Inteligjenca Artificiale e Google po vjen në Gmail: Ndihmë në shkrimin e e-maileve dhe dokumenteve

Google së fundmi prezantoi një version të motorit të kërkimit të bazuar në Inteligjencën Artificiale (IA) Bard, i cili, të paktën në fillim, nuk ishte shumë i popullarizuar dhe për shkak të një përgjigjeje të gabuar, vlera e kompanisë ra me më shumë se 100 miliardë dollarë. Kompania vazhdon të zhvillojë dhe testojë Bard në mënyrë që gjëra të tilla të mos ndodhin më, dhe gjithashtu po zhvillojnë shërbime të reja të bazuara në inteligjencën artificiale që duhet të ndihmojnë përdoruesit në punën e tyre të përditshme.

Dje ata prezantuan opsionet e IA të destinuara për përdorim në Gmail, Docs dhe mjete të tjera produktiviteti. Këto risi fillimisht do të jenë të disponueshme për një numër të kufizuar përdoruesish të Google Workspace dhe me kalimin e kohës duhet të jenë të disponueshme për të gjithë. Google thotë se opsionet e reja duhet ta bëjnë më të lehtë për përdoruesit që të hartojnë tekst – nëse bëhet fjalë për shkrimin e emaileve, dokumentet e biznesit, materialet e marketingut, ftesa për ditëlindjet e fëmijëve, etj. Thjesht shkruani temën për të cilën dëshironi të shkruani dhe një draft do të bëhet menjëherë e shfaqur për ju, ka komentuar Johanna ëoolich ëright, zëvendëspresidente e produkteve të Google me mënyrën se si funksionon IA në mjetet e  në blogun e kompanisë.

Gjithashtu, IA do të jetë në gjendje të krijojë imazhe, këngë audio dhe video në mjetin e prezantimit.

Pasi OpenAI prezantoi ChatGPT, kompani të shumta filluan në të njëjtin drejtim dhe u përqendruan në inteligjencën artificiale, pra mjete të bazuara në IA që mund ta bënin jetën e përditshme dhe biznesin tonë më të lehtë. Microsoft dhe Google janë veçanërisht aktivë në këtë fushë, pasi kanë pajisur motorët e tyre të kërkimit me IA, dhe tani ata e kanë zhvendosur betejën për IA edhe në mjetet e zyrës.

Opsionet e bazuara në inteligjencën artificiale fillimisht do të jenë të disponueshme për një numër të kufizuar përdoruesish, si dhe për disa përdorues biznesi dhe përdorues nga sistemi arsimor. Nuk dihet se kur këto opsione do të jenë të disponueshme për të gjithë, dhe Google nuk ka komentuar nëse ato do të zbatohen në mjetet ekzistuese apo nëse përdorimi i tyre do të tarifohet shtesë.

Përveç Google, Microsoft po zhvillon edhe mjete biznesi në të cilat do të zbatohet IA dhe gjiganti amerikan i teknologjisë do t’i prezantojë risitë e tij në këtë treg këtë javë.

Një studim i fundit i kryer nga KPMG tregoi se deri në 85 për qind e kompanive të anketuara presin ta përdorin inteligjencën artificiale gjithnjë e më shumë gjatë viteve të ardhshme, kështu që është e qartë se gjithnjë e më shumë mjete të bazuara në IA do të shfaqen në treg në të ardhmen që mund ta bëjnë biznesin më të lehtë./PC World

Përgatiti: Nuhi Shala