Foto: Facebook, Sindikata e Punëtorëve të Autoritetit të Aviacionit Civil

SPAAC: Bujar Ejupi të sqarojë se kush po e sulmon Autoritetin e Aviacionit Civil

Sindikata e Punëtorëve të Autoritetit të Aviacionit Civil të Kosovës ka reaguar ndaj deklaratës së drejtorit të këtij institucioni, Bujar Ejupit.

Ejupi në postimin e tij ka thënë se AAC është shënjestër e sulmeve nga grupe të caktuara që nga momenti kur i raportoi keqpërdorimet në institucionet përgjegjëse.

Ai gjithashtu ka renditur disa nga punët që janë kryer në AAC që nga marrja e pozitës së drejtorit të përgjithshëm dhe ato që planifikohen të kryhen.

SPAAC deklaratën e Ejupit e ka quajtur përpjekje për të shmangur fokusin nga dështimet e tij të dokumentuara.

“Deklarata e tij është përpjekje për të shmangur fokusin nga dështimet e tij të dokumentuara  në dy Raporte pune që nuk janë miratuar nga Kuvendi i Kosovës, në raportin e vlerësimit të ndërmarrë nga ekspertë austriakë të kontraktuar nga EASA dhe në raportin e vlerësimit të AAC-së së Islandës”- thotë SPAAC.

SPAAC ka kërkuar nga Ejupi që të sqarojë se kush po e sulmon AAC-në si institucion rregullator të sigurisë së aviacionit civil në Kosovë.

Ky është reagimi i plotë i SPAAC:

Më poshtë gjeni përgënjeshtrimin e secilës pikë të deklaratës së Bujar Ejupit të postuar në faqen zyrtare të AAC-së më 2 gusht 2023 duke keqpërdorur kështu platformën e institucionit për qëllime personale.

Deklarata e tij është përpjekje për të shmangur fokusin nga dështimet e tij të dokumentuara  në dy Raporte pune që nuk janë miratuar nga Kuvendi i Kosovës, në raportin e vlerësimit të ndërmarrë nga ekspertë austriakë të kontraktuar nga EASA dhe në raportin e vlerësimit të AAC-së së Islandës.

Përgënjeshtrimi (me shkronja të trasha) pason secilën pikë të Ejupit.

Autoriteti i Aviacionit Civil është shënjestër e sulmeve nga grupe të caktuara që nga momenti që unë, si Drejtor i përgjithshëm, kam gjetur keqpërdorime në AAC dhe i kam lajmëruar ato tek institucionet përgjegjëse. Pse po ndodhin tani sulme ndaj AAC-së dhe çfarë ka ndodhur që nga emërimi im si Drejtor i Përgjithshëm?

𝗕𝘂𝗷𝗮𝗿 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗱𝘂𝗵𝗲𝘁 𝘁𝗲̈ 𝘀𝗾𝗮𝗿𝗼𝗵𝗲𝘁 𝘀𝗲 𝗸𝘂𝘀𝗵 𝗽𝗼 𝗲 𝘀𝘂𝗹𝗺𝗼𝗻 𝗔𝘂𝘁𝗼𝗿𝗶𝘁𝗲𝘁𝗶𝗻 𝗲 𝗔𝘃𝗶𝗮𝗰𝗶𝗼𝗻𝗶𝘁 𝗖𝗶𝘃𝗶𝗹 𝘀𝗶 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝗰𝗶𝗼𝗻 𝗿𝗿𝗲𝗴𝘂𝗹𝗹𝗮𝘁𝗼𝗿 𝘁𝗲̈ 𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗶𝘀𝗲̈ 𝘀𝗲̈ 𝗮𝘃𝗶𝗮𝗰𝗶𝗼𝗻𝗶𝘁 𝗰𝗶𝘃𝗶𝗹 𝗻𝗲̈ 𝗞𝗼𝘀𝗼𝘃𝗲̈, 𝗽𝗮𝘀𝗶 𝗸𝗷𝗼 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗮𝗸𝘂𝘇𝗲̈ 𝘀𝗲𝗿𝗶𝗼𝘇𝗲. 𝗕𝘂𝗷𝗮𝗿 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗽𝗼 𝗲 𝗶𝗱𝗲𝗻𝘁𝗶𝗳𝗶𝗸𝗼𝗻 𝗴𝗮𝗯𝗶𝗺𝗶𝘀𝗵𝘁 𝘃𝗲𝘁𝗲𝗻 𝗺𝗲 𝗔𝗔𝗖. 𝗔𝗔𝗖 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝗰𝗶𝗼𝗻𝗶 𝗯𝗮𝘀𝗵𝗸𝗲̈ 𝗺𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗴𝗷𝗶𝘁𝗵𝗲̈ 𝗽𝘂𝗻𝗼𝗻𝗷𝗲̈𝘀𝗶𝘁 𝗱𝗵𝗲 𝗔𝗔𝗖 𝗻𝘂𝗸 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝘀𝗵𝗲̈𝗻𝗷𝗲𝘀𝘁𝗲̈𝗿 𝗲 𝗮𝘀𝗸𝘂𝗷𝘁. 𝗗𝗿𝗲𝗷𝘁𝗼𝗿𝗶 𝗶 𝗔𝗔𝗖 𝗸𝗿𝗶𝘁𝗶𝗸𝗼𝗵𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗽𝘁𝗮𝘇𝗶 𝗻𝗴𝗮 𝗦𝗣𝗔𝗔𝗖 𝗽𝗲̈𝗿 𝗺𝗲̈𝗻𝘆𝗿𝗲̈𝗻 𝘀𝗲 𝘀𝗶 𝗺𝗲𝗻𝗮𝘅𝗵𝗶𝗺𝗶 𝗶 𝘁𝗶𝗷 𝟯 𝘃𝗷𝗲𝗰̧𝗮𝗿 𝗲 𝗸𝗮 𝘀𝗷𝗲𝗹𝗹𝗲̈ 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝗰𝗶𝗼𝗻𝗶𝗻 𝗻𝗲̈ 𝗴𝗷𝗲𝗻𝗱𝗷𝗲 𝗷𝗼𝗳𝘂𝗻𝗸𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲 𝗱𝗵𝗲 𝗽𝗮𝗿𝗮 𝘀𝗵𝗸𝗮𝘁𝗲̈𝗿𝗿𝗶𝗺𝗶𝘁. 𝗥𝗲𝗮𝗴𝗶𝗺𝗲𝘁 𝘁𝗼𝗻𝗮 𝗷𝗮𝗻𝗲̈ 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗸𝗲 𝗱𝗵𝗲 𝘃𝗶𝗷𝗻𝗲̈ 𝘀𝗶 𝗿𝗲𝗮𝗸𝘀𝗶𝗼𝗻 𝗻𝗱𝗮𝗷 𝗽𝗲̈𝗿𝗻𝗱𝗷𝗲𝗸𝗷𝗲𝘀 𝗱𝗵𝗲 𝗸𝗲𝗾𝗽𝗲̈𝗿𝗱𝗼𝗿𝗶𝗺𝗲𝘃𝗲 𝘁𝗲̈ 𝘁𝗶𝗷. 𝗡𝗲̈ 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘁𝗲𝘁, 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗽𝗶𝗸𝗲̈𝗿𝗶𝘀𝗵𝘁 𝗕𝘂𝗷𝗮𝗿 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗮𝗶 𝗶 𝗰𝗶𝗹𝗶 𝗺𝗲 𝗾𝗮𝘀𝗷𝗲𝗻 𝗲 𝘁𝗶𝗷 𝗸𝗼𝗻𝗳𝗹𝗶𝗸𝘁𝘂𝗼𝘇𝗲 𝗱𝗵𝗲 𝗻𝗲𝘃𝗼𝗷𝗲̈𝗻 𝗽𝗲̈𝗿 𝗵𝗮𝗸𝗺𝗮𝗿𝗿𝗷𝗲 𝗻𝗱𝗮𝗷 𝗼𝗽𝗲𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿𝗲̈𝘃𝗲 𝗾𝗲̈ 𝗿𝗿𝗲𝗴𝘂𝗹𝗹𝗼𝗻 𝗲 𝗾𝗲̈ 𝗲 𝗸𝗮𝗻𝗲̈ 𝗹𝗮𝗿𝗴𝘂𝗮𝗿 𝗻𝗴𝗮 𝗽𝘂𝗻𝗮 𝗲 𝗸𝗮 𝗯𝗲̈𝗿𝗲̈ 𝘃𝗲𝘁𝘃𝗲𝘁𝗲𝗻 𝘀𝗵𝗲̈𝗻𝗷𝗲𝘀𝘁𝗲̈𝗿 𝘁𝗲̈ 𝗸𝘂𝗷𝘁𝗱𝗼 𝗾𝗲̈ 𝗽𝗼 𝗶 𝗿𝗲𝗳𝗲𝗿𝗼𝗵𝗲𝘁 𝗲 𝗾𝗲̈ 𝗻𝗲 𝗺𝗲𝗻𝗱𝗼𝗷𝗺𝗲̈ 𝘀𝗲 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗱𝗲̈𝘀𝗵𝗶𝗿𝗮 𝗽𝗲̈𝗿 𝘁’𝘂 𝗽𝗮𝗿𝗮𝗾𝗶𝘁𝘂𝗿 𝘃𝗶𝗸𝘁𝗶𝗺𝗲̈.

1) AAC së bashku me ASHNA kanë arritur të hapin linja ajrore me Shqipërinë, dhe të kapërcejnë të gjitha pengesat për hapjen e hapësirës ajrore me dy linja të reja që lidhin Kosovën dhe Shqipërinë. Hapja e këtyre linjave pritet të publikohet në Eurocontrol, dhe rruga ajrore me Evropën përfundimisht do të shkurtohet me rreth 30 minuta në çdo fluturim.

𝗗𝗿𝗲𝗷𝘁𝗼𝗿𝗶 𝗶 𝗽𝗲̈𝗿𝗴𝗷𝗶𝘁𝗵𝘀𝗵𝗲̈𝗺 𝗶 𝗔𝗔𝗖-𝘀𝗲̈ 𝗺𝗲 𝗺𝗼𝘀 𝗸𝗼𝗺𝗽𝗲𝘁𝗲𝗻𝗰𝗲̈𝗻 𝗲 𝘁𝗶𝗷 𝗲 𝗻𝗴𝗮𝘁𝗲̈𝗿𝗿𝗼𝗻 𝗹𝗶𝗻𝗷𝗲̈𝗻 𝗮𝗷𝗿𝗼𝗿𝗲 𝗺𝗲 𝗸𝗼𝗿𝗿𝗶𝗱𝗼𝗿𝗲𝘁 𝗮𝗷𝗿𝗼𝗿𝗲. 𝗣𝗿𝗼𝗰𝗲𝘀𝗶 𝗶 𝗵𝗮𝗽𝗷𝗲𝘀 𝘀𝗲̈ 𝗸𝗼𝗿𝗿𝗶𝗱𝗼𝗿𝗲𝘃𝗲 𝗮𝗷𝗿𝗼𝗿𝗲 𝗸𝗮 𝗳𝗶𝗹𝗹𝘂𝗮𝗿 𝗻𝗲̈ 𝘃𝗶𝘁𝗶𝗻 𝟮𝟬𝟭𝟴 𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗰𝗶𝗹𝗶𝗻 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗺𝘂𝗻𝗱𝘂𝗮𝗿 𝘁𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗹𝗼𝗻𝗴𝗼𝗷 𝗽𝗲̈𝗿 𝗴𝗮𝘁𝗶 𝗻𝗷𝗲̈ 𝘃𝗶𝘁 (𝗻𝗴𝗮 𝗾𝗲𝗿𝘀𝗵𝗼𝗿𝗶 𝘃𝗶𝘁𝗶 𝟮𝟬𝟮𝟬 𝗱𝗲𝗿𝗶 𝗻𝗲̈ 𝗽𝗿𝗶𝗹𝗹 𝘁𝗲̈ 𝘃𝗶𝘁𝗶𝘁 𝟮𝟬𝟮𝟭, 𝗸𝘂𝗿 𝗸𝗮 𝗿𝗶𝗳𝗶𝗹𝗹𝘂𝗮𝗿 𝗽𝗿𝗼𝗰𝗲𝘀𝗶 𝗽𝗲̈𝗿𝘀𝗲̈𝗿𝗶). 𝗘𝗱𝗵𝗲 𝘃𝗲𝘁 𝗲 𝗽𝗿𝗮𝗻𝗼𝗻 𝘀𝗲 𝗸𝗼𝗿𝗿𝗶𝗱𝗼𝗿𝗲𝘁 𝗮𝗷𝗿𝗼𝗿𝗲 (𝗽𝗲̈𝗿 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶𝗻 𝗹𝗶𝗻𝗷𝗮 𝗮𝗷𝗿𝗼𝗿𝗲) 𝗺𝗲 𝗦𝗵𝗾𝗶𝗽𝗲̈𝗿𝗶𝗻𝗲̈ 𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗻𝘂𝗸 𝗷𝗮𝗻𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿𝗳𝘂𝗻𝗱𝘂𝗮𝗿, 𝗽𝗮𝘀𝗶 𝗾𝗲̈ 𝗺𝗲 𝗸𝗲𝗾𝗺𝗲𝗻𝗮𝘅𝗵𝗶𝗺𝗶𝗻 𝗲 𝘁𝗶𝗷 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗯𝗲̈𝗿𝗲̈ 𝗲𝗱𝗵𝗲 𝘃𝗼𝗻𝗲𝘀𝗮 𝗲 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗸𝗶𝗺𝗶𝘁 𝘁𝗲̈ 𝗸𝗲̈𝘁𝘆𝗿𝗲 𝗱𝘆 𝗸𝗼𝗿𝗿𝗶𝗱𝗼𝗿𝗲𝘃𝗲 𝗻𝗲̈ 𝗱𝗮𝘁𝗮𝗯𝗮𝘇𝗲̈𝗻 𝗲 𝗘𝗨𝗥𝗢𝗖𝗢𝗡𝗧𝗥𝗢𝗟-𝗶𝘁. 𝗣𝗿𝗮, 𝗸𝗷𝗼 𝗻𝘂𝗸 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗮𝗿𝗿𝗶𝘁𝗷𝗲 𝗽𝗼𝗿 𝗱𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗶𝗺 𝗶 𝘁𝗶𝗷.

