Punime në rrjet, KEDS tregon ku do të ketë ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se më 01.03.2024 do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik.

Për shkak të këtyre punimeve në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

LP 20kV J29 PR7 Dalja nr.7 (kodi: 19000078) në dy termine nga ora 10:00 deri 10:15 dhe nga ora 12:45 deri 13:00

Vendet: Lagjja e Spitalit, Sizmir, Art Construction, Kodrina, Princesha Group, Kawa Group, B&S Group”shpk.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensioionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

LP 20kV J12 PR2 Dalja nr.7 (kodi: 11000078) në dy termine nga ora 10:00 deri 10:15 dhe nga ora 12:45 deri 13:00

Vendet: Bregu i Diellit 2 Trafa 3,Trafo 4/2,Trafa 1, Trafo 5, R&Rukolli”Sh.p.k, Maksutaj Privat, Prona Union, Mab-Sh.P.K, Lin Projekt dhe Naki Trade.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

3.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Bregu i Diellit 2-trafo 4/ (kodi: 11000078131)  nga ora 10:00 deri 13:00

Vendet: Disa hyrje në rr.Rifat Berisha – Bregu i Diellit (Banesat e Bardha  një pjese)

Arsyeja: Punim në rrjet.

Punime në projekte investive

1.

Nga TS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10kV Bajqinë-Pollatë (kodi: 14000014) nga ora 09:00 deri ora 15:00

Vendet: Buzëllap, Dobërdol, Kërpymeh, Metehi, Repë, Pollatë, Dvorishtë, Zhiti, Sylevicë, Brecë, Tërnavicë, Marincë, Bradash, Peran, Bajqinë, Murgull, Pakashticë e Poshme dhe rr,Vlora.

Arsyeja: Projekte investive, realizimi i punëve në rrjetin e tensionit të mesëm – TSSH: Dobërdol 1 dhe TSSH Dobërdol i Riu.

Pejë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/35/10 kV Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Radavci (kodi: 50000004) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Novosellë, Radavc, Brestovik, Dogna, Jabllanicë e Madhe dhe BRRE-Hidrocentrali Radavci.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve, pastrimi i trasesë

Vërejtje! Dalja ka BRRE.

Punime nga palët e treta

1.

Nga NS 110/10(20)kV Istogu do të ndërprehet:

LP 10kV Vrella (kodi: 54000002) prej orës 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: rrugët: Arben Januzaj, Bajram Gashi (një pjesë), Binak Prekiqi-Vrellë (një pjesë), Burimit (një pjesë), e Kosharës (një pjesë),  Hysni Zajmi, Ismet Bicaj-Vrellë (një pjesë), Izet Shatri-Vrellë (një pjesë), Lagjja e Shqiponjave, Naim Dreshaj-Vrellë (një pjesë), Nimon Demaj, Qazim Hakaj (një pjesë), Rexhë Murati, Selim Bajramaj, Sheshi i Lirisë-Vrellë dhe Skender Maraj; fshatrat: Cerrcë, Kamenicë, Istoq (një pjesë), Istog i Vogël (një pjesë), Lubozhdë, Studenicë, Stupë dhe Vrellë dhe HC Istog.

Arsyeja: Realizimi i zgjidhjes teknike për konsumatorin Vesel Maraj Vrellë.

Vërejtje! Ka BRRE.

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

LP 10kV Baza e Asfalltit (kodi: 41000005) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Baza e asfaltit, Jeta  e re, Graçka e Vjetër, Topliqani dhe Graçka e Vogël.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, ngritja e  shtyllave të tesnionit të mesëm në degëzimin 10kV për tek TS Kulla Grackë e Vjetër.

Gjilan

Punime nga palët e treta

1.

TS 35/10 kV Gjilani II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kfor (kodi: 60061009) nga ora 10:00 deri në ora  15:00

Vendet: Rrugët: 28 Nëntori, Adem Jashari (një pjesë), Afrim Zhitija (një pjesë), Ali Hadri (një pjesë), Avdullah Presheva, Isa Kastrati, Isuf Kiki (një pjesë), Kadri Halimi (një pjesë), 15 Qershori, Abdullah Presheva, Rexhep Dajkoci (një pjesë), Dardania, Fatos Limani (një pjesë), Haki Myderizi (një pjesë), Halim Orana (një pjesë), Haqif Tetova, Kadri Halimi (një Ramiz Sadiku (një pjesë), Rexhep Dajkovci (një pjesë), Sadik Sadiku, Sadullah Brestovci (një pjesë), Vëllezërit Baftiu (një pjesë) dhe Zija Shemsiu.

Arsyeja: Për realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elekto-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.