// E enjte ORA 20:20

0

2 Nëntor 2018

Intervista me Ekrem Hajdarin dhe Zgjedhjet në Luginë

Keshilli Nacional Shqiptar

Drejtori i shkarkuar i Agjencisë Kosovare të Privatizimit, Ekrem Hajdari foli ekskluzivisht për emisionin ‘Jeta në Kosovë’.

Sonte, përballë Jeta Xharrës, Hajdari tregoi se si erdhi deri te shkarkimi i tij dhe cilat sipas tij janë presionet që i bënë për t’u dorëhequr.

Bordi i AKP-së më 26 tetor votoi mocionin për shkarkimin e Hajdarit, ndërsa pas kësaj pasoi dorëheqja e kryetarit të këtij bordi, Petrit Gashi.

Në këtë intervistë, Hajdari komenton edhe punësimet e avancimet me lidhje politike në AKP.

Pas intervistës u transmetua debati me kandidatët për zgjedhjet për Këshillin Nacional Shqiptar në Luginën e Preshevës.

Kandidatët debatojnë për përdorimin e flamurit shqiptar në Serbi, furnizimin e nxënësve me libra shqip dhe përfaqësimin gjinor në Preshevë, Bujanoc e Medvegjë.

Emisioni ‘Jeta në Kosovë’ transmetohet çdo të enjte Të enjten në RTK, nga ora 20:15.

https://www.youtube.com/watch?v=-7yLAPddMSI&feature=youtu.be

NDËRLIDHUR

Naim Berisha
 

Mbushen 110 vjet nga lindja e alfabetit të gjuhës shqipe

Sot mbushen 110 vjet nga mbajta e Kongresit të Manastirit, i cili trasoi rrugën e përdorimit të alfabetit të gjuhës shqipe. Kongresi i filloi punimet, më 14 nëntor 1908 dhe zgjati deri më 22 nëntor të po atij viti në Manastir, qendër e Vilajetit të Manastirit dhe një nga qendrat më të mëdha shqiptare të […]

vjedhja tatimore
 

Rasti i shënjestruar – Dështon seanca gjyqësore për dëmin milionësh nga shmangia e Tatimit

Çështja penale kundër tetë të akuzuarve për shmangie nga tatimi, rast i shënjestruar për liberalizim të vizave ka dështuar të mbahet si pasojë e mungesës së dy të pandehurve Ramadan Sogojevës dhe Isa Dërgutit. Pas konstatimit të mungesës së tyre, trupi gjykues në përbërje prej gjykatësve Hamdi Ibrahimi, Vehbi Kashtanjeva dhe Naser Foniqi, morri aktvendim […]

Gjykimi për Mashtrim
 

“Burdushi” akuzohet për mashtrim

Prokuroria Themelore Prizren ka ngritur aktakuzë ndaj Hysni Peqani i njohur si “Burdushi”. Sipas aktakuzës së Prokurorisë,  “Burdushi” , akuzohet se nga data 20.06.2014 deri me 12.08.2014 nw Prizren, duke i fshehur  faktet dhe me qëllim të përfitimit të kundërligjshëm  të dobisë pasurore për vete apo për personin tjetër ose për ti shkaktuar dëm material […]

ATK
 

ATK nënshkruan memorandum me Ambasadat e Britanisë, Gjermanisë dhe GIZ-in

Administrata Tatimore e Kosovës ka nënshkruar Memorandum Mirëkuptimi me ambasadën e Britanisë së Madhe dhe Bashkëpunimit Gjerman për Zhvillim – Ambasada e Republikës Federale të Gjermanisë në Kosovë. Me anë të këtij memorandumi synohet që të ofrohet ndihmë për Administratën Tatimore të Kosovës në ngritjen e kapaciteteve në fushën e raportimit financiar dhe analizës së […]

gjuajtje me arme
 

Skenderaj, arrestohet pasi gjuan më pistoletë gazi

Policia e Kosovës gjatë ditës së djeshme në Skenderaj ka arrestuar një person pasi ai kishte shtënë me pistoletë gazi në ajër. Policia thotë se arma me gjashtë fishekë është konfiskuar dhe vendim të prokurorit i dyshuari është liruar dhe rasti shkon në procedurë të rregullt. Rasti ka ndodhur rreth orës 22:30. Shpërndaje Cicëroje 1 […]

TË FUNDIT

Naim Berisha
 

Mbushen 110 vjet nga lindja e alfabetit të gjuhës shqipe

Sot mbushen 110 vjet nga mbajta e Kongresit të Manastirit, i cili trasoi rrugën e përdorimit të alfabetit të gjuhës shqipe. Kongresi i filloi punimet, më 14 nëntor 1908 dhe zgjati deri më 22 nëntor të po atij viti në Manastir, qendër e Vilajetit të Manastirit dhe një nga qendrat më të mëdha shqiptare të […]

vjedhja tatimore
 

Rasti i shënjestruar – Dështon seanca gjyqësore për dëmin milionësh nga shmangia e Tatimit

Çështja penale kundër tetë të akuzuarve për shmangie nga tatimi, rast i shënjestruar për liberalizim të vizave ka dështuar të mbahet si pasojë e mungesës së dy të pandehurve Ramadan Sogojevës dhe Isa Dërgutit. Pas konstatimit të mungesës së tyre, trupi gjykues në përbërje prej gjykatësve Hamdi Ibrahimi, Vehbi Kashtanjeva dhe Naser Foniqi, morri aktvendim […]

Gjykimi për Mashtrim
 

“Burdushi” akuzohet për mashtrim

Prokuroria Themelore Prizren ka ngritur aktakuzë ndaj Hysni Peqani i njohur si “Burdushi”. Sipas aktakuzës së Prokurorisë,  “Burdushi” , akuzohet se nga data 20.06.2014 deri me 12.08.2014 nw Prizren, duke i fshehur  faktet dhe me qëllim të përfitimit të kundërligjshëm  të dobisë pasurore për vete apo për personin tjetër ose për ti shkaktuar dëm material […]

ATK
 

ATK nënshkruan memorandum me Ambasadat e Britanisë, Gjermanisë dhe GIZ-in

Administrata Tatimore e Kosovës ka nënshkruar Memorandum Mirëkuptimi me ambasadën e Britanisë së Madhe dhe Bashkëpunimit Gjerman për Zhvillim – Ambasada e Republikës Federale të Gjermanisë në Kosovë. Me anë të këtij memorandumi synohet që të ofrohet ndihmë për Administratën Tatimore të Kosovës në ngritjen e kapaciteteve në fushën e raportimit financiar dhe analizës së […]

projektligjet
 

Komisioni për Integrime Evropiane nuk e kaloi Projektligjin për konfiskim të pasurisë, e miratoi atë për Sinjalizuesit

Komisioni për Integrime Evropiane në mbledhjen e sotme nuk është pajtuar me ndryshimet e Projektligjit për kompetencat e zgjeruara për konfiskimin e pasurisë, por u tregua unanim për Projektligjin për Sinjalizuesit. Me vetëm 3 vota për dhe dy abstenime nuk kaloi projektligji për konfiskim të pasurisë. Anëtari i këtij komisioni, Armend Zemaj (LDK), tha se […]

Tash

NA NDIQNI

"Burdushi" akuzohet për mashtrim

by Kallxo
NA NDIQNI

Send this to a friend