Pilotët e Ushtrisë shqiptare testojnë helikopterët amerikanë

Pilotë dhe teknikë të Bazës Ajrore të Farkës të Ushtrisë shqiptare kanë nisur trajnimin në bazën ajrore të Gardës Kombëtare të New Jersey-t, për helikopterët “Black Hawk”.

Ministrja e Mbrojtjes e Shqipërisë, Olta Xhaçka, ka thënë se shumë shpejt ata do të jenë pjesë e infrastrukturës së modernizuar të Forcës Ajrore shqiptare.

Përderisa vendet e rajonit, përfshirë Kosovën, po pajisen me mjete ushtarake të vendeve të NATO-s, kryesisht të Shteteve të Bashkuara, Serbia po vazhdon të furnizohet me mjete ushtarake ruse.

Planet e FSK-së për autoblinda për vitin 2019

Pak ditë më parë, në Serbi ka mbërritur një kontingjent prej 10 autoblindash, të prodhuara dekada më parë, të cilat ia ka falur Federata ruse.

Vuçiq inspekton autoblindat që Rusia i fali Serbisë

www.kallxo.com