Samsung po e zhvillon chatbot-in e vet të bazuar në intelegjencën artificiale

Në një kohë të shkurtër, intelegjenca artificiale, ose chatbot-et e bazuara në IA, janë bërë pjesë e përditshmërisë sonë. Hulumtimet kanë treguar se ChatGPT dhe mjete të ngjashme tashmë përdoren në mënyrë të konsiderueshme si asistentë në kryerjen e punëve të ndryshme dhe në të ardhmen mund t’i zëvendësojnë edhe njerëzit në disa pozicione.

Përveç kompanive të njohura në këtë treg që zhvillojnë intelegjencën artificiale (OpenAI, Google, Microsoft, etj.), kompani të tjera të shumta po vënë gjithnjë e më shumë në pah mjetet e bazuara në intelegjencën artificiale. Sipas informacioneve jozyrtare, Samsung gjithashtu filloi të zhvillojë chatbotin e vet të IA. Informacionet thonë se kompania koreano-jugore po punon për zhvillimin e një konkurrenti të ChatGPT, por ajo që është veçanërisht interesante është se ky mjet nuk do të jetë i disponueshëm publikisht, por do të jetë i destinuar për një numër të vogël njerëzish.

Gjegjësisht, intelegjenca artificiale e Samsung-ut do të jetë e dedikuar vetëm për punonjësit e kompanisë, madje as për të gjithë, por për një numër të kufizuar punonjësish. Sa për kujtesë, punonjësit e kësaj kompanie kanë përdorur ChatGPT më herët, por ndërkohë që intelegjenca artificiale sigurisht i ka ndihmuar në kryerjen e detyrave të caktuara, problemi është se punonjësit përdorën ChatGPT për të diskutuar informacione të ndjeshme dhe sekrete që lidhen me kompaninë dhe zhvillimin e çipave të rinj dhe ky informacion doli në publik.

Për të parandaluar që gjëra të tilla të ndodhin përsëri, dhe në mënyrë që punonjësit e tyre të mund të përfitonin nga të gjitha përfitimet e ofruara nga IA, në krahët e së cilës procesi i zhvillimit të çipave dhe pajisjeve të tjera mund të përshpejtohej dhe të bëhej më efikas, Samsung vendosi të pazakontën, zgjidhje e zhvillimit të mjetit të vet të IA vetëm për nevojat tuaja. Siç theksojnë në faqen SamMobile, kompania po bashkëpunon me Naver Corp për zhvillimin e chatbot-it të vet.

Intelegjenca artificiale e Samsung do të përdoret vetëm në serverët e tyre dhe do të jetë e disponueshme për zhvilluesit e softuerit dhe inxhinierët që zhvillojnë çipa, të cilët kompania beson se duhet ta mbrojnë informacionin konfidencial në lidhje me produktet dhe planet e reja të Samsung. Sipas këtyre të dhënave, versioni bazë i mjetit duhet të jetë në dispozicion të punonjësve në fund të këtij viti, ndërsa një version më të avancuar mund të presim në shkurt të vitit të ardhshëm, pas të cilit mjeti do të përmirësohet vazhdimisht./SamMobile

Përgatiti: Nuhi Shala