Si ta krijoni GPT-në tuaj për ChatGPT? 

Përdoruesit e ChatGPT tani mund ta provojnë dorën e tyre në krijimin e GPT-ve të tyre të personalizuar – versione më të fokusuara dhe specifike të modelit kryesor ChatGPT.

Me to, mund të bësh diçka për një qëllim të caktuar pa përdorur asnjë kodim ose njohuri të avancuara të inteligjencës artificiale. Kështu, për shembull, mund të të ndihmojë t’i zotërosh rregullat e çdo loje tavoline, të mësosh matematikë ose të dizenjosh ngjitëse.

Mund të jeni të njoftuar tashmë me përdorimin e pyetjeve për t’i stiluar përgjigjet ChatGPT. Mund të kërkoni një përgjigje në gjuhë të thjeshtë, për shembull, ose që ai të flasë me ju sikur të ishte një alien.

GPT-të bazohen në këtë ide, duke ju lejuar ta krijoni një robot softuerësh me një personalitet specifik.

Për më tepër, mund ta ngarkoni materialin tuaj për ta shtuar në bankat tuaja të njohurive GPT – këto mund të jenë mostra të letrës suaj, të themi, ose kopje të raporteve të prodhuara nga kompania juaj.

GPT do të ketë gjithmonë qasje në të dhënat që transferoni tek ai dhe do të jetë në gjendje të shfletojë ueb-in në tërësi. GPT-të janë ekskluzivisht të disponueshme vetëm për përdoruesit e abonimit të Plus dhe Enterprise, megjithëse të gjithë duhet të kenë qasje së shpejti.

OpenAI planifikon ta hapë një dyqan GPT ku mund t’i shisni krijimet tuaja të robotëve AI nëse mendoni se do të jenë të dobishme për të tjerët.

Si të krijoni GPT-në tuaj?

Duke supozuar se keni një llogari Plus ose Enterprise, klikoni Explore në anën e majtë të ndërfaqes në internet.

Shembujt e GPT-ve do të shfaqen për t’ju dhënë një ide se për çfarë bëhet fjalë. Kur të jeni gati për të filluar ndërtimin tuaj, klikoni Create a GPT në krye.

Ju keni dy skeda në dispozicionin tuaj: Krijo, për krijimin e një GPT duke iu përgjigjur pyetjeve dhe Configure, për një prodhim më të menduar GPT. Nëse jeni fillestar, përdorni Create pasi do t’ju udhëzojë hap pas hapi.

Përgjigjuni pyetjeve me radhë. Shpjegoni se çfarë dëshironi që GPT-ja e re të jetë në gjendje të bëjë: shpjegoni koncepte të caktuara, jepni këshilla në fusha specifike, gjeneroni lloje të caktuara teksti ose imazhesh…

Do t’ju duhet gjithashtu të emërtoni GPT dhe të zgjidhni një imazh për të, megjithëse do të merrni sugjerime edhe për këtë.

Ndërsa i përgjigjeni kërkesave të ndërtuesit, GPT do të fillojë të marrë formë në panelin e shikimit paraprak në të djathtë, së bashku me hyrjet shembull që mund të dëshironi t’i jepni. Procesi i ndërtimit do të ndryshojë në varësi të GPT që po krijoni.

Pasi të keni kaluar nëpër bazat e krijimit të një GPT, mund ta provoni dhe të kaloni në skedën Configure për të shtuar më shumë detaje dhe thellësi.

Do të shihni që përgjigjet tuaja të deritanishme janë përdorur për të krijuar një sërë udhëzimesh për GPT në lidhje me identitetin e tij dhe se si duhet t’u përgjigjet pyetjeve tuaja. Do të ofrohen gjithashtu disa fillestarë bisedash.

Mund t’i modifikoni këto udhëzime nëse është e nevojshme dhe të klikoni “Upload files” për t’i shtuar ato në bankat e njohurive të GPT. Duket se mbështet formatet më të zakonshme të dokumenteve, duke përfshirë PDF dhe Word.

Kutitë e kontrollit në fund të skedës “Configure” ju lejojnë të zgjidhni opsione të tilla si nëse GPT ka akses në shfletimin e uebit, imazhe me DALL-E dhe aftësitë e interpretimit të kodit. Zgjidhni atë që ju përshtatet.

Nëse shtoni ndonjë nga këto opsione, ato do të thirren sipas nevojës.

Kur GPT juaj po funksionon ashtu siç dëshironi, klikoni Save në këndin e sipërm djathtas. Mund të zgjidhni ta mbani për vete ose ta vini në dispozicion për ta ndarë me të tjerët.

Pasi të klikoni Confirm, do të keni mundësi të përdorni GPT-në e re nga paneli i majtë i navigimit në ndërfaqen e internetit të ChatGPT./Gizmodo.

Përgatiti: Nuhi Shala