2) AAC, së bashku me ASHNA-në për herë të parë do të kenë qasje në sistemin evropian EGNOS, i cili ishte kërkuar prej 10 vitesh. Këtë muaj pritet që EASA të bëjë një vizitë inspektuese që shënon fillimin e qasjes së shtetit tonë në këtë sistem evropian shërbimi.

𝗣𝗲̈𝗿𝘀𝗲̈𝗿𝗶 𝗷𝗼 𝗸𝗼𝗺𝗽𝗲𝘁𝗲𝗻𝗰𝗮 𝗲 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶𝘁 𝘃𝗶𝗵𝗲𝘁 𝗻𝗲̈ 𝗽𝗮𝗵, 𝗽𝗮𝘀𝗶𝗾𝗲̈ 𝗻𝗲̈ 𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗺𝗶𝗻 𝗘𝗚𝗡𝗢𝗦 𝗱𝗼 𝘁𝗲̈ 𝗸𝗲𝘁𝗲̈ 𝗾𝗮𝘀𝗷𝗲 𝘃𝗲𝘁𝗲̈𝗺 𝗔𝗦𝗛𝗡𝗔 𝘀𝗶 𝗼𝗳𝗿𝘂𝗲𝘀 𝘀𝗵𝗲̈𝗿𝗯𝗶𝗺𝗲𝘀𝗵 𝗲 𝗷𝗼 𝗲𝗱𝗵𝗲 𝗔𝗔𝗖-𝗷𝗮 𝘀𝗶 𝗮𝗴𝗷𝗲𝗻𝗰𝗶 𝗿𝗿𝗲𝗴𝘂𝗹𝗹𝗮𝘁𝗼𝗿𝗲. 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗻𝘂𝗸 𝗶 𝗱𝗶 𝗿𝗼𝗹𝗲𝘁 𝗲 𝗱𝘆 𝗮𝗴𝗷𝗲𝗻𝗰𝗶𝘃𝗲. 𝗞𝗲̈𝗿𝗸𝗲𝘀𝗮 𝗽𝗲̈𝗿 𝗾𝗮𝘀𝗷𝗲 𝗻𝗲̈ 𝗘𝗚𝗡𝗢𝗦 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗶𝗻𝗶𝗰𝗶𝘂𝗮𝗿 𝗽𝗮𝗿𝗮 𝟳 𝘃𝗶𝘁𝗲𝘃𝗲 𝗻𝗴𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗶𝘀𝘁𝗲̈𝘁 𝗲 𝗔𝗔𝗖-𝘀𝗲̈, 𝘃𝗲𝗻𝗱𝗶𝗺𝗶 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗷𝗮𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝘃𝗲𝗻𝗱𝗶𝗺𝗺𝗮𝗿𝗿𝗷𝗲𝘀 𝘀𝗲̈ 𝗔𝗔𝗖-𝘀𝗲̈ 𝗱𝗵𝗲 𝘀𝗶𝗸𝘂𝗿 𝘁𝗲̈ 𝗷𝗲𝘁𝗲̈ 𝗺𝗲𝗿𝗶𝘁𝗲̈ 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲 𝗲 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶𝘁, 𝗮𝘁𝗲̈𝗵𝗲𝗿𝗲̈ 𝗲𝗱𝗵𝗲 𝟯 𝘃𝗶𝘁𝗲 𝗽𝗿𝗲𝗷 𝗸𝗲̈𝘁𝘆𝗿𝗲 𝟳 𝗱𝗲𝘁𝘆𝗿𝗶𝗺𝗶𝘀𝗵𝘁 𝗱𝘂𝗵𝗲𝘁 𝘁𝗲̈ 𝗸𝗼𝗻𝘀𝗶𝗱𝗲𝗿𝗼𝗵𝗲𝗻 𝗱𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗶𝗺 𝗶 𝘁𝗶𝗷.

𝗣𝗼𝗮𝘀𝗵𝘁𝘂 𝗻𝘂𝗸 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗲 𝘃𝗲̈𝗿𝘁𝗲𝘁𝗲̈ 𝗾𝗲̈ 𝗘𝗔𝗦𝗔 𝗸𝗲̈𝘁𝗲̈ 𝗺𝘂𝗮𝗷 𝗱𝗼 𝘁𝗲̈ 𝗯𝗲̈𝗷𝗲̈ 𝗻𝗷𝗲̈ 𝘃𝗶𝘇𝗶𝘁𝗲̈ 𝗶𝗻𝘀𝗽𝗲𝗸𝘁𝘂𝗲𝘀𝗲 𝗻𝗲̈ 𝗞𝗼𝘀𝗼𝘃𝗲̈.

3) Rastet e sigurisë së aviacionit po trajtohen seriozisht në AAC. Është kërkuar hetim për mbi 110 incidente të raportuara të prishjes së Radarit, dhe mbi 43 humbje të energjisë në pajisjet jetike të navigacionit ajror (Rasti nën hetim nga KHAIA). Në fillim të këtij viti, në hapësirën ajrore të Kosovës kemi pasur një incident të rëndë ajror, ku në dy avionë është aktivizuar sistemi TCAS kundër ndeshjes së këtyre dy avionëve në mes vete. Rasti është raportuar në KHAIA dhe ky rast do të hetohet pa pengesa dhe pa e kursyer askënd.

𝗥𝗮𝘀𝘁𝗲𝘁 𝗲 𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗶𝘀𝗲̈ 𝗻𝗲̈ 𝗔𝗔𝗖 𝗴𝗷𝗶𝘁𝗵𝗺𝗼𝗻𝗲̈ 𝗷𝗮𝗻𝗲̈ 𝗵𝗲𝘁𝘂𝗮𝗿 𝘀𝗲𝗿𝗶𝗼𝘇𝗶𝘀𝗵𝘁 (𝗾𝗲̈ 𝗸𝗮 𝗻𝗱𝗿𝘆𝘀𝗵𝘂𝗮𝗿 𝗺𝗲 𝗮𝗿𝗱𝗵𝗷𝗲𝗻 𝗲 𝗕𝘂𝗷𝗮𝗿 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶𝘁) 𝗻𝗴𝗮 𝗶𝗻𝘀𝗽𝗲𝗸𝘁𝗼𝗿𝗲̈𝘁 𝗲 𝗔𝗔𝗖-𝘀𝗲̈ 𝗱𝗵𝗲 𝗰̧𝗱𝗼 𝘃𝗶𝘁 (𝗱𝘂𝗸𝗲 𝗳𝗶𝗹𝗹𝘂𝗮𝗿 𝗻𝗴𝗮 𝘃𝗶𝘁𝗶 𝟮𝟬𝟭𝟭) 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿𝗴𝗮𝘁𝗶𝘁𝗲̈ 𝗲𝗱𝗵𝗲 𝗿𝗮𝗽𝗼𝗿𝘁𝗶 𝘃𝗷𝗲𝘁𝗼𝗿 𝗺𝗲 𝗽𝗲̈𝗿𝗺𝗯𝗹𝗲𝗱𝗵𝗷𝗲 𝗱𝗵𝗲 𝗮𝗻𝗮𝗹𝗶𝘇𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝗻𝗱𝗼𝗱𝗵𝗶𝘃𝗲 𝗲 𝘁𝗿𝗲𝗻𝗱𝗲̈𝘃𝗲 𝘁𝗲̈ 𝘁𝘆𝗿𝗲. 𝗥𝗮𝗽𝗼𝗿𝘁𝗲𝘁 𝟮𝟬𝟭𝟭-𝟮𝟬𝟮𝟬  𝗷𝗮𝗻𝗲̈ 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗸𝘂𝗮𝗿 𝗻𝗲̈ 𝘄𝗲𝗯 𝗳𝗮𝗾𝗲𝗻 𝗲 𝗔𝗔𝗖-𝘀𝗲̈. 𝗣𝗿𝗲𝗷 𝗮𝗿𝗱𝗵𝗷𝗲𝘀 𝘀𝗲̈ 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶𝘁 𝗻𝘂𝗸 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗸𝘂𝗮𝗿 𝗺𝗲̈ 𝗸𝘆 𝗿𝗮𝗽𝗼𝗿𝘁 (𝘀𝗵𝗶𝗵 𝘄𝗲𝗯 𝗳𝗮𝗾𝗲𝗻 𝗲 𝗔𝗔𝗖-𝘀𝗲̈, 𝗿𝗮𝗽𝗼𝗿𝘁𝗶  𝗶 𝗳𝘂𝗻𝗱𝗶𝘁 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗶 𝘃𝗶𝘁𝗶𝘁 𝟮𝟬𝟮𝟬 𝗵𝘁𝘁𝗽𝘀://𝗰𝗮𝗮.𝗿𝗸𝘀-𝗴𝗼𝘃.𝗻𝗲𝘁/𝗰𝗮𝘁𝗲𝗴𝗼𝗿𝘆/𝗿𝗮𝗽𝗼𝗿𝘁𝗲/).

𝗡𝗷𝗲̈ 𝗻𝗴𝗮 𝗱𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗶𝗺𝗲𝘁 𝗺𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝗺𝗲̈𝗱𝗵𝗮 𝘁𝗲̈ 𝗔𝗔𝗖-𝘀𝗲̈ 𝗻𝗲̈𝗻 𝘂𝗱𝗵𝗲̈𝗵𝗲𝗾𝗷𝗲𝗻 𝗲 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶𝘁 𝗸𝗮 𝗾𝗲𝗻𝗲̈ 𝗱𝗮𝗹𝗷𝗮 𝗲 𝗿𝗮𝗽𝗼𝗿𝘁𝗲𝘃𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗿𝗮𝘀𝘁𝗲𝘃𝗲 𝘁𝗲̈ 𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗶𝘀𝗲̈ (𝗻𝗱𝗼𝗱𝗵𝗶𝘃𝗲) 𝗻𝗲̈ 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗸 (𝗿𝗮𝘀𝘁𝗶 𝗧𝗖𝗔𝗦), 𝗶 𝗰𝗶𝗹𝗶 𝗸𝗮 𝗽𝗲̈𝗿𝗵𝗮𝗽 𝗽𝗮𝗻𝗶𝗸 𝘁𝗲̈ 𝗽𝗮𝗻𝗲𝘃𝗼𝗷𝘀𝗵𝗲̈𝗺 𝗻𝗲̈ 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗸 𝗱𝗵𝗲 𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗱𝘂𝗸𝗲 𝘂 𝗺𝘂𝗻𝗱𝘂𝗮𝗿 𝘁𝗮 𝗽𝗲̈𝗿𝗱𝗼𝗿𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿 𝗾𝗲̈𝗿𝗶𝗺 𝗵𝗲𝘀𝗮𝗽𝗲𝘀𝗵 𝗺𝗲 𝘀𝘁𝗮𝗳𝗶𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝘁𝗲̈ 𝗔𝗔𝗖-𝘀𝗲̈ 𝗱𝘂𝗸𝗲 𝗸𝗲𝗾𝗽𝗲̈𝗿𝗱𝗼𝗿𝘂𝗿 𝗲𝗱𝗵𝗲 𝗞𝗼𝗺𝗶𝘀𝗶𝗼𝗻𝗶𝗻 𝗽𝗲̈𝗿 𝗛𝗲𝘁𝗶𝗺𝗶𝗻 𝗲 𝗔𝗸𝘀𝗶𝗱𝗲𝗻𝘁𝗲𝘃𝗲 𝗱𝗵𝗲 𝗜𝗻𝗰𝗶𝗱𝗲𝗻𝘁𝗲𝘃𝗲 𝗔𝗷𝗿𝗼𝗿𝗲. 𝗣𝗲̈𝗿 𝘁𝗲̈ 𝗺𝗼𝘀 𝘂 𝗺𝗷𝗮𝗳𝘁𝘂𝗮𝗿 𝗺𝗲 𝗸𝗮𝗾, 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗾𝗲̈ 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿𝗴𝗷𝗲𝗴𝗷𝗲̈𝘀 𝗽𝗲̈𝗿 𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗶𝗻𝗲̈ 𝗲 𝗮𝘃𝗶𝗮𝗰𝗶𝗼𝗻𝗶𝘁 𝗻𝘂𝗸 𝗸𝗮 𝗱𝗮𝗹𝗲̈ 𝗮𝘀𝗻𝗷𝗲̈𝗵𝗲𝗿𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝗱𝗲𝗺𝗮𝗻𝘁𝗼𝗷𝗲̈ 𝗷𝗼 𝘀𝗮𝗸𝘁𝗲̈𝘀𝗶𝗻𝗲̈ 𝗲 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗮𝘃𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗱𝗮𝗹𝗮 𝗻𝗲̈ 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗮 𝗽𝗲̈𝗿𝗸𝘂𝗻𝗱𝗲̈𝗿 𝗸𝗲̈𝗿𝗸𝗲𝘀𝗮𝘃𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗯𝗲̈𝗿𝗮 𝗻𝗴𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗶𝘀𝘁𝗲̈𝘁 𝗲 𝗔𝗔𝗖-𝘀𝗲̈.

