Dekada e Gjykatës Speciale

Hashim Thaçi, Kadri Veseli, Jakup Krasniqi, Rexhep Selimi si dhe Salih Mustafa janë ndër udhëheqësit kryesorë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës që po përballen me akuza për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit në Gjykatën Speciale në Hagë.

Proceset gjyqësore ndaj tyre pritet që të fillojnë gjatë vitit 2021, porse kur mund të përfundojnë, ekspertët ligjorë thonë se vështirë mund të dihet./REL