Konferenca e fundvitit e ministrit të Arsimit, Shyqiri Bytyqi - Foto: KALLXO.com

Ministri Nuk Merr Përgjegjësinë për Gabimet në Libra

Në konferencën e fundvitit, ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi ka folur për prioritetet e MAShT në vitin e ardhshëm.

NDËRLIDHUR

Gjatë kësaj konference, ministri Bytyqi foli edhe për përmirësimet në librat shkollorë.

Ministri tha se nuk merr përgjegjësi nëse gabimet në libra shkollorë do të përsëriten.

“Përgjegjësia do të jetë e jona për menaxhim ndërsa përgjegjësia për gabime shkencore do të bie mbi autorin sepse ne e kemi të pamundur që t’i njohim të gjitha problemet e librave”, tha Bytyqi.

Rreth kësaj çështjeje, ministri tregoi se ka pasur shumë ankesa e vërejtje nga grupe të ndryshme.

Sipas hulumtimit të “Gazetës Jeta në Kosovë” librat të cilët përdoren në shkollat e Kosovës kanë rezultuar me gjuhë diskriminuese dhe me gabime. Megjithatë këto libra kanë vazhduar të ribotohen edhe në vitin 2017.

Libri Shkollor: ‘Pse Femrat që Zbulojnë Belin Rrezikojnë të Mbeten Sterile?’

Po ashtu, ministri Bytyqi bëri të ditur se ndryshimet nuk pritet të bëhen në librat e shkencave natyrore duke thënë se këto të fundit pritet të merren nga shtëpi botuese të njohura ndërkombëtare.

Ndërkaq, rreth testit PISA, ministri i arsimit tha se nuk është bërë punë e mjaftueshme mirëpo shtoi se është formuar një komision që merret me testin ndërkombëtar dhe do të mbahen teste provuese para PISA-s.

“Ky komision tani e ka bërë një plan dinamik që deri në datën e mbajtjes së testit PISA 2018 planifikojmë që minimumi t’i mbajmë dy teste provuese në të gjitha shkollat e Kosovës”, tha Bytyqi.

Kosova në Betejë Për ta Përmirësuar Rezultatin në PISA

Ndër të tjera, ky i fundit bëri të ditur për herë të parë se është duke u punuar strategjia për shkollat profesionale.

http://kallxo.com/gazetarja-e-emisionit-jeta-ne-kosove-fiton-cmim-per-hulumtimin-per-falsifikim-te-notave/

21 Dhjetor 2017 - 15:50

Ardit Kika 21/12/2017 - 15:50
NDËRVEPRIMI0

Ministri Nuk Merr Përgjegjësinë për Gabimet në Libra

by Kallxo
NA NDIQNI

Send this to a friend