Foto: Facebook/Armend Mehaj.

Qitje luftarake me mortaja, stërvitje e përbashkët e ushtarëve të Kosovës dhe Shqipërisë (VIDEO)

Forca e Sigurisë së Kosovës është duke rritur aftësitë e saja ushtarake në mbrojtje të vendi.

Këtë po e dëshmon në mënyra të ndryshme, sidomos në ushtrime ushtarake që po i zhvillon me partnerët e ndryshëm.

Së fundmi FSK ka realizuar – testuar aftësitë me gjuajtje me artileri fushore – mortaja, gjatë një stërvitje të përbashkët me Ushtrinë Shqiptare.

Ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj ka publikuar një video nga këto ushtrime në faqen zyrtare të tij në Facebook.

Në videon e publikuar nga Mehaj, shihen ushtarë të FSK-së duke u trajnuar nga efektivët e Ushtrisë Shqiptare për gjendje dhe artileri fushore në qendrën stërvitore fushore të Forcave Tokësore të Republikës së Shqipërisë.

“Fuqisë tonë luftarake për mbrojtjen e vendit i bashkohet edhe zjarri i mortajave dhe istikameve të pamposhtura”, ka shkruar ministri Mehaj në Facebook.

 

Foto: Facebook/Armend Mehaj.
Foto: Facebook/Armend Mehaj.
Foto: Facebook/Armend Mehaj.
Foto: Facebook/Armend Mehaj.