mesazheve dhe bisedave të fshehura deri te mbyllja e thirrjeve nga persona të panjohur, e cila ka si qëllim t’i mbrojë përdoruesit nga mashtruesit.

Opsioni i ri që ata po zhvillojnë, i cili është raportuar në mediat teknologjike këto ditë, i referohet krijimit të një profili alternativ për ta mbrojtur informacionin privat të përdoruesit, të tilla si fotografia e profilit dhe emri i përdoruesit, i cili mund të jetë veçanërisht i dobishëm për njerëzit që duan ta ndajnë korrespondencën private dhe atë të biznesit në atë platformë. Për miqtë mund të lini foton e profilit që dëshironi, e cila mund të mos jetë e përshtatshme për korrespondencë biznesi, ndërsa për njerëzit me të cilët korrespondoni për punën ose ndoshta për kopshtin, shkollën etj., mund të vendosni një foto më të denjë.

ëhatsApp tashmë ka disa elementë në profil që përdoruesit mund t’i fshehin nga njerëzit e tjerë, duke përfshirë disa nga njerëzit nga lista e kontakteve që ata zgjedhin. Statusi se kur përdoruesi është parë për herë të fundit në atë platformë, mesazhet që janë lexuar mund të fshihen dhe gjithashtu mund të përcaktohet se kush do ta shohë foton e profilit. Ashtu si në rastin e opsionit të statusit, fotografia e profilit në WhatsApp mund të jetë e disponueshme për të gjithë ose vetëm kontakte të caktuara, të gjithë në atë platformë ose askush. Prandaj, në të ardhmen, përdoruesit do të kenë një mundësi tjetër, e cila është se ata do të mund t’i vendosin dy fotografi të profilit, si dhe një emër të dytë.

Opsioni nuk është ende i disponueshëm në versionet e testimit të WhatsApp dhe inxhinierët e Meta-s sapo po e përgatisin atë, kështu që ne mund ta presim atë në muajt e ardhshëm. Për rikujtim, Meta së fundmi e ka bërë të ditur mundësinë e përdorimit të llogarive të ndryshme WhatsApp në të njëjtin telefon inteligjent, në mënyrë që profilet private dhe ato të biznesit të mund të përdoren në të njëjtën kohë. Përdoruesit nuk duhet të dalin vazhdimisht nga një dhe të hyjnë në një llogari tjetër ose të mbajnë dy telefona. Opsioni i ri për të cilin ata po punojnë, i cili do të mundësojë foto dhe emra të ndryshëm të profileve, do t’ua lehtësojë edhe më shumë të gjithëve në atë platformë që duan të ndajnë komunikimin e tyre privat dhe atë të biznesit nga i njëjti profil./Android Police