Postet nga: arti

'Mirëdita, dobar dan', mes nismave shoqërore, dialogut politik dhe ëndrrave për pajtim

Mes alarmit për bombë, këngëve nacionaliste serbe e protestave të vogla, kosovarët dhe serbët u bashkuan nëpër hapësira kulturore të Beogradit me ...

Teknika e lapsit në veprat e 21-vjeçares nga Gjakova (FOTO)

Si një vajzë fjalëpak dhe e ndrojtur, Benita Cërmnjani ka gjetur një mënyrë për të shprehur mendimet e ndjenjat.

"Arti, mënyra më e mirë për pasqyrimin e ndjenjave"

Perëndimi i diellit dhe eksperimentimi me ngjyrat janë të preferuarat e 14-vjeçares nga Gjakova, e cila është e pasionuar pas artit. 

Publikohet ueb-faqja e Pavijonit të Kosovës në Bienalen e Venedikut

Kosova do të marrë pjesë për herë të pestë në Ekspozitën e 59-të Ndërkombëtare të Artit - Bienalen e Venedikut, që hapet më 23 prill 2022 dhe zgjatë ...

Arti i veçantë i 14-vjeçarit nga Gjilani (FOTO)

Surrealizmi është një lëvizje artistike dhe letrare avangarde e themeluar në vitin 1924 nga André Breton, e cila konsistonte në shprehjen e nënvetëdijes përmes letërsisë, pikturë...

Portretet e artistëve të mëdhenj nga pena e të rejës nga Malisheva

“Ke të drejtë të shprehesh lirshëm, t’i vendësësh rregullat e tua, pa kufi dhe kushtëzime dhe në fund transmetohen emocione të pazëvendësueshme”, kë...

Vizioni Urban: Piktorja e transformon qytetin përmes muraleve

Lebibe Topalli po i mbulon muret e vendlindjes së saj me piktura muralesh të ndritshme – duke e ndryshuar Ferizajn dhe duke i sfiduar stereotipet për gratë në të një...

Ministri Çeku ballafaqohet me artistët protestues, kërkon dëshmi për akuzat për blerje të veprave të artit

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku, është ballafaquar sot paradite me artistët të cilët po kundërshtojnë vendimin për blerjen e veprave të artit ...