Postet nga: pisa

Shpenzimet për trajnimet dhe punëtoritë e testit PISA

Zyra Kombëtare e Auditimit ka bërë publike raportin e auditimit për pasqyrat financiare vjetore për projektin “Përmirësimi i Sistemit të Arsimit në Kosovë” pë...

Një sukses i heshtur i Kosovës në arsim

"Zakonisht kur dikush e përmend fjalën ‘shkencë’, menjëherë në trurin tonë paraqitet një burrë i vjetër, i racës së bardhë, me një mantel të bardhë ...

Hyseni: Mësimi online me shumë mangësi, të mos mbahet PISA

Eksperti i çështjeve arsimore në Kosovë, Halim Hyseni nga Qendra për Avancimin e Performancës së Sistemit të Arsimit, në një intervistë për Radion Evropa e Lirë, thotë ...

Kosova nuk e ka anuluar pjesëmarrjen në testin “PISA 2021”

Nxënësit e 15 vjeçarë të Kosovës do t’i nënshtrohen testit “PISA 2021”.

PISA 2018: Mësimdhënësit e Kosovës entuziastë për punën e tyre

Përveç njohurive dhe shkathtësive në fushën e matematikës, shkencës dhe leximit, nxënësit 15 vjeçar të Kosovës që kanë hyrë në testin PISA 2018, ...

Injorantë, të varfër e të izoluar, por të lumtur

Optimizmi i gabuar dhe pranimi i gabimeve në arsim, shëndetësi dhe qeverisje në Kosovë si diçka që është ‘e shkruar’ nuk do t’i zgjidhë problemet e ...

Rezultatet e PISA-s, reagon Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës

Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës ka reaguar përmes një komunikate pas publikimit të rezultateve të testi PISA, i cili Kosovën e rëndit ndër ...

Çfarë thonë ekspertët për rezultatet e PISA 2018?

Pavarësisht pritjeve të mëdha, edhe këtë vit sistemi arsimor dhe nxënësit e Kosovës nuk kanë kaluar mjaft mirë në testin ndërkombëtar të ...