Enver Hasani

Gjykata e Apelit e liron Enver Hasanin

Gjykata e Apelit të Kosovës e ka liruar nga akuza e mashtrimit në detyrë ish-rektorin e Universitetit të Prishtinës.

Lajmin për KALLXO.com e konfirmoi, Arbër Jashari zëdhënës i Gjykatës së Apelit.

Jashari tha se Apeli e ka ndryshuar vendimin ndaj dy të akuzuarve të tjerë të këtij rasti, Albert Rakipi dhe Hakif Veliu duke ju shqiptuar burgim efektiv.

Hasani rreth shtatë muaj më parë ishte gjetur fajtor nga Gjykata Themelore e Prishtinës, dhe ishte dënuar me 1 vit burg me kusht.

Lidhur me këtë rast, javën e kaluar Gjykata e Apelit kishte mbajtur seancën për shqyrtimin e ankesave.

Në tetor të vitit të kaluar, Enver Hasani ishte gjetur fajtor dhe dënuar me 1 vit burg me kusht për periudhën e verifikimit dy vjet, ndërsa mbrojtja e të akuzuarve kishte ushtruar ankesë në Gjykatën e Apelit.

Po ashtu fajtorë ishin shpallur edhe dy të akuzuarit tjerë, Albert Rakipi dhe Hakif Veliu.

Sipas aktakuzës së Prokurorisë Speciale të Kosovës, Enver Hasani në cilësinë e rektorit të Universitetit të Prishtinës, Hakif Veliu si shef i prokurimit në UP dhe Albert Rakipi si drejtor i Institutit për Studime Ndërkombëtare – ISN, akuzoheshin se kanë kryer veprën penale të mashtrimit në detyrë në bashkëkryerje.

Prokuroria pretendon se të akuzuarit këtë vepër e kishin kryer lidhur me realizimin e kontratës për përkthimin e librave nga gjuha angleze në gjuhën shqipe për nevojat e UP-së.