Komandanti i FSK-së, gjenerallejtënant Bashkim Jashari dhe Komandanti i KFOR-it, Angelo Michele Ristuccia. FOTO: KFOR/Twitter.

Komandanti i KFOR-it dhe ai i FSK-së diskutojnë për bashkëpunimin për operacionet e mbrojtjes civile

Komandanti i KFOR-it, Angelo Michele Ristuccia, është takuar me komandantin e Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK), gjenerallejtënant Bashkim Jashari.

Këtë e ka bërë të ditur KFOR-i përmes një postimi në Twitter, ku ka njoftuar se ata kanë diskutuar për bashkëpunimin dhe ndihmën e KFOR-it për FSK-në për operacionet e mbrojtjes civile.

“Ata diskutuan bashkëpunimin e tyre dhe ndihmën e KFOR-it për FSK-në për operacionet e mbrojtjes civile si shuarja e zjarrit, asgjësimi i mjeteve shpërthyese (EOD), kërkim-shpëtimi (SAR) dhe reagimi ndaj materialeve të rrezikshme (HAZMAT)”-thuhet në njoftimin e KFOR-it.