Qytetarët serb vendosin flamurin e tyre në autoblindë të Policisë

Disa qytetarë, protestues kanë vendosur një flamur të Serbisë në autoblindën e Policisë së Kosovës e cila ndodhet pranë komunës së Zveçanit.

Pas vendosjes së flamurit, përgjegjësi kryesor i ekipeve të KFOR ka dalur për të biseduar me kryetarin e Listës Serbe, Goran Rakiq.

Të njëjtit i ka kërkuar që t’i lejojnë që të sjellin në afërsi të komunës një veturë të KFOR-it që gjendet në fillim të rrugës, pra ta largojnë nga turma.

Lista Serbe është pajtuar me këtë, përderisa KFOR kërkoi që është dy autoblinda të PK-së që po ashtu janë bllokuar në mesin e qytetarëve të sillen në afërsi të komunës, por kjo nuk u pranua nga ana e LS-së.

Më pas, KFOR ka kërkuar që oficerët që gjenden në njërën nga autoblindat e policisë të lejohen të sillen brenda dhe të futen në objektin e komunës, por që prapë edhe për këtë  nuk është marr përgjigje pozitive nga ana e Listës Serbe.

Lista serbe ka pasur më pas një propozim tjetër, ata kanë thënë ‘pse këto automjete (të policisë) nuk kthehen në jug të Mitrovicës’.

Për këtë çështje KFOR ka mbetur që të diskutoj me pjesëtarët e Policisë së Kosovës dhe të vendosen se çfarë do të ndodhë.

Situata në veri – Pamje