Ilustrim

Thatësirat si pasojë e temperaturave të larta në Spanjë - VIDEO

Rezervuarët, liqenet dhe lumenjtë në shumë pjesë të Spanjës kanë arritur nivele kritike nga thatësira dhe temperaturat e larta.

Një periudhë e gjatë thatësire dhe nxehtësia ekstreme bënë që korriku të ishte muaji më i nxehtë në Spanjë që nga viti 1961.

Ndryshimet klimatike kanë lënë pjesë të gadishullit Iberik në gjendjen më të thatë në 1200 vjet./VOA