4) AAC ka raportuar thyerjen e ligjit për tarifat e kerozinës, si pasojë e së cilës janë përfituar mbi 2 milionë euro nga operatori ekonomik. Rasti është paraqitur menjëherë nga AAC në komisionin PPP, pasiqë kërkohen hapa të menjëhershëm për të ndaluar thyerjen e ligjit shumë vjeçar në ANP. AAC për herë të parë ka adresuar hapjen e tregut dhe ka sinjalizuar keqpërdorimin me monopolin e shitjes se kerozinës në aeroport.

𝗜𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝗰𝗶𝗼𝗻𝗲𝘁 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗸𝗲 𝗻𝘂𝗸 𝗷𝗮𝗻𝗲̈ 𝘀𝗶𝗻𝗷𝗮𝗹𝗶𝘇𝘂𝗲𝘀𝗲. 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗲 𝗸𝗮 𝗸𝗲𝗾𝗸𝘂𝗽𝘁𝘂𝗮𝗿 𝗿𝗼𝗹𝗶𝗻 𝗲 𝘁𝗶𝗷 𝗻𝗲̈ 𝗮𝗱𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁𝗲̈ 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗸𝗲. 𝗡𝗲̈ 𝗔𝗔𝗖 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗲𝗺𝗲̈𝗿𝘂𝗮𝗿 𝘀𝗶 𝗱𝗿𝗲𝗷𝘁𝗼𝗿 𝗾𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝗺𝗲𝗿𝗿 𝗩𝗲𝗻𝗱𝗶𝗺𝗲 𝗱𝗵𝗲 𝗷𝗼 𝘀𝗶 𝘀𝗶𝗻𝗷𝗮𝗹𝗶𝘇𝘂𝗲𝘀 𝗶 𝘀𝗵𝗼𝗾𝗲̈𝗿𝗶𝘀𝗲̈ 𝗰𝗶𝘃𝗶𝗹𝗲. 𝗞𝗷𝗼 𝗰̧𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗷𝗲 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗻𝗴𝗿𝗶𝘁𝘂𝗿 𝗻𝗴𝗮 𝗮𝗶 𝗾𝗲̈ 𝗻𝗲̈ 𝗱𝗶𝘁𝗲̈𝘁 𝗲 𝗽𝗮𝗿𝗮 𝘁𝗲̈ 𝗮𝗿𝗿𝗶𝘁𝗷𝗲𝘀 𝘀𝗲̈ 𝘁𝗶𝗷 𝗽𝗮𝘀𝗶 𝘁𝗿𝗲𝗴𝘂𝗻 𝗲 𝗸𝗲𝗿𝗼𝘇𝗶𝗻𝗲̈𝘀 𝗱𝗶𝘀𝗮 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗻𝗲̈𝘀𝗵 𝗲 𝗸𝗮 𝗼𝗯𝘀𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻, 𝗮 𝘁𝗵𝘂𝗮 𝗽𝘀𝗲? 𝗤𝗲̈ 𝗻𝗴𝗮 𝗮𝘁𝗲̈𝗵𝗲𝗿𝗲̈ 𝗲 𝗸𝗮 𝗹𝗮𝗿𝗴𝘂𝗮𝗿 𝗻𝗷𝗲̈ 𝗱𝗿𝗲𝗷𝘁𝗼𝗿𝗲𝘀𝗵𝗲̈ 𝗻𝗴𝗮 𝗽𝘂𝗻𝗮 𝗺𝗲 𝗮𝗿𝘀𝘆𝗲𝘁𝗶𝗺𝗶𝗻 𝘀𝗲 𝗻𝘂𝗸 𝗲 𝗸𝗮 𝗵𝗮𝗽𝘂𝗿 𝘁𝗿𝗲𝗴𝘂𝗻, 𝗲 𝗸𝗮 𝗻𝘅𝗷𝗲𝗿𝗿𝗲̈ 𝗩𝗲𝗻𝗱𝗶𝗺𝗶𝗻 𝗻𝗿. 𝟬𝟭/𝟮𝟬𝟮𝟭 𝗾𝗲̈ 𝘃𝗮𝘇𝗵𝗱𝗼𝗻 𝘁𝗲̈ 𝗺𝗼𝘀 𝗲 𝘇𝗯𝗮𝘁𝗼𝗷 𝗱𝗵𝗲 𝗸𝗮 𝗻𝗱𝗶𝗸𝘂𝗮𝗿 𝗻𝗲̈ 𝗞𝗼𝗺𝗶𝘀𝗶𝗼𝗻𝗶𝗻 𝗲 𝗚𝗷𝗼𝗯𝗮𝘃𝗲 𝗽𝗲̈𝗿 𝘁𝗲̈ 𝗺𝗼𝘀 𝗴𝗷𝗼𝗯𝗶𝘁𝘂𝗿 𝗼𝗽𝗲𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶𝗻. 𝗧𝗮𝘀𝗵 𝗽𝗼 𝗱𝗲𝗹 𝗾𝗲̈ 𝗴𝗷𝗮𝘁𝗲̈ 𝘁𝗲̈𝗿𝗲̈ 𝗸𝗼𝗵𝗲̈𝘀 𝗽𝗮𝘀𝗸𝗮 𝗾𝗲𝗻𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿𝗴𝗷𝗲𝗴𝗷𝗲̈𝘀 𝘁𝗷𝗲𝘁𝗲̈𝗿𝗸𝘂𝘀𝗵 (𝗣𝗣𝗣), 𝗲 𝗷𝗼 𝘇𝘆𝗿𝘁𝗮𝗿𝗲̈𝘁 𝗲 𝗔𝗔𝗖-𝘀𝗲̈ 𝗾𝗲̈ 𝗶 𝗸𝗮 𝗽𝗲̈𝗿𝗻𝗱𝗷𝗲𝗸𝘂𝗿 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶. 𝗘𝗱𝗵𝗲 𝗽𝘀𝗲 𝗽𝗼 𝗽𝗲̈𝗿𝗽𝗶𝗾𝗲𝘁 𝘁𝗮 𝗸𝗲𝘁𝗲̈ 𝗿𝗼𝗹𝗶𝗻 𝗲 “𝗵𝗲𝗿𝗼𝗶𝘁” 𝘀𝗮 𝗶 𝗽𝗲̈𝗿𝗸𝗲𝘁 𝗸𝗲̈𝘀𝗮𝗷 𝘁𝗲𝗺𝗲, 𝗲 𝘃𝗲̈𝗿𝘁𝗲𝘁𝗮 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝘀𝗲 𝗾𝗲̈ 𝟯 𝘃𝗶𝘁𝗲 𝗕𝘂𝗷𝗮𝗿 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗸𝗮 𝗱𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝘂𝗮𝗿 𝘁𝗮 𝗵𝗮𝗽 𝘁𝗿𝗲𝗴𝘂𝗻 𝗲 𝘀𝗵𝗲̈𝗿𝗯𝗶𝗺𝗲𝘃𝗲 𝗻𝗲̈ 𝘁𝗼𝗸𝗲̈ 𝗻𝗲̈ 𝗔𝗡𝗣. 𝗡𝗲̈ 𝘃𝗲𝗻𝗱 𝘀𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗸𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝗸𝗼𝗷 𝗱𝗵𝗲 𝘁𝗲̈ 𝘇𝗴𝗷𝗶𝗱𝗵 𝗸𝗲̈𝘁𝗲̈ 𝗰̧𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗷𝗲 𝗻𝗲̈ 𝗯𝗮𝘀𝗵𝗸𝗲̈𝗽𝘂𝗻𝗶𝗺 𝗺𝗲 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝗰𝗶𝗼𝗻𝗲𝘁 𝗿𝗲𝗹𝗲𝘃𝗮𝗻𝘁𝗲 𝗸𝗮 𝘇𝗴𝗷𝗲𝗱𝗵𝘂𝗿 𝗾𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝗴𝗷𝗶𝘁𝗵𝗮 𝘁’𝗶 𝗱𝗲𝗻𝗼𝗻𝗰𝗼𝗷𝗲̈ 𝗻𝗲̈ 𝗣𝗿𝗼𝗸𝘂𝗿𝗼𝗿𝗶 𝗱𝘂𝗸𝗲 𝗱𝗲̈𝗺𝘁𝘂𝗮𝗿 𝘀𝗲𝗿𝗶𝗼𝘇𝗶𝘀𝗵𝘁 𝗿𝗲𝗹𝗮𝗰𝗶𝗼𝗻𝗲𝘁 𝗺𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗴𝗷𝗶𝘁𝗵𝗲̈, 𝗲 𝘁𝗿𝗲𝗴𝘂 𝘃𝗮𝘇𝗵𝗱𝗼𝗻 𝘁𝗲̈ 𝗺𝗼𝘀 𝗷𝗲𝘁𝗲̈ 𝗶 𝗵𝗮𝗽𝘂𝗿.

5) Menaxhmenti i AAC rishtazi ka vërejtur se tarifat tejet të larta të aeroportit nuk ishin aprovuar asnjëherë në të kaluarën nga AAC. Pra, edhe pse AAC-ja është e detyruar me ligj të miratojë dhe rregullojë tarifat e aeroportit, këto tarifa nuk janë trajtuar asnjëherë nga AAC, si pjesë e përgjegjësisë së Departamentit për Rregullim Ekonomik.

𝗞𝘆 𝗺𝗮𝗻𝗶𝗽𝘂𝗹𝗶𝗺 𝗶 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶𝘁 𝗸𝗮 𝗳𝗶𝗹𝗹𝘂𝗮𝗿 𝗽𝗮𝗿𝗮 𝟭 𝘃𝗶𝘁𝗶 𝗱𝗵𝗲 𝘁𝗮𝗿𝗶𝗳𝗮𝘁 𝘃𝗮𝘇𝗵𝗱𝗼𝗷𝗻𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝗺𝗯𝗲𝘀𝗶𝗻 𝘁𝗲̈ 𝗻𝗷𝗲̈𝗷𝘁𝗮 𝗲𝗱𝗵𝗲 𝘀𝗼𝘁 𝗻𝗲̈𝗻 𝘂𝗱𝗵𝗲̈𝗵𝗲𝗾𝗷𝗲𝗻 𝗲 𝘁𝗶𝗷. 𝗡𝗱𝗼𝘀𝗵𝘁𝗮 𝘀𝗲𝗽𝘀𝗲 𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗾𝗲̈ 𝗸𝗲̈𝗿𝗸𝗲𝘀𝗮 𝗸𝗮 𝗾𝗲𝗻𝗲̈ 𝗲 𝗷𝗮𝘀𝗵𝘁𝗲̈𝗹𝗶𝗴𝗷𝘀𝗵𝗺𝗲 𝗱𝗵𝗲 𝗱𝗼 𝘁𝗮 𝗽𝗿𝗶𝘀𝗵𝘁𝗲 𝗞𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝘁𝗲̈𝗻 𝗣𝗣𝗣 𝗻𝗲̈ 𝗮𝗲𝗿𝗼𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗲 𝗱𝗼 𝘁𝗲̈ 𝗱𝗲̈𝗿𝗴𝗼𝗻𝘁𝗲 𝗤𝗲𝘃𝗲𝗿𝗶𝗻𝗲̈ 𝗻𝗲̈ 𝗮𝗿𝗯𝗶𝘁𝗿𝗮𝘇𝗵.

𝗡𝗲̈ 𝗿𝗮𝗽𝗼𝗿𝘁𝗶𝗻 𝗲 𝘁𝗶𝗷 𝗮𝗻𝗮𝗹𝗶𝘁𝗶𝗸 𝘁𝗲̈ 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗸𝘂𝗮𝗿 𝗻𝗲̈ 𝗳𝗮𝗾𝗲𝗻 𝘇𝘆𝗿𝘁𝗮𝗿𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗔𝗔𝗖 𝗻𝗲̈ 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗲𝘁 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗱𝗲𝗸𝗹𝗮𝗿𝗼𝗻 𝗾𝗲̈ 𝗸𝗼𝗻𝗰𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗶 𝗴𝗲̈𝘇𝗼𝗻 𝘁𝗲̈ 𝗱𝗿𝗲𝗷𝘁𝗲̈𝗻 𝗾𝗲̈ 𝘁𝗮𝗿𝗶𝗳𝗮𝘁 𝗻𝗲̈ 𝗮𝗲𝗿𝗼𝗽𝗼𝗿𝘁 𝘁𝗲̈ 𝘁𝗿𝗮𝘀𝗵𝗲̈𝗴𝗼𝗵𝗲𝗻 𝗽𝗲̈𝗿 𝟮𝟬 𝘃𝗶𝘁𝗲.

