Prokuroria: Vrasja e Lushtakut në Prekaz u pagua 30 mijë euro

Driton Latifit akuzohet nga prokuroria se pagoi për ta vrarë Sabit Lushtakun nga Prekazi. Pagesa sipas prokurorisë ishtre kryer ndërsa vrasja do ekzekutohej nga Lutfi Qosaj.

Ky i fundit në gusht të  2010-tës akuzohet se kreu vrasjen e porositur por kishte huqur cakun. Qosaj akuzohet se qëlloi për vdekje Nuredin Lushtakun e jo Sabit Lushtakun për të cilin sipas prokurorisë ishin paguar 30 mijë euro.

Sipas akuzës me të parë se në oborr hynë një veturë e kuqe “Audi 80“, me një vozitës mashkull, Lutfi Qosa kishte shtënë në drejtim të tij katër herë, duke e goditur të njëjtin për vdekje dhe menjeherë kishte ikur nga vendi i ngjarjes.

Me këtë Driton Latifi akuzohet se ka kryer veprën penale “Shtytja për kryerjen e veprës penale Vrasje e rëndë“, thuhet në akzuën e Prokurorisë.

Kurse seanca e sotme ka dështuar të mbahet. Kjo për arsye se prokurori i rastit Najzi Rexha, nuk ka prezantuar në seancë.

Gjykatësi i rastit Radoslav Markoviq ka njoftuar palët se paraprakisht prokurori Rexha e kishte njoftuar gjykatën se është në pushim vjetor dhe se nuk do të ketë mundësi të prezantoj në seancën e sotme.

Gjithashtu gjykatësi Markoviq ka thënë se ka njoftuar qendrat e paraburgimit, që i pandehuri Driton Latifi dhe dëshmitari Lutfi Qosa të mos sillen në gjykatë.

Prezent në gjykatë ishin mbrojtësit e të pandehurit, avokatët Mahmut Halimi dhe Miodrag Brkljac, përfaqësuesi i palës së dëmtuar avokati Faruk Korenica si dhe përfaqësuesi ligjor Bajram Lushtaku.

Përveq kësaj gjykatësi Markoviq ka sqaruar për palët prezente që edhe seancat e caktuara për datat 28 dhe 30 maj do të shtyhen.

Kjo për arsye se avokatët Halimi dhe Brkljac të cilët në këtë rast e përfaqësojn të akuzuarin Driton Latifi kanë njoftuar gjykatën se për këto dy data nuk kanë qenë të njoftuar, dhe se për datën 28 avokati Brkljac ëshë i angazhuar në një rast tjetër në Kragujevc dhe se nuk do të mund të prezantoj në gjykatë.

Kurse për shkak të mos plotësimit të kushteve ligjore për mbajtjen e seancës së sotme e njejta është shtyrë për data 1, 2 dhe 4 korrik 2019.

Gjykatësi Markoviq ka deklaruar se për seancat e caktuara në këto data do të ftohen i akuzuari Driton Latifi, deshmitarët Lutfi Qosa, Hashim Ahmeti, Nexhdet dhe Sabit Lushtaku.