Raportoni Korrupsionin!

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
FLM!

RAPORTI JUAJ
ESHTE DERGUAR

Paraburgim Ndaj të Dyshuarve për Krime Lufte

Shtatë të dyshuar për krime lufte do të qëndrojnë në paraburgim, derisa t’u vijë radha të gjykohen. Kështu vendosi një panel i përzier i gjykatësve kosovarë dhe atyre të EULEX-it nga Gjykata e Apelit në Prishtinë. Të dyshuarve Gjykata Themelore e Mitrovicës më parë ua kishte caktuar masën e arrestit shtëpiak.

Shtatë të dyshuar për krime lufte do të qëndrojnë në paraburgim, derisa të nisë gjykimi ndaj tyre.

NDËRLIDHUR

Të dyshuarve Gjykata Themelore e Mitrovicës ua kishte caktuar masën e arrestit shtëpiak, ndërsa një panel i Gjykatës së Apelit në Prishtinë mori vendim që të njëjtit t’i paraburgosë, thuhet në një komunikatë të EULEX-it, të lëshuar të shtunën.

Vetëm kështu, duke i mbajtur nën arrest, të dyshuarit nuk do të jenë në gjendje të pengojnë hetimet kriminale, duke ndikuar në dëshmitarë, thuhet më tutje në komunikatën e Misionit Europian për Sundimin e Ligjit.

Duke marrë këtë vendim, paneli i përzier me gjykatës kosovarë dhe të EULEX-it i Gjykatës së Apelit në Prishtinë, hodhi poshtë ankesat e mbrojtësve, ndërsa aprovoi kërkesën fillestare të prokurorit special për mbajtje në paraburgim të shtatë të dyshuarve.

Vetëm paraburgimi i të dyshuarve garanton mbrojtjen nga rreziku i manipulimit me faktet, thuhet në arsyetimin  e vendimit të Gjykatës së Apelit.

Rasti i shtatë të dyshuarve për krime lufte është duke u hetuar nga një prokuror i EULEX-it në kuadër të Prokurorisë Speciale të Kosovës.

ETIKETA

01 Qershor 2013 - 11:44

Gazeta Jeta në Kosovë 01/06/2013 - 11:44
NDËRVEPRIMI0
KOMENTE0

Paraburgim Ndaj të Dyshuarve për Krime Lufte

by Gazeta JNK
NA NDIQNI