𝗣𝗲̈𝗿𝗸𝘂𝗻𝗱𝗲̈𝗿 𝘁𝗲̈ 𝗴𝗷𝗶𝘁𝗵𝗮 𝗸𝗲̈𝘁𝘆𝗿𝗲, 𝗺𝗲 𝘀𝗵𝗽𝗿𝗲𝘀𝗲̈𝗻 𝘁𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿𝗹𝗶𝗴𝗷𝗷𝗲𝘀 𝘀𝗲̈ 𝗻𝗷𝗲̈ 𝗮𝗸𝘁𝗶 𝗾𝗲̈ 𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝘀𝗲 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗶 𝗷𝗮𝘀𝗵𝘁𝗲̈𝗹𝗶𝗴𝗷𝘀𝗵𝗲̈𝗺, 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗸𝗮 𝗽𝘆𝗲𝘁𝘂𝗿 𝗭𝘆𝗿𝗲̈𝗻 𝗞𝗼𝗺𝗯𝗲̈𝘁𝗮𝗿𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗔𝘂𝗱𝗶𝘁𝗶𝗺𝗶𝘁 𝗾𝗲̈ 𝘁𝗮 𝗮𝘂𝗱𝗶𝘁𝗼𝗷 𝘇𝗯𝗮𝘁𝗶𝗺𝗶𝗻 𝗲 𝗿𝗿𝗲𝗴𝘂𝗹𝗹𝗼𝗿𝗲𝘀 𝘀𝗲̈ 𝗔𝗔𝗖-𝘀𝗲̈ 𝗾𝗲̈ 𝗸𝗮 𝘁𝗲̈ 𝗯𝗲̈𝗷 𝗺𝗲 𝘁𝗮𝗿𝗶𝗳𝗮𝘁 𝗲 𝗮𝗲𝗿𝗼𝗽𝗼𝗿𝘁𝗶𝘁 – 𝗽𝗿𝗮 𝗗𝗿𝗲𝗷𝘁𝗼𝗿𝗶 𝗶 𝗣𝗲̈𝗿𝗴𝗷𝗶𝘁𝗵𝘀𝗵𝗲̈𝗺 𝗶 𝗔𝗔𝗖-𝘀𝗲̈ (𝘃𝗲𝘁 𝗺𝗲 𝗽𝗲̈𝗿𝗴𝗮𝘁𝗶𝘁𝗷𝗲 𝗲𝗸𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝘀𝘁 𝗱𝗵𝗲 𝗺𝗲 𝗸𝗲̈𝘀𝗵𝗶𝗹𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲𝗻 𝗹𝗶𝗴𝗷𝗼𝗿𝗲 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗶𝘀𝘁𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗸𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝘁𝗲̈𝘀 𝘀𝗲̈ 𝗸𝗼𝗻𝗰𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗶𝘁) 𝗽𝘆𝗲𝘁 𝗭𝗞𝗔-𝗻𝗲̈ 𝗻𝗲̈𝘀𝗲 𝗔𝗔𝗖-𝗷𝗮 𝗽𝗼 𝗲 𝘇𝗯𝗮𝘁𝗼𝗻 𝘀𝗶 𝗱𝘂𝗵𝗲𝘁 𝗻𝗷𝗲̈ 𝗿𝗿𝗲𝗴𝘂𝗹𝗹𝗼𝗿𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗔𝗔𝗖-𝘀𝗲̈!

𝗦𝗶 𝗗𝗿𝗲𝗷𝘁𝗼𝗿 𝗶 𝗣𝗲̈𝗿𝗴𝗷𝗶𝘁𝗵𝘀𝗵𝗲̈𝗺 𝗕𝘂𝗷𝗮𝗿 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗲 𝗸𝗮 𝘁𝗲̈ 𝗴𝗷𝗶𝘁𝗵𝗲̈ 𝗮𝘂𝘁𝗼𝗿𝗶𝘁𝗲𝘁𝗶𝗻 𝗹𝗶𝗴𝗷𝗼𝗿 𝗾𝗲̈ 𝘁’𝗶 𝗻𝗱𝗿𝘆𝘀𝗵𝗼𝗷𝗲̈ 𝘁𝗮𝗿𝗶𝗳𝗮𝘁 𝗽𝗼𝗾𝗲̈𝘀𝗲 𝗸𝗮 𝗯𝗮𝘇𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿 𝗸𝗲̈𝘁𝗲̈. 𝗣𝗼𝗿 𝗽𝗿𝗲𝗳𝗲𝗿𝗼𝗻 𝘁𝗲̈ 𝗹𝘂𝗮𝗷 𝗵𝗲𝗿𝗼𝗶𝗻 𝗻𝗲̈ 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗸 𝗻𝗱𝗲̈𝗿𝘀𝗮 𝗽𝗲̈𝗿𝗯𝗿𝗲𝗻𝗱𝗮 𝘂 𝗯𝗲̈𝗻 𝗽𝗿𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻 𝘃𝗮𝗿𝘁𝗲̈𝘀𝘃𝗲 𝘁𝗲̈ 𝘁𝗶𝗷 𝗱𝘂𝗸𝗲 𝗺𝗲𝗻𝗱𝘂𝗮𝗿 𝘀𝗲 𝘃𝗲𝘁 𝗱𝗼 𝘁’𝗶 𝗶𝗸𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿𝗴𝗷𝗲𝗴𝗷𝗲̈𝘀𝗶𝘀𝗲̈.

6) Inspektorëve të AAC-së u është kërkuar të ndalin zhvillimin e aktiviteteve për operatorët që ata mbikëqyrin, për të shmangur konfliktin e interesit.

𝗡𝗲̈𝘀𝗲 𝗸𝗲̈𝗿𝗸𝗼𝗵𝗲𝘁 𝗾𝗲̈ 𝗶𝗻𝘀𝗽𝗲𝗸𝘁𝗼𝗿𝗲̈𝘁 𝘁𝗲̈ 𝗻𝗱𝗮𝗹𝗶𝗻 𝘇𝗵𝘃𝗶𝗹𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻 𝗲 𝗮𝗸𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗲𝘁𝗲𝘃𝗲 𝗽𝗲̈𝗿 𝗼𝗽𝗲𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿𝗲̈𝘁, 𝗸𝗷𝗼 𝗱𝗼 𝘁𝗲̈ 𝘁𝗵𝗼𝘁𝗲̈ 𝘀𝗲 𝗔𝗔𝗖 𝗱𝗼 𝘁𝗲̈ 𝗻𝗱𝗮𝗹𝗲𝘁 𝘀𝗲̈ 𝗸𝗿𝘆𝗲𝗿𝗶 𝗱𝗲𝘁𝘆𝗿𝗲̈𝗻 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗺𝗯𝗶𝗸𝗲̈𝗾𝘆𝗿𝗷𝗲𝘀 𝘀𝗲̈ 𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗶𝘀𝗲̈ 𝘀𝗲̈ 𝗮𝘃𝗶𝗮𝗰𝗶𝗼𝗻𝗶𝘁 𝘁𝗲 𝗼𝗽𝗲𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿𝗲̈𝘁. 𝗞𝗼𝗻𝗳𝗹𝗶𝗸𝘁𝗶 𝗶 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀𝗶𝘁 𝘁𝗲 𝗶𝗻𝘀𝗽𝗲𝗸𝘁𝗼𝗿𝗲̈𝘁 𝗻𝘂𝗸 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗶𝗱𝗲𝗻𝘁𝗶𝗳𝗶𝗸𝘂𝗮𝗿 𝗮𝘀𝗻𝗷𝗲̈𝗵𝗲𝗿𝗲̈ 𝗻𝗲̈ 𝗔𝗔𝗖 𝗱𝗵𝗲 𝗮𝘀 𝗾𝗲̈ 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗻𝗴𝗿𝗶𝘁𝘂𝗿 𝗻𝗱𝗼𝗻𝗷𝗲̈𝗵𝗲𝗿𝗲̈ 𝗻𝗴𝗮 𝗻𝗱𝗼𝗻𝗷𝗲̈ 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝗰𝗶𝗼𝗻. 𝗠𝗯𝗮𝘀𝗲 𝗾𝗲̈𝗹𝗹𝗶𝗺𝗶 𝗸𝗲̈𝘁𝘂 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿 𝘁𝗲̈ 𝗺𝗮𝗻𝗶𝗽𝘂𝗹𝘂𝗮𝗿 𝗱𝗵𝗲 𝗵𝘂𝘁𝘂𝗮𝗿 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗸𝘂𝗻 𝗾𝗲̈ 𝗻𝘂𝗸 𝗶 𝗻𝗷𝗲𝗵 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗳𝗶𝗸𝗮𝘁 𝗲 𝗸𝗲̈𝘀𝗮𝗷 𝗳𝘂𝘀𝗵𝗲.

𝗖̧𝗸𝗮 𝗷𝗮𝗻𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝘃𝗲̈𝗿𝘁𝗲𝘁𝗮, 𝗷𝗮𝗻𝗲̈ 𝗸𝗼𝗻𝗳𝗹𝗶𝗸𝘁𝗲𝘁 𝗲 𝘁𝗶𝗷 𝘁𝗲̈ 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀𝗶𝘁 𝗺𝗲 𝗟𝗞𝗜𝗔 𝗱𝗵𝗲 𝗔𝗦𝗛𝗡𝗔 𝘁𝗲̈ 𝗰𝗶𝗹𝗲̈𝘁 𝗲 𝗸𝗮𝗻𝗲̈ 𝗹𝗮𝗿𝗴𝘂𝗮𝗿 𝗻𝗴𝗮 𝗽𝘂𝗻𝗮 𝗱𝗵𝗲 𝗻𝗱𝗮𝗷 𝘁𝗲̈ 𝗰𝗶𝗹𝗲̈𝘃𝗲 𝗸𝗮 𝘂𝘀𝗵𝘁𝗿𝘂𝗮𝗿 𝗽𝗮𝗱𝗶 𝗱𝗵𝗲 𝗸𝗮𝗹𝗹𝗲̈𝘇𝗶𝗺𝗲 𝗽𝗲𝗻𝗮𝗹𝗲, 𝗺𝗮𝗻𝗱𝗲𝗷 𝗺𝗲 𝗶𝘀𝗵-𝗸𝗿𝘆𝗲𝘁𝗮𝗿𝗶𝗻 𝗲 𝗯𝗼𝗿𝗱𝗶𝘁 𝘀𝗵𝗼𝗸 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗻𝗮𝗹, 𝘀𝗵𝗼𝗸 𝗲𝗱𝗵𝗲 𝗺𝗲 𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗻 𝗶 𝗰𝗶𝗹𝗶 𝗲 𝗸𝗮 𝗲𝗺𝗲̈𝗿𝘂𝗿, 𝗱𝗵𝗲 “𝗲𝗸𝘀𝗽𝗲𝗿𝘁𝗲̈𝘁” 𝘀𝗵𝗼𝗸𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝗰𝗶𝗹𝗲̈𝘁 𝗸𝗮 𝘁𝗲𝗻𝘁𝘂𝗮𝗿 𝘁’𝗶 𝗿𝗲𝗸𝗿𝘂𝘁𝗼𝗷 𝗻𝗲̈ 𝗔𝗔𝗖.

7) AAC ka raportuar në Policinë e Kosovës dhe në Departamentin e Krimeve Ekonomike për manipulimin/falsifikimin e licencave të kontrollorëve të trafikut nga zyrtarë të AAC-së.

𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝘃𝗲𝘁 𝗽𝗲̈𝗿𝗴𝗷𝗲𝗴𝗷𝗲̈𝘀 𝗽𝗲̈𝗿 𝗻𝗲̈𝗻𝘀𝗵𝗸𝗿𝗶𝗺𝗶𝗻 𝗱𝗵𝗲 𝗹𝗲̈𝘀𝗵𝗶𝗺𝗶𝗻 𝗲 𝗹𝗶𝗰𝗲𝗻𝗰𝗮𝘃𝗲 𝗽𝗲̈𝗿 𝗸𝗼𝗻𝘁𝗿𝗼𝗹𝗹𝗼𝗿𝗲̈𝘁 𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗳𝗶𝗸𝘂𝘁 𝗮𝗷𝗿𝗼𝗿, 𝗻𝗱𝗲̈𝗿𝘀𝗮 𝗸𝘆 𝘃𝗲𝘁 𝗳𝗹𝗲𝘁 𝗽𝗲̈𝗿 𝗺𝗮𝗻𝗶𝗽𝘂𝗹𝗶𝗺/𝗳𝗮𝗹𝘀𝗶𝗳𝗶𝗸𝗶𝗺 𝘁𝗲̈ 𝘁𝘆𝗿𝗲. 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗻𝗲̈ 𝘃𝗮𝘇𝗵𝗱𝗶𝗺𝗲̈𝘀𝗶 𝗱𝗲̈𝗿𝗴𝗼𝗻 𝗰̧𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗷𝗲 𝗻𝗲̈ 𝗣𝗼𝗹𝗶𝗰𝗶 𝗽𝗲̈𝗿 𝘁𝗲̈ 𝗰𝗶𝗹𝗮𝘁 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝘃𝗲𝘁 𝗽𝗲̈𝗿𝗴𝗷𝗲𝗴𝗷𝗲̈𝘀. 𝗦𝗵𝘁𝗿𝗼𝗵𝗲𝘁 𝗽𝘆𝗲𝘁𝗷𝗮 𝗽𝘀𝗲 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗻𝘂𝗸 𝗶 𝗿𝗿𝗲𝗴𝘂𝗹𝗹𝗼𝗻 𝗸𝗲̈𝘁𝗼 𝗰̧𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗷𝗲 𝗻𝗲̈ 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝗰𝗶𝗼𝗻𝗶𝗻 𝗶 𝗰𝗶𝗹𝗶 𝗶 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗯𝗲𝘀𝘂𝗮𝗿 𝗽𝗲̈𝗿 𝘁𝗮 𝘂𝗱𝗵𝗲̈𝗵𝗲𝗾𝘂𝗿, 𝗱𝘂𝗸𝗲 𝗲 𝗱𝗶𝘁𝘂𝗿 𝗮𝘂𝘁𝗼𝗿𝗶𝘁𝗲𝘁𝗶𝗻 𝗾𝗲̈ 𝗲 𝗸𝗮, 𝗻𝗲̈ 𝘃𝗲𝗻𝗱 𝘀𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗱𝗲̈𝗿𝗴𝗼𝗷𝗲̈ 𝗸𝗮𝗹𝗹𝗲̈𝘇𝗶𝗺𝗲?

𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗸𝗮 𝗯𝗲̈𝗿𝗲̈ 𝘀𝗵𝘂𝗺𝗲̈ 𝗸𝗮𝗹𝗹𝗲̈𝘇𝗶𝗺𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗿𝗿𝗲𝗷𝘀𝗵𝗺𝗲 𝗻𝗱𝗮𝗷 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗻𝗮𝘃𝗲 𝗾𝗲̈ 𝗶 𝗽𝗲̈𝗿𝗻𝗱𝗷𝗲𝗸𝗲̈, 𝗻𝗲̈ 𝘃𝗲𝗻𝗱 𝘀𝗲 𝘁’𝗶

𝘀𝗾𝗮𝗿𝗼𝗷𝗲̈ 𝗸𝗲̈𝘁𝗼 𝗰̧𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗷𝗲 𝗺𝗲 𝘁𝗮. 𝗦𝗵𝘂𝗺𝗶𝗰𝗲̈𝗻 𝗲 𝗸𝗼𝗵𝗲̈𝘀 𝘀𝘁𝗮𝗳𝗶 𝗱𝘂𝗵𝗲𝘁 𝘁𝗮 𝗸𝗮𝗹𝗼𝗷 𝗱𝘂𝗸𝗲 𝘂 𝗺𝗮𝗿𝗿𝗲̈ 𝗺𝗲 𝗮𝗸𝘂𝘇𝗮𝘁 𝗲 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶𝘁. 𝗘̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗹𝗲𝗵𝘁𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝗱𝗼𝗿𝗲̈𝘇𝗼𝗵𝗲𝗻 𝗸𝗮𝗹𝗹𝗲̈𝘇𝗶𝗺𝗲 𝗻𝗲̈ 𝗽𝗿𝗼𝗸𝘂𝗿𝗼𝗿𝗶, 𝗽𝗼𝗿 𝗸𝗮𝗹𝗹𝗲̈𝘇𝗶𝗺𝗲𝘁 𝗲 𝗿𝗿𝗲𝗷𝘀𝗵𝗺𝗲 𝗱𝗼 𝘁𝗲̈ 𝗸𝗲𝗻𝗲̈ 𝗽𝗮𝘀𝗼𝗷𝗮.

8)AAC ka anuluar kontratën e qirasë së AAC-së dhe ka kaluar në objekt shtetëror, duke kursyer buxhetin shtetëror në vlerë të mbi 40 mijë euro në vjet.

𝗔𝗔𝗖 𝗸𝗮 𝘀𝗵𝗳𝗿𝘆𝘁𝗲̈𝘇𝘂𝗮𝗿 𝗼𝗯𝗷𝗲𝗸𝘁 𝗺𝗲 𝗾𝗶𝗿𝗮 𝗻𝗴𝗮 𝗽𝗮𝗺𝘂𝗻𝗱𝗲̈𝘀𝗶𝗮 𝗲 𝗤𝗲𝘃𝗲𝗿𝗶𝘀𝗲̈ 𝘀𝗲̈ 𝗞𝗼𝘀𝗼𝘃𝗲̈𝘀 𝘁𝗲̈ 𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗼𝗷𝗲̈ 𝗻𝗷𝗲̈ 𝗼𝗯𝗷𝗲𝗸𝘁 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗸. 𝗘̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝘇𝗵𝘃𝗶𝗹𝗹𝗶𝗺 𝗶 𝗺𝗶𝗿𝗲̈ 𝗾𝗲̈ 𝗔𝗔𝗖 𝗸𝗮 𝗸𝗮𝗹𝘂𝗮𝗿 𝗻𝗲̈ 𝗼𝗯𝗷𝗲𝗸𝘁 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗸, 𝗽𝗼𝗿 𝗸𝗷𝗼 𝗻𝘂𝗸 𝗸𝗮 𝗻𝗱𝗼𝗱𝗵𝘂𝗿 𝗽𝗲̈𝗿 𝘀𝗵𝗸𝗮𝗸 𝘁𝗲̈ 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶𝘁, 𝗽𝗼𝗿 𝘀𝗲 𝗸𝗲̈𝗿𝗸𝗲𝘀𝗮 𝗲 𝗸𝗮𝗵𝗺𝗼𝘁𝘀𝗵𝗺𝗲 𝗱𝗵𝗲 𝗲 𝗿𝗶𝗽𝗲̈𝗿𝘀𝗲̈𝗿𝗶𝘁𝘂𝗿 𝗻𝗲̈ 𝗯𝗮𝘇𝗮 𝘃𝗷𝗲𝘁𝗼𝗿𝗲 𝗲 𝗔𝗔𝗖-𝘀𝗲̈ 𝗻𝗲̈ 𝗤𝗲𝘃𝗲𝗿𝗶 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝘂𝗮𝗿 𝗻𝗲̈ 𝘃𝗶𝘁𝗶𝗻 𝟮𝟬𝟮𝟭.

9) AAC ka raportuar në prokurori rastet e keqpërdorimit të dhjetëra mijëra euro, pagesa që sipas kontratës i takonin qiradhënësit dhe që janë paguar nga AAC.

𝗡𝗲 𝘀𝗶 𝘀𝘁𝗮𝗳 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗺𝘂𝗻𝗱 𝘁𝗲̈ 𝗺𝗼𝘀 𝗸𝗲𝗺𝗶 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗮 𝗽𝗲̈𝗿 𝗸𝗲̈𝘁𝗲̈ 𝗰̧𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗷𝗲, 𝗺𝗶𝗿𝗲̈𝗽𝗼 𝗻𝗲̈ 𝗿𝗮𝗽𝗼𝗿𝘁𝗲𝘁 𝗲 𝗮𝘂𝗱𝗶𝘁𝗼𝗿𝗶𝘁, 𝘁𝗲̈ 𝗯𝗿𝗲𝗻𝗱𝘀𝗵𝗲̈𝗺 𝗱𝗵𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗷𝗮𝘀𝗵𝘁𝗲̈𝗺 𝘀𝗶 𝗱𝗵𝗲 𝗻𝗲̈ 𝗽𝗿𝗼𝗸𝘂𝗿𝗼𝗿𝗶 𝗻𝘂𝗸 𝗸𝗮 𝗽𝗮𝘀𝘂𝗿 𝗴𝗷𝗲𝘁𝗷𝗲 𝗱𝗲𝗿𝗶 𝗺𝗲̈ 𝘁𝗮𝗻𝗶. 𝗣𝗿𝗼𝗸𝘂𝗿𝗼𝗿𝗶𝗮 𝗺𝗯𝗮𝘀𝗲 𝗲 𝗸𝗮 𝗻𝗷𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿𝗴𝗷𝗶𝗴𝗷𝗲 𝗻𝗲̈ 𝗸𝗲̈𝘁𝗲̈ 𝗽𝗿𝗲𝘁𝗲𝗻𝗱𝗶𝗺 𝘁𝗲̈ 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶𝘁 𝗱𝗵𝗲 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗲 𝗺𝘂𝗻𝗱𝘂𝗿 𝗾𝗲̈ 𝗸𝘆 𝗶 𝗳𝘂𝗻𝗱𝗶𝘁 𝗻𝘂𝗸 𝗲 𝗸𝗮 𝘀𝗵𝗽𝗮𝗹𝗼𝘀𝘂𝗿 𝗲𝗽𝗶𝗹𝗼𝗴𝘂𝗻 𝗲 𝗿𝗮𝘀𝘁𝗶𝘁 𝗸𝗲̈𝘁𝘂, 𝘀𝗶𝗸𝘂𝗿𝘀𝗲 𝗲𝗱𝗵𝗲 𝗻𝗲̈ 𝘀𝗵𝘂𝗺𝗲̈ 𝗿𝗮𝘀𝘁𝗲 𝘁𝗷𝗲𝗿𝗮 𝘁𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿𝗺𝗲𝗻𝗱𝘂𝗿𝗮 𝗻𝗲̈ 𝗸𝗲̈𝘁𝗲̈ 𝗿𝗲𝗮𝗴𝗶𝗺.

10) AAC ka inkurajuar respektimin dhe detyrimet nga marrëdhënia e punës, siç përcaktohen me Ligjin nr. 03/L-212 të punës dhe kontratës. Gjithashtu, personeli është inkurajuar që orarin e punës në këtë institucion shtetëror ta përdorin për punët dhe përgjegjësitë që derivojnë nga kontratat me AAC, dhe jo për punë të dyta apo të treta.

𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗳𝗹𝗲𝘁 𝘀𝗶 𝗮𝗻𝗲̈𝘁𝗮𝗿 𝗶 𝘀𝗵𝗼𝗾𝗲̈𝗿𝗶𝘀𝗲̈ 𝗰𝗶𝘃𝗶𝗹𝗲 𝗲 𝗷𝗼 𝘀𝗶 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗻 𝗽𝗲̈𝗿𝗴𝗷𝗲𝗴𝗷𝗲̈𝘀 𝗽𝗲̈𝗿 𝘁𝗲̈ 𝘇𝗯𝗮𝘁𝘂𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗴𝗷𝗶𝗻 𝗻𝗲̈ 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝗰𝗶𝗼𝗻. 𝗡𝘂𝗸 𝗸𝗮 𝗸𝘂𝗽𝘁𝗶𝗺 𝘁𝗲̈ “𝗶𝗻𝗸𝘂𝗿𝗮𝗷𝗼𝗵𝗲𝘁” 𝘇𝘆𝗿𝘁𝗮𝗿𝗶 𝗶 𝗔𝗔𝗖-𝘀𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿 𝘁𝗮 𝗿𝗲𝘀𝗽𝗲𝗸𝘁𝘂𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗴𝗷𝗶𝗻, 𝗽𝗮𝘀𝗶 𝗲 𝗸𝗮 𝗽𝗲̈𝗿 𝗼𝗯𝗹𝗶𝗴𝗶𝗺 𝘁𝗮 𝘇𝗯𝗮𝘁𝗼𝗷. 𝗦𝗲̈𝗿𝗶𝘀𝗵 𝗕𝘂𝗷𝗮𝗿 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗺𝗮𝘀𝗵𝘁𝗿𝗼𝗻 𝘀𝗲𝗽𝘀𝗲 𝗮𝘀𝗻𝗷𝗲̈ 𝘇𝘆𝗿𝘁𝗮𝗿 𝗶 𝗔𝗔𝗖-𝘀𝗲̈ 𝗻𝘂𝗸 𝗽𝘂𝗻𝗼𝗻 𝗽𝘂𝗻𝗲̈ 𝘁𝗷𝗲𝘁𝗲̈𝗿 𝗴𝗷𝗮𝘁𝗲̈ 𝗼𝗿𝗮𝗿𝗶𝘁 𝘁𝗲̈ 𝗽𝗹𝗼𝘁𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝗽𝘂𝗻𝗲̈𝘀 𝗻𝗲̈ 𝗔𝗔𝗖.

11) AAC-ja ka ndaluar dhe ka raportuar në prokurori rastet e pagesave të larta pa bazë ligjore si dhe pa kualifikimet e nevojshme.

𝗗𝗲𝘃𝗶𝗷𝗶𝗺𝗶 𝗶 𝗽𝗲̈𝗿𝗴𝗷𝗲𝗴𝗷𝗲̈𝘀𝗶𝘀𝗲̈ 𝘁𝗲 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝗰𝗶𝗼𝗻𝗲𝘁 𝘁𝗷𝗲𝗿𝗮 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗺𝗮𝗻𝗶𝗽𝘂𝗹𝗶𝗺 𝗱𝗵𝗲 𝗸𝗲𝗾𝗽𝗲̈𝗿𝗱𝗼𝗿𝗶𝗺 𝗶 𝗸𝗲̈𝘁𝘆𝗿𝗲 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝗰𝗶𝗼𝗻𝗲𝘃𝗲. 𝗠𝘂𝗻𝗴𝗲𝘀𝗮 𝗲 𝗴𝘂𝘅𝗶𝗺𝗶𝘁 𝗽𝗲̈𝗿 𝘁𝗲̈ 𝘁𝗿𝗮𝗷𝘁𝘂𝗮𝗿 𝗰̧𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗷𝗲 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗸𝗮𝗿𝗮𝗸𝘁𝗲𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗸𝗲̈ 𝗲 “𝗺𝗲𝗻𝗮𝘅𝗵𝗶𝗺𝗶𝘁” 𝘁𝗲̈ 𝘁𝗶𝗷 . 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗸𝗮 𝗽𝗲̈𝗿𝗴𝗷𝗲𝗴𝗷𝗲̈𝘀𝗶 𝘁’𝗶 𝗮𝗱𝗿𝗲𝘀𝗼𝗷𝗲̈ 𝗱𝗵𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗷𝘁𝗼𝗷𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝗴𝗷𝗶𝘁𝗵𝗮 𝗽𝗮𝗹𝗶𝗴𝗷𝘀𝗵𝗺𝗲̈𝗿𝗶𝘁𝗲̈ 𝗾𝗲̈ 𝗶 𝗴𝗷𝗲𝗻𝗲̈ 𝗻𝗲̈ 𝗯𝗮𝘇𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝗽𝗿𝗼𝗰𝗲𝗱𝘂𝗿𝗲̈𝘀 𝗮𝗱𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲. 𝗞𝗮𝗹𝗹𝗲̈𝘇𝗶𝗺𝗲𝘁 𝗲 𝗿𝗿𝗲𝗷𝘀𝗵𝗺𝗲 𝗽𝗼𝗮𝘀𝗵𝘁𝘂 𝗷𝗮𝗻𝗲̈ 𝘃𝗲𝗽𝗲̈𝗿 𝗽𝗲𝗻𝗮𝗹𝗲.

𝗔𝘀𝗻𝗷𝗲̈ 𝗽𝗮𝗴𝗲̈ 𝗻𝘂𝗸 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗻𝗱𝗮𝗹𝘂𝗮𝗿 𝗻𝗲̈ 𝗔𝗔𝗖. 𝗣𝗮𝗴𝗮𝘁 𝗷𝗮𝗻𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿𝗰𝗮𝗸𝘁𝘂𝗮𝗿 𝗻𝗲̈ 𝗯𝗮𝘇𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝗟𝗶𝗴𝗷𝗶𝘁 𝗽𝗲̈𝗿 𝗮𝘃𝗶𝗮𝗰𝗶𝗼𝗻𝗶𝗻 𝗰𝗶𝘃𝗶𝗹 𝗱𝗵𝗲 𝗮𝘁𝗼 𝗮𝘂𝗱𝗶𝘁𝗼𝗵𝗲𝗻 𝗿𝗿𝗲𝗴𝘂𝗹𝗹𝗶𝘀𝗵𝘁 𝗾𝗲̈ 𝗻𝗴𝗮 𝘁𝗵𝗲𝗺𝗲𝗹𝗶𝗺𝗶 𝗶 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝗰𝗶𝗼𝗻𝗶𝘁. 𝗗𝗿𝗲𝗷𝘁𝗼𝗿𝗶 𝗶 𝗺𝗶𝗿𝗲̈𝗳𝗶𝗹𝗹𝘁𝗲̈ 𝗱𝗼 𝘁𝗲̈ 𝗱𝘂𝗵𝗲𝗷 𝘁𝗲̈ 𝗸𝗲̈𝗿𝗸𝗼𝗻𝘁𝗲 𝗺𝘂𝗻𝗱𝗲̈𝘀𝗶𝘁𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿 𝘁𝗲̈ 𝗺𝗼𝘀 𝗲 𝗵𝘂𝗺𝗯𝘂𝗿 𝘀𝘁𝗮𝗳𝗶𝗻 𝗾𝗲̈ 𝗮𝗳𝗲𝗸𝘁𝗼𝗵𝗲𝘁 𝗻𝗴𝗮 𝘇𝗯𝗿𝗶𝘁𝗷𝗮 𝗲 𝗽𝗮𝗴𝗲̈𝘀, 𝗲 𝗷𝗼 𝘁𝗲̈ 𝗸𝗿𝗲𝗻𝗼𝗵𝗲𝘁 𝗽𝗲̈𝗿 𝗱𝗲̈𝗺𝘁𝗶𝗺 𝗻𝗲̈ 𝗽𝗮𝗴𝗮. 𝗢𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘇𝗮𝘁𝗮 𝗡𝗱𝗲̈𝗿𝗸𝗼𝗺𝗯𝗲̈𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗲 𝗔𝘃𝗶𝗮𝗰𝗶𝗼𝗻𝗶𝘁 𝗖𝗶𝘃𝗶𝗹 (𝗜𝗖𝗔𝗢) 𝗸𝗲̈𝗿𝗸𝗼𝗻 𝗻𝗴𝗮 𝘀𝗵𝘁𝗲𝘁𝗲𝘁 𝗮𝗻𝗲̈𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗾𝗲̈ 𝗻𝗲̈ 𝘃𝗮𝘇𝗵𝗱𝗶𝗺𝗲̈𝘀𝗶 𝘁𝗲̈ 𝗸𝗿𝗶𝗷𝗼𝗷𝗻𝗲̈ 𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗸𝗮 𝗽𝗲̈𝗿 𝘁𝗮 𝗷𝗼𝘀𝗵𝘂𝗿 𝗱𝗵𝗲 𝗺𝗯𝗮𝗷𝘁𝘂𝗿 𝘀𝘁𝗮𝗳𝗶𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹, 𝗱𝘂𝗸𝗲 𝗲 𝗱𝗶𝘁𝘂𝗿 𝘀𝗲 𝗵𝘂𝗺𝗯𝗷𝗮 𝗲 𝘁𝗶𝗷 𝗲 𝗱𝗲̈𝗺𝘁𝗼𝗻 𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗶𝗻𝗲̈ 𝗲 𝗮𝘃𝗶𝗮𝗰𝗶𝗼𝗻𝗶𝘁 𝗱𝗵𝗲 𝗸𝗿𝗶𝗷𝗶𝗺𝗶 𝗶 𝗻𝗷𝗲̈ 𝘀𝘁𝗮𝗳𝗶 𝘁𝗷𝗲𝘁𝗲̈𝗿 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝘀𝗵𝘂𝗺𝗲̈ 𝗶 𝗸𝘂𝘀𝗵𝘁𝘂𝗲𝘀𝗵𝗲̈𝗺 𝗱𝗵𝗲 𝗺𝗲𝗿𝗿 𝘀𝗵𝘂𝗺𝗲̈ 𝗸𝗼𝗵𝗲̈.  𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶, 𝗽𝗲̈𝗿𝗸𝘂𝗻𝗱𝗿𝗮𝘇𝗶 𝗸𝗿𝗲𝗻𝗼𝗵𝗲𝘁 𝗺𝗲 𝗱𝗲̈𝗺𝘁𝗶𝗺𝗶𝗻 𝗲 𝘀𝘁𝗮𝗳𝗶𝘁 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗾𝗲̈ 𝗞𝗼𝘀𝗼𝘃𝗮 𝗱𝗵𝗲 𝗱𝗼𝗻𝗮𝘁𝗼𝗿𝗲̈𝘁 𝗲 𝗸𝗮𝗻𝗲̈ 𝗻𝗴𝗿𝗶𝘁𝘂𝗿 𝗺𝗲 𝘀𝗵𝘂𝗺𝗲̈ 𝗺𝘂𝗻𝗱 𝗱𝗵𝗲 𝗶𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝗺 𝗽𝗲̈𝗿𝗴𝗷𝗮𝘁𝗲̈ 𝟭𝟱 𝘃𝗶𝘁𝗲𝘃𝗲 𝗽𝗮𝗿𝗮𝗽𝗿𝗮𝗸𝗲.

12) AAC ka raportuar në prokurori për keqpërdorim të detyrës nga zyrtarë të AAC. Rastet për keqpërdorimet e buxhetit në formë të meditjeve apo të mbulimeve të shpenzimeve personale të kategorizuara si udhëtime zyrtare janë dërguar në Agjencinë Kundër Korrupsionit (AKK), e cila pas konstatimit se ka elemente të veprës penale e ka dërguar rastin në prokurori.

𝗔𝗔𝗖 𝗮𝘂𝗱𝗶𝘁𝗼𝗵𝗲𝘁 𝗰̧𝗱𝗼 𝘃𝗶𝘁 𝗻𝗴𝗮 𝗭𝗞𝗔 𝗱𝗵𝗲 𝗠𝗙 𝗱𝗵𝗲 𝗻𝘂𝗸 𝗸𝗮 𝗽𝗮𝘀𝘂𝗿 𝗮𝘀𝗻𝗷𝗲̈ 𝗴𝗷𝗲𝘁𝗷𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗸𝗲̈𝘁𝗶𝗷 𝗹𝗹𝗼𝗷𝗶 𝗽𝗼𝗿 𝗮𝘀 𝗲𝗱𝗵𝗲 𝗻𝗴𝗮 𝗮𝘀𝗻𝗷𝗲̈ 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝗰𝗶𝗼𝗻 𝘁𝗷𝗲𝘁𝗲̈𝗿 𝗿𝗲𝗹𝗲𝘃𝗮𝗻𝘁. 𝗧𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻𝗰𝗮 𝗲 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶𝘁 𝗽𝗲̈𝗿 𝘁𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿𝗻𝗱𝗷𝗲𝗸𝘂𝗿 𝘀𝘁𝗮𝗳𝗶𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝘁𝗿𝗲𝗴𝗼𝗻 𝗼𝗯𝘀𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗶𝗻 𝗲 𝘁𝗶𝗷 𝗾𝗲̈ 𝗲 𝗸𝗮 𝗺𝗲 𝗮𝗻𝗲̈𝘁𝗮𝗿𝗲̈𝘁 𝗲 𝘀𝗶𝗻𝗱𝗶𝗸𝗮𝘁𝗲̈𝘀 𝘁𝗲̈ 𝗰𝗶𝗹𝗲̈𝘁 𝗷𝗮𝗻𝗲̈ 𝘀𝗵𝗸𝗼𝗹𝗹𝘂𝗮𝗿 𝗱𝗵𝗲 𝗻𝗴𝗿𝗶𝘁𝘂𝗿 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗶𝘀𝗵𝘁 𝗻𝗲̈ 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝗰𝗶𝗼𝗻𝗲𝘁 𝗻𝗱𝗲̈𝗿𝗸𝗼𝗺𝗯𝗲̈𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗺𝗲 𝗿𝗲𝗻𝗼𝗺𝗲 𝗻𝗲̈ 𝗳𝘂𝘀𝗵𝗲̈𝗻 𝗲 𝗮𝘃𝗶𝗮𝗰𝗶𝗼𝗻𝗶𝘁 𝗰𝗶𝘃𝗶𝗹.

13) AAC-ja ka raportuar në prokurori avancimet në detyrë në kundërshtim me ligjet në fuqi, në rastet kur zyrtarë të ndryshëm kanë përfituar rritje të pages pa ndryshime në përshkrimin e detyrave të punës.

𝗕𝘂𝗷𝗮𝗿 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗻𝘂𝗸 𝗽𝗼 𝘁𝗿𝗲𝗴𝗼𝗻 𝗾𝗲̈ 𝗸𝘆 𝗞𝗮𝗹𝗹𝗲̈𝘇𝗶𝗺 𝗣𝗲𝗻𝗮𝗹 𝗽𝗲̈𝗿 𝗻𝗷𝗲̈ 𝗰̧𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗷𝗲 𝗮𝗱𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗻𝗴𝗮 𝘃𝗶𝘁𝗶 𝟮𝟬𝟭𝟯 𝗶 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗵𝗲𝗱𝗵𝘂𝗿 𝗽𝗼𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗻𝗴𝗮 𝗣𝗿𝗼𝗸𝘂𝗿𝗼𝗿𝗶𝗮 𝗧𝗵𝗲𝗺𝗲𝗹𝗼𝗿𝗲 𝗲 𝗣𝗿𝗶𝘀𝗵𝘁𝗶𝗻𝗲̈𝘀 𝗱𝗵𝗲 𝗱𝘆 𝗵𝗲𝗿𝗲̈ 𝗻𝗴𝗮 𝗞𝗣𝗠𝗦𝗛𝗖𝗞. 𝗜 𝗻𝗷𝗲̈𝗷𝘁𝗶 𝗿𝗮𝘀𝘁 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗱𝗲̈𝗿𝗴𝘂𝗮𝗿 𝗲𝗱𝗵𝗲 𝗻𝗲̈ 𝗔𝗞𝗞 𝗺𝗲 𝘀𝗵𝗽𝗿𝗲𝘀𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿 𝗻𝗷𝗲̈ 𝗿𝗲𝘇𝘂𝗹𝘁𝗮𝘁 𝘁𝗷𝗲𝘁𝗲̈𝗿. 𝗞𝗼𝗻𝘀𝗶𝗱𝗲𝗿𝗼𝗷𝗺𝗲̈ 𝘀𝗲 𝗱𝗲̈𝗿𝗴𝗶𝗺𝗶 𝗶 𝗿𝗮𝘀𝘁𝗲𝘃𝗲 𝗻𝗴𝗮 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝗰𝗶𝗼𝗻𝗶 𝗻𝗲̈ 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝗰𝗶𝗼𝗻 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝘃𝗲̈𝗻𝗶𝗲 𝗻𝗲̈ 𝗹𝗮𝗷𝘁𝗵𝗶𝘁𝗷𝗲 𝗲 𝗸𝗲̈𝘁𝘆𝗿𝗲 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝗰𝗶𝗼𝗻𝗲𝘃𝗲 𝗱𝗵𝗲 𝗸𝗮 𝗺𝗼𝘁𝗶𝘃 𝗽𝗲̈𝗿𝗻𝗱𝗷𝗲𝗸𝗷𝗲𝗻.

14) AAC ka filluar të zbatoj politika jo-toleruese për krijimin dhe egzistimin e pozitave të paligjshme, të departamenteve me vetëm një drejtor, dhe pa asnjë punëtor!

𝗧𝗲̈ 𝗴𝗷𝗶𝘁𝗵𝗮 𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗮𝘁 𝗻𝗲̈ 𝗔𝗔𝗖 𝗷𝗮𝗻𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝗹𝗶𝗴𝗷𝘀𝗵𝗺𝗲 𝗱𝗵𝗲 𝗻𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿𝗽𝘂𝘁𝗵𝗷𝗲 𝗺𝗲 𝗥𝗿𝗲𝗴𝘂𝗹𝗹𝗼𝗿𝗲𝗻 𝗲 𝗯𝗿𝗲𝗻𝗱𝘀𝗵𝗺𝗲 𝗽𝗲̈𝗿𝗽𝗼𝘀 𝗻𝗷𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝗰𝗶𝗹𝗶𝗻 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗸𝗮 𝗿𝗲𝗳𝘂𝘇𝘂𝗮𝗿 𝘁𝗲̈ 𝘁𝗿𝗮𝗷𝘁𝗼𝗷. 𝗠𝗮𝗻𝗶𝗽𝘂𝗹𝗶𝗺𝗶 𝗺𝗲 𝗳𝗷𝗮𝗹𝗲̈𝘁 𝗱𝗲𝗽𝗮𝗿𝘁𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗺𝗲 𝗻𝗷𝗲̈ 𝗱𝗿𝗲𝗷𝘁𝗼𝗿 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝘁𝗲𝗷𝗸𝗼𝗻𝘀𝘂𝗺𝘂𝗮𝗿 𝘀𝗲𝗽𝘀𝗲 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗸𝘂𝗽𝘁𝘂𝗮𝗿 𝗾𝗲̈ 𝘃𝗲𝘁 𝗕𝘂𝗷𝗮𝗿 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗲 𝗸𝗮 𝘀𝘁𝗼𝗽𝘂𝗮𝗿 𝗾𝗲̈𝗹𝗹𝗶𝗺𝘀𝗵𝗲̈𝗺 𝗿𝗲𝗸𝗿𝘂𝘁𝗶𝗺𝗶𝗻 𝗲 𝘀𝘁𝗮𝗳𝗶𝘁 𝗽𝗲̈𝗿 𝗸𝗲̈𝘁𝗲̈ 𝗱𝗲𝗽𝗮𝗿𝘁𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗻𝗲̈ 𝘇𝗵𝘃𝗶𝗹𝗹𝗶𝗺 𝘃𝗲𝘁𝗲̈𝗺 𝘀𝗲 𝗗𝗿𝗲𝗷𝘁𝗼𝗿𝗲𝘀𝗵𝗮 𝗲 𝗸𝗲̈𝘁𝗶𝗷 𝗱𝗲𝗽𝗮𝗿𝘁𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝗶 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗮𝗻𝗲̈𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗲 𝗦𝗶𝗻𝗱𝗶𝗸𝗮𝘁𝗲̈𝘀 𝗱𝗵𝗲 𝗲𝗸𝘀𝗽𝗲𝗿𝘁𝗲 𝗲 𝘀𝗵𝗸𝗲̈𝗹𝗾𝘆𝗲𝗿 𝗲 𝗳𝘂𝘀𝗵𝗲̈𝘀 𝗲 𝗰𝗶𝗹𝗮 𝗻𝘂𝗸 𝗶 𝗻𝗲̈𝗻𝘀𝗵𝘁𝗿𝗼𝗵𝗲𝘁 𝘂𝗿𝗱𝗵𝗿𝗮𝘃𝗲 𝘁𝗲̈ 𝘁𝗶𝗷 𝘁𝗲̈ 𝗽𝗮𝗹𝗶𝗴𝗷𝘀𝗵𝗲̈𝗺.

15) AAC ka filluar me zbatimin e politikave promovuese për profesionistë, me sfond dhe shkollim profesional në aviacion të cilët po përfshihen në marrjen e përgjegjësive duke u bazuar vetëm në arritjet e tyre si Profesionale ashtu edhe edukative.

𝗦𝗶𝗴𝘂𝗿𝗶𝘀𝗵𝘁 𝗕𝘂𝗷𝗮𝗿 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗲 𝗸𝗮 𝗳𝗷𝗮𝗹𝗲̈𝗻 𝗽𝗲̈𝗿 𝘁𝗲𝗻𝘁𝗮𝘁𝗶𝘃𝗮𝘁 𝗲 𝘁𝗶𝗷 𝘁𝗲̈ 𝗸𝘂𝗻𝗱𝗲̈𝗿𝗹𝗶𝗴𝗷𝘀𝗵𝗺𝗲 𝗽𝗲̈𝗿 𝘁’𝘂 𝗱𝗵𝗲̈𝗻𝗲̈ 𝗭𝘆𝗿𝘁𝗮𝗿𝗶𝘁 𝘁𝗲̈ 𝗮𝗱𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁𝗲̈𝘀 𝗱𝗵𝗲 𝗠𝗲𝗻𝗮𝘅𝗵𝗲𝗿𝗲𝘀 𝘀𝗲̈ 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗻𝗲𝗹𝗶𝘁 𝗱𝗲𝘁𝘆𝗿𝗮 𝗻𝗲̈ 𝗮𝘃𝗶𝗮𝗰𝗶𝗼𝗻 𝗽𝗮 𝗽𝗮𝘀𝘂𝗿 𝗮𝘀𝗻𝗷𝗲̈ 𝘀𝗵𝗸𝗼𝗹𝗹𝗶𝗺 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗻𝗲̈ 𝗮𝘃𝗶𝗮𝗰𝗶𝗼𝗻 𝘃𝗲𝘁𝗲̈𝗺 𝘀𝗲 𝗷𝗮𝗻𝗲̈ 𝗯𝗲̈𝗿𝗲̈ 𝘃𝗲𝗴𝗲̈𝗹 𝗲 𝘁𝗶𝗷 𝗻𝗲̈𝗻 𝗽𝗿𝗲𝗺𝘁𝗶𝗺𝗶𝗻 𝗲 𝗮𝘃𝗮𝗻𝗰𝗶𝗺𝗶𝘁. 𝗣𝗮 𝗱𝗮𝘀𝗵𝘂𝗿 𝘁𝗲̈ 𝗳𝗹𝗮𝘀𝗶𝗺 𝗽𝗲̈𝗿 𝗸𝗼𝗹𝗲𝗴𝗲̈𝘁 𝗾𝗲̈ 𝗺𝗯𝗮𝗷𝗻𝗲̈ 𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗮 𝘁𝗲̈ 𝗮𝗱𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁𝗲̈𝘀, 𝘃𝗲𝘁𝗲̈𝗺 𝗽𝗼 𝗲 𝗿𝗶-𝘁𝗵𝗲𝗸𝘀𝗼𝗷𝗺𝗲̈ 𝘀𝗲 𝗸𝗲̈𝗿𝗸𝗲𝘀𝗮𝘁 𝗹𝗶𝗴𝗷𝗼𝗿𝗲 𝗽𝗲̈𝗿 𝘀𝘁𝗮𝗳𝗶𝗻 𝗾𝗲̈ 𝗸𝗿𝘆𝗲𝗻 𝗽𝘂𝗻𝗲̈ 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗮𝘃𝗶𝗮𝗰𝗶𝗼𝗻𝗶𝘁 𝗷𝗮𝗻𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝘀𝗵𝘂𝗺𝘁𝗮, 𝘁𝗲̈  𝗽𝗲̈𝗿𝗰𝗮𝗸𝘁𝘂𝗮𝗿𝗮 𝗻𝗴𝗮 𝗹𝗲𝗴𝗷𝗶𝘀𝗹𝗮𝗰𝗶𝗼𝗻𝗶 𝗶 𝗕𝗘-𝘀𝗲̈ 𝗱𝗵𝗲 𝗢𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘇𝗮𝘁𝗲̈𝘀 𝗡𝗱𝗲̈𝗿𝗸𝗼𝗺𝗯𝗲̈𝘁𝗮𝗿𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗔𝘃𝗶𝗮𝗰𝗶𝗼𝗻𝗶𝘁 𝗖𝗶𝘃𝗶𝗹 – 𝗜𝗖𝗔𝗢, 𝘁𝗲̈ 𝗰𝗶𝗹𝗮𝘁 𝗻𝘂𝗸 𝗴𝘂𝘅𝗼𝗷𝗻𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝗮𝗻𝗮𝘀𝗵𝗸𝗮𝗹𝗼𝗵𝗲𝗻 𝗽𝗲̈𝗿 𝗳𝗮𝘃𝗼𝗿𝗲 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗗𝗿𝗲𝗷𝘁𝗼𝗿𝗶𝘁.

𝗡𝗲̈ 𝗔𝗔𝗖 𝗽𝗿𝗲𝗷 𝘀𝗲 𝗸𝗮 𝗮𝗿𝗱𝗵𝘂𝗿 𝗕𝘂𝗷𝗮𝗿 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗻𝘂𝗸 𝗸𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗺𝗼𝘃𝗶𝗺 𝗽𝗼𝗿 𝘃𝗲𝘁𝗲̈𝗺 𝘃𝗲𝗻𝗱𝗻𝘂𝗺𝗲̈𝗿𝗶𝗺 𝘀𝗮 𝗶 𝗽𝗲̈𝗿𝗸𝗲𝘁 𝗻𝗴𝗿𝗶𝘁𝗷𝗲𝘀 𝘀𝗲̈ 𝗸𝗮𝗽𝗮𝗰𝗶𝘁𝗲𝘁𝗲𝘃𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲. 𝗔𝗶 𝗸𝗮 𝗿𝗲𝗳𝘂𝘇𝘂𝗮𝗿 𝗸𝗲̈𝗿𝗸𝗲𝘀𝗮𝘁 𝗽𝗲̈𝗿 𝘁𝗿𝗮𝗷𝗻𝗶𝗺𝗲 𝗽𝗲̈𝗿 𝗮𝗻𝗲̈𝘁𝗮𝗿𝗲̈𝘁 𝗲 𝘀𝗶𝗻𝗱𝗶𝗸𝗮𝘁𝗲̈𝘀 𝗱𝘂𝗸𝗲 𝗱𝗲̈𝗺𝘁𝘂𝗮𝗿 𝗾𝗲̈𝗹𝗹𝗶𝗺𝗶𝘀𝗵𝘁 𝗸𝗮𝗽𝗮𝗰𝗶𝘁𝗲𝘁𝗲𝘁 𝗺𝗯𝗶𝗸𝗲̈𝗾𝘆𝗿𝗲̈𝘀𝗲 𝗻𝗲̈ 𝗔𝗔𝗖. 𝗔𝗶 𝘂 𝗸𝗮 𝗯𝗲̈𝗿𝗲̈ 𝗽𝗿𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻 𝗮𝗻𝗲̈𝘁𝗮𝗿𝗲̈𝘃𝗲 𝗾𝗲̈ 𝘁𝗮 𝗹𝗲̈𝘀𝗵𝗼𝗷𝗻𝗲̈ 𝘀𝗶𝗻𝗱𝗶𝗸𝗮𝘁𝗲̈𝗻 𝗻𝗲̈ 𝗺𝗲̈𝗻𝘆𝗿𝗲̈ 𝗾𝗲̈ 𝘁’𝗷𝘂 𝗼𝗳𝗿𝗼𝗷𝗲̈ 𝘁𝗿𝗮𝗷𝗻𝗶𝗺𝗲 𝗱𝗵𝗲 𝗮𝘃𝗮𝗻𝗰𝗶𝗺𝗲 (𝗽𝗲̈𝗿 𝗸𝗲̈𝘁𝗼 𝗸𝗮 𝗱𝗲̈𝘀𝗵𝗺𝗶) 𝗽𝗼𝗿 𝗮𝗻𝗲̈𝘁𝗮𝗿𝗲̈𝘁 𝗻𝘂𝗸 𝗸𝗮𝗻𝗲̈ 𝗽𝗿𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿 𝘁𝗲̈ 𝗷𝗲𝗻𝗲̈ 𝘃𝗲𝗴𝗲̈𝗹 𝗲 𝘁𝗶𝗷.

16) AAC ka dërguar draft rregulloren e mbrendshme në MPB dhe në bashkëpunim me këtë ministri, do të finalizoj rregulloren sipas dispozitave ligjore të zbatueshme për shërbyesit Civil.

𝗕𝘂𝗷𝗮𝗿 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗽𝗼 𝗸𝗿𝗲𝗻𝗼𝗵𝗲𝘁 𝗺𝗲 𝗻𝗷𝗲̈ 𝗱𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗶𝗺 𝘁𝗲̈ 𝘃𝗲𝘁𝗶𝗻 𝘀𝗲𝗽𝘀𝗲 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗱𝗮𝘀𝗵𝘂𝗿 𝗾𝗲̈ 𝗥𝗿𝗲𝗴𝘂𝗹𝗹𝗼𝗿𝗲𝗻 𝗲 𝗯𝗿𝗲𝗻𝗱𝘀𝗵𝗺𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗰𝗶𝗹𝗲̈𝗻 𝗲 𝗸𝗮 𝗱𝗲̈𝗿𝗴𝘂𝗮𝗿 𝗽𝗲̈𝗿 𝗺𝗶𝗿𝗮𝘁𝗶𝗺 𝗻𝗲̈ 𝗾𝗲𝗿𝘀𝗵𝗼𝗿 𝘁𝗮 𝗸𝗲𝘁𝗲̈ 𝗻𝗲̈ 𝗳𝘂𝗾𝗶 𝗾𝘆𝘀𝗵 𝗻𝗲̈ 𝗺𝗮𝗿𝘀 𝟮𝟬𝟮𝟯. 𝗥𝗿𝗲𝗴𝘂𝗹𝗹𝗼𝗿𝗲𝗻 𝘁𝗲̈ 𝗰𝗶𝗹𝗲̈𝗻 𝗲 𝗸𝗮 𝗱𝗿𝗮𝗳𝘁𝘂𝗮𝗿 𝘃𝗲𝘁 𝗕𝘂𝗷𝗮𝗿 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗻𝗲̈ 𝗸𝘂𝗻𝗱𝗲̈𝗿𝘀𝗵𝘁𝗶𝗺 𝗺𝗲 𝗹𝗶𝗴𝗷𝗶𝗻 𝘀𝗶𝗽𝗮𝘀 𝘁𝗲̈ 𝗰𝗶𝗹𝗶𝘁 𝗚𝗿𝘂𝗽𝗶 𝗣𝘂𝗻𝘂𝗲𝘀 𝗲 𝗱𝗿𝗮𝗳𝘁𝗼𝗻 𝗿𝗿𝗲𝗴𝘂𝗹𝗹𝗼𝗿𝗲𝗻 𝗱𝗵𝗲 𝗷𝗼 𝗗𝗿𝗲𝗷𝘁𝗼𝗿𝗶. 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗸𝗮 𝘃𝗲𝗻𝗱𝗼𝘀𝘂𝗿 𝗾𝗲̈ 𝗽𝘂𝗻𝗲̈𝗻 𝗲 𝗚𝗿𝘂𝗽𝗶𝘁 𝗣𝘂𝗻𝘂𝗲𝘀 𝘁𝗮 𝗶𝗻𝗷𝗼𝗿𝗼𝗷𝗲̈ 𝗱𝘂𝗸𝗲 𝗵𝗮𝗿𝗿𝘂𝗮𝗿 𝘀𝗲 𝗱𝗿𝗲𝗷𝘁𝗼𝗻 𝗻𝗷𝗲̈ 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝗰𝗶𝗼𝗻 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗸 𝗸𝘂 𝘃𝗲𝗻𝗱𝗶𝗺𝗲𝘁 𝗻𝘂𝗸 𝗺𝗲𝗿𝗿𝗲𝗻 𝘃𝗲𝘁𝗲̈𝗺 𝗻𝗴𝗮 𝗻𝗷𝗲̈ 𝗻𝗷𝗲𝗿𝗶. 𝗡𝘂𝗸 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗲 𝘃𝗲̈𝗿𝘁𝗲𝘁𝗲̈ 𝗾𝗲̈ 𝗿𝗿𝗲𝗴𝘂𝗹𝗹𝗼𝗿𝗲𝗻 𝗱𝗼 𝘁𝗮 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗹𝗶𝘇𝗼𝗷 𝗺𝗲 𝗠𝗣𝗕 𝘀𝗲𝗽𝘀𝗲 𝗠𝗣𝗕 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗮𝘂𝘁𝗼𝗿𝗶𝘁𝗲𝘁 𝗮𝗽𝗿𝗼𝘃𝘂𝗲𝘀. 𝗞𝗮 𝗽𝗿𝗲𝗺𝘁𝘂𝗮𝗿 𝘇𝘆𝗿𝘁𝗮𝗿𝗶𝘀𝗵𝘁 𝘀𝗲 𝗱𝗼 𝘁𝗮 𝗻𝗱𝗮𝗻𝗲̈ 𝗿𝗿𝗲𝗴𝘂𝗹𝗹𝗼𝗿𝗲𝗻 𝗺𝗲 𝘀𝘁𝗮𝗳𝗶𝗻, 𝘀𝗶𝗰̧ 𝗲𝗱𝗵𝗲 𝗱𝗼 𝘁𝗲̈ 𝗱𝘂𝗵𝗲𝗷, 𝗽𝗼𝗿 𝗮𝗶 𝗲 𝗸𝗮 𝗱𝗲̈𝗿𝗴𝘂𝗮𝗿 𝗮𝘁𝗲̈ 𝗻𝗲̈ 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶 𝗻𝗲̈ 𝗺𝗲̈𝗻𝘆𝗿𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝗳𝘀𝗵𝗲𝗵𝘂𝗿 𝗻𝗴𝗮 𝘁𝗲̈ 𝗴𝗷𝗶𝘁𝗵𝗲̈.

17) Me kërkesë te AAC, dhe me përkrahje të KFOR dhe ICETRA, do të realizohen auditime të sigurisë në AAC dhe ASHNA dhe do të identifikohen fushat e nevojshme për përmirësim dhe arritje te standardeve ndërkombëtarë te Aviacionit Civil.

𝗞𝗷𝗼 𝗸𝗲̈𝗿𝗸𝗲𝘀𝗲̈ 𝗲 𝗔𝗔𝗖-𝘀𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿 𝘀𝗵𝘁𝗶𝗺𝗶𝗻 𝗲 𝗮𝘂𝗱𝗶𝘁𝗶𝗺𝗲𝘃𝗲 𝗻𝗴𝗮 𝗜𝗖𝗘𝗧𝗥𝗔 (𝗔𝗔𝗖 𝗲 𝗜𝘀𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲̈𝘀) 𝗻𝗲̈ 𝗲𝗺𝗲̈𝗿 𝘁𝗲̈ 𝗞𝗙𝗢𝗥-𝗶𝘁 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗲𝗱𝗵𝗲 𝗻𝗷𝗲̈ 𝗱𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗶𝗺 𝘁𝗷𝗲𝘁𝗲̈𝗿 𝘀𝗲𝗿𝗶𝗼𝘇 𝗶 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶𝘁.

𝗔𝗿𝘀𝘆𝗲𝗷𝗮 𝗽𝘀𝗲 𝗜𝗖𝗘𝗧𝗥𝗔 𝗻𝘂𝗸 𝗸𝗮 𝗯𝗲̈𝗿𝗲̈ 𝗮𝘂𝗱𝗶𝘁𝗶𝗺𝗲 𝗻𝗲̈ 𝗔𝗔𝗖 𝗲𝗱𝗵𝗲 𝗔𝗦𝗛𝗡𝗔 𝗺𝗲̈ 𝗵𝗲𝗿𝗲̈𝘁 𝗽𝗼𝗿 𝘃𝗲𝘁𝗲̈𝗺 𝘃𝗶𝘇𝗶𝘁𝗮 𝗽𝘂𝗻𝗲 𝗱𝗵𝗲 𝗯𝗮𝘀𝗵𝗸𝗲̈𝗽𝘂𝗻𝗶𝗺𝗶 𝗮𝘀𝗵𝘁𝘂 𝘀𝗶𝗰̧ 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗱𝗮𝗸𝗼𝗿𝗱𝘂𝗮𝗿 𝗱𝗵𝗲 𝗻𝗲̈ 𝗠𝗼𝗨 𝗻𝗲̈ 𝗺𝗲𝘀 𝘁𝗲̈ 𝗔𝗔𝗖-𝘀𝗲̈ 𝗱𝗵𝗲 𝗜𝗖𝗘𝗧𝗥𝗔-𝘀𝗲̈ 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗯𝗲𝘀𝗶𝗺𝗶 𝗻𝗲̈ 𝗸𝗼𝗺𝗽𝗲𝘁𝗲𝗻𝗰𝗲̈𝗻 𝗲 𝗔𝗔𝗖-𝘀𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿 𝘁𝗲̈ 𝗸𝗿𝘆𝗲𝗿 𝗺𝗯𝗶𝗸𝗲̈𝗾𝘆𝗿𝗷𝗲𝗻 𝗲 𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗶𝘀𝗲̈ 𝘀𝗲̈ 𝗮𝘃𝗶𝗮𝗰𝗶𝗼𝗻𝗶𝘁. 𝗙𝗮𝘁𝗸𝗲𝗾𝗲̈𝘀𝗶𝘀𝗵𝘁, 𝗸𝗲̈𝘁𝗲̈ 𝗯𝗲𝘀𝗶𝗺 𝗜𝗖𝗘𝗧𝗥𝗔 𝗻𝘂𝗸 𝗲 𝗸𝗮 𝗺𝗲̈, 𝗽𝗮𝘀𝗶 𝗾𝗲̈ 𝗻𝗲̈ 𝗿𝗮𝗽𝗼𝗿𝘁𝗶𝗻 𝗲 𝘁𝘆𝗿𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗳𝘂𝗻𝗱𝗶𝘁 𝗸𝗲̈𝗿𝗸𝗼𝗻 𝗾𝗲̈ 𝗽𝗿𝗼𝗯𝗹𝗲𝗺𝗲𝘁 𝗺𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗰𝗶𝗹𝗮𝘁 𝗯𝗮𝗹𝗹𝗮𝗳𝗮𝗾𝗼𝗵𝗲𝘁 𝗔𝗔𝗖-𝗷𝗮 𝗱𝘂𝗵𝗲𝘁 𝘁𝗲̈ 𝗮𝗱𝗿𝗲𝘀𝗼𝗵𝗲𝗻 𝘀𝗮 𝗺𝗲̈ 𝗽𝗮𝗿𝗲̈ 𝗱𝗵𝗲 𝗸𝗲̈𝗿𝗸𝗼𝗻 𝗾𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗼𝗷𝗲̈ 𝗰̧𝗱𝗼 𝟲 𝗺𝘂𝗮𝗷 𝗮𝘂𝗱𝗶𝘁𝗶𝗺𝗲. 𝗩𝗲̈𝗻𝗶𝗮 𝗻𝗲̈𝗻 𝗺𝗼𝗻𝗶𝘁𝗼𝗿𝗶𝗺 𝗻𝗱𝗲̈𝗿𝗸𝗼𝗺𝗯𝗲̈𝘁𝗮𝗿 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗱𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗶𝗺 𝘀𝗲𝗿𝗶𝗼𝘇 𝗶 𝗕𝘂𝗷𝗮𝗿 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶𝘁 𝗱𝗵𝗲 𝗞𝗼𝘀𝗼𝘃𝗲̈𝘀 𝗲 𝗷𝗼 𝘀𝘂𝗸𝘀𝗲𝘀.

Reagimet negative ndaj kërkesës sime për ligjshmëri, si drejtor I institucionit të AAC, shfaqin nivelin e ndikimit dhe rezistencën që përballen përpjekjet e mija për të sjellë transparencë dhe ndryshim pozitiv në këtë institucion dhe çojnë në largimin e qëllimshëm të fokusit nga aspekti profesional mbikëqyrës i AAC-së drejtë temave fiktive dhe tendencioze lidhur me pozitën time si drejtor i përgjithshëm.

Si drejtor i AAC, më vjen keq që duhet të përballem me sulmet, presionet dhe shantazhet e përditshme.

𝗣𝗿𝗮, 𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗲𝘃𝗶𝗱𝗲𝗻𝘁𝗲 𝘀𝗲 𝗻𝗷𝗲̈ 𝗻𝗷𝗲𝗿𝗶 𝗾𝗲̈ 𝗺𝗲𝗿𝗿 𝗽𝗮𝗴𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝗺𝗮𝗷