Gjeneralmajori Ozkan Ulutash Foto:KFOR

Gjeneralmajori turk Ozkan Ulutash merr komandën e KFOR-it në Kosovë

Sot në Prishtinë gjeneralmajori italian Angelo Michele Ristuccia ka dorëzuar postin e komandantit të KFOR-it tek gjeneralmajori turk Ozkan Ulutash, gjatë një ceremonie të mbajtur në selinë e misionit të KFOR-it të NATO-s në Prishtinë.

Sipas komunikatës së KFOR, Ulutash merr komandën e misionit për një mandat një vjeçar, si komandant i 28-të i KFOR-it.

Komandanti i Komandës së Forcave të Përbashkëta Aleate në Napoli, Admirali Stuart B. Munsch ka shprehur mirënjohjen e tij për komandantin e KFOR-it në largim, gjeneralmajor Ristuccia që la një ndikim të pashlyeshëm në misionin e tij thelbësor.

Ai gjithashtu përshëndeti komandantin e ri të KFOR-it, duke shtuar se përvoja e tij e gjerë do t’i shtojë vlerë këtij misioni.

Gjatë fjalës së tij sipas komunikatës së KFOR Gjenerali Ristuccia, ka shprehur falënderimet e tij për të gjithë stafin e tij dhe anëtarët e KFOR-it që e mbështetën në kryerjen e detyrave të tij me përkushtimin, përkushtimin, profesionalizmin maksimal, ndjeshmëri dhe paanshmëri.

“Më duhet vetëm të shpreh mirënjohjen time për ata që patën besimin të më caktojnë detyrën e udhëheqjes së KFOR-it dhe më mbështetën gjatë gjithë kësaj përpjekjeje sfiduese që na pa të ruajmë kushtet për sigurimin e paqes dhe stabilitetit për të gjithë qytetarët që jetojnë në Kosovë” – citohet të ketë thënë ai në komunikatën për media.

Ristuccia ka falënderuar edhe zinxhirin komandues të NATO-s duke theksuar se nuk është ndjerë kurrë vetëm.

“Më duhet të falënderoj Aleancën dhe vendet kontribuuese për përpjekjen e shpenzuar për të më siguruar aftësitë dhe mjetet për të përmbushur këtë detyrë. Falënderoj zinxhirin tim komandues politik dhe ushtarak, si në nivel të NATO-s ashtu edhe në nivel kombëtar, që nuk i mungoi asnjëherë udhëzimi dhe, mbi të gjitha, mbështetja e duhur”- citohet të ketë thënë tutje ai.

Në fjalimin e tij, Italiani Ristuccia nuk ka lënë pa përmendur edhe sfidat që e kanë shënuar KFOR-in në 1 vit të drejtimit të tij.

Gjeneralmajori Ozkan Ulutash dhe gjeneralmajor Angelo Michele Ristuccia Foto:KFOR

“Dua të theksoj një koncept, i cili për mua është themelor dhe i padiskutueshëm: KFOR-i punon për të ruajtur një mjedis të sigurt dhe të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të gjithë njerëzit në Kosovë në mënyrë të paanshme dhe në përputhje me mandatin e tij të OKB-së”- ka shtuar ai

“Ka qenë dhe vazhdon të jetë një mision kompleks i karakterizuar nga sfida të panumërta, të cilat ne jemi përpjekur t’i kthejmë në mundësi për të garantuar paqen dhe stabilitetin, por mbi të gjitha për të ruajtur një të ardhme më të mirë për brezat që do të vijnë”- ka theksuar ai.

Ndërsa gjeneralmajor Ulutash ka theksuar se sot mbi super e tij është ngarkuar një barrë e madhe duke marrë parasysh situatën në të cilën ndodhet Kosova.

“Duke qenë i vetëdijshëm për përgjegjësinë e vendosur mbi supet e mia në periudhën e ndjeshme që po kalon Kosova, unë po marr komandën me vendosmërinë për të bërë të gjitha përpjekjet dhe përvojën time për të siguruar që kjo njësi e shquar të shërbejë. me sukses në të ardhmen siç ka bërë në të kaluarën”- ka theksuar ai.