Foto: ICE

Arrestime Masive në SHBA Përfshirë Shqiptar

Në një aksion të gjerë të organeve të rendit në SHBA janë arrestuar 225 persona.

Në një operacion në një periudhë gjashtë ditore janë arrestuar 225 persona për shkelje të ligjeve të emigracioneve në SHBA.

Gjatë këtij operacioni u arrestuan edhe persona nga Kosova e Shqipëria.

Sipas zyrës së emigracionit, nga të arrestuarit, 180 prej tyre janë dënuar pasi kishin akuza penale ndërsa më shumë se 80 janë lëshuar me urdhër, janë larguar nga Shtetet e Bashkuara dhe më pas janë kthyer në mënyrë të paligjshme në SHBA.

“Disa kishin dënime paraprake për krime të rënda ose të dhunshme, të tilla si krimet e seksit të fëmijëve, akuzat për armë dhe sulme, ose kishin dënime të kaluara për kundërvajtje të konsiderueshme ose të shumëfishta”, thuhet në njoftimin e zyrës së ICE-së.

“ICE (Zyra e Emigracionit dhe Doganës) vazhdon të përballet me pengesa të mëdha me politikat e krijuara nga zyrtarët lokalë të cilët pengojnë bashkëpunimin midis ICE dhe zbatimit të ligjit vendor. Megjithatë, me përpjekjet e palodhura të burrave dhe grave të ICE, ky veprim ishte një sukses i madh”, ka thënë drejtori i zyrës së ZRRE në Nju Jork, Thomas Decker, njoftoi zyra e ICE-së.

Arrestimet sipas zyrës së emigracionit dhe doganës, përfshijnë, një shtetas guatemalas 35 vjeçar, i cili u largua më parë nga SHBA në pesë raste të veçanta, një 39 vjeçar Xhamajkan, i regjistruar si shkelës seksual ka dy akuza në shkallë të tretë dhe një akuzë për përpjekje përdhunimi në shkallë të parë, viktima e tij ka qenë një fëmijë i moshës 13 vjeçar.

Një tjetër i arrestuar është një 38 vjeçar i cili ka dënime për vepra seksuale me një fëmijë, ai është dënua me 10 vjet mbikëqyrje, një tjetër i arrestuar është një 36 vjeçari dominikan, i akuzuar për vrasje, korrupsion administrativ dhe pranim i ryshfetit.

I arrestuari tjetër është një shtetas 39 vjeçar i Ganës, i regjistruar si shkelës seksual ka dënime për abuzim seksual, 31 vjeçari meksikan i arrestuar është i dënuar për marrëdhënie me person nën moshën 15 vjeçare, 40 vjeçari tjetër i arrestuar është ka dënime për sulm, vjedhje, posedim i substancave narkotike, vozitje pa licencë, abuzim seksual.

Në Bronx, një shtetas i Trinidadit, 58 vjeçar, është larguar dy herë, është liruar nga paraburgimi i NYPD me një ndalues ​​aktiv, i cili ka dënime për prodhim të  dokumenteve të identifikimit, posedim penal të substancave të kontrolluara, falsifikim, mashtrim, transport ndërshtetëror të pasurisë së vjedhur , dhe posedimi i pronës së vjedhur, dhe deklarata të rreme për një aplikim të pasaportave në SHBA.

I arrestuari tjetër është 57 vjeçari xhamajkan, i cili ka dënime për abuzime seksuale me dhe kontakt me persona nën moshën 14 vjeçare.

Arrestime sipas zyrës së Emigracionit dhe Doganës, përfshijnë edhe persona nga Kosova edhe Shqipëria.

“Të gjithë ata që shkelin ligjet e emigracionit mund t’i nënshtrohen arrestimit, ndalimit dhe, nëse gjendet i lëvizshëm me urdhër të përhershëm, largimit nga Shtetet e Bashkuara. Disa nga individët e arrestuar gjatë këtij operacioni do të përballen me ndjekjet penale federale për hyrje të paligjshme dhe ri-hyrje të paligjshme pas dëbimit. Arrestimet që nuk po gjykohen federalisht do të përpunohen administrativisht për largimin nga Shtetet e Bashkuara. Ata që kanë urdhra të shquar të dëbimit ose që u kthyen në Shtetet e Bashkuara në mënyrë të paligjshme pas dëbimit, i nënshtrohen largimit të menjëhershëm nga vendi. Individët e mbetur janë në kujdestari ICE në pritje të dëgjimit para një gjykatësi të emigracionit, ose në pritje të marrëveshjeve të udhëtimit për largim në të ardhmen e afërt”, thuhet në njoftimin e zyrës së Emigracionit dhe Doganës së SHBA-së.