Pamje nga ekspozita. Foto: Facebook/MKRS.

Koleksioni i veçantë etnologjik ekspozohet në Muzeun e Lidhjes Shqiptare në Prizren

Një koleksion i veçantë prej 111 palë çorapesh të krahinave etnografike shqiptare janë ekspozuar në Muzeun e Lidhjes së Shqiptare në Prizrenit për 111 vjetorin e Pavarësisë së Shqipërisë.

Ekspozita “Koleksioni i çorapeve të krahinave etnografike shqiptare” me autorë Parim Kosova, Linda Perolli, Delvina Bytyçi dhe Dashnor Uka, është realizuar nga Qendra Rajonale për Trashëgimi Kulturore në Prizren.

Aksesorë të punuar me dorë kanë rëndësi për trashëgiminë kulturore dhe materiale përmes të cilave kuptojmë edhe nivelin e zhvillimit ekonomik, kulturor dhe psikologjinë e një populli.

Ekspozita do të jetë e qasshme për publikun gjatë festave të fundvitit.

Pamje nga ekspozita. Foto: Facebook/MKRS.

 

Pamje nga ekspozita. Foto: Facebook/MKRS.

 

Pamje nga ekspozita. Foto: Facebook/MKRS.

 

Pamje nga ekspozita. Foto: Facebook/MKRS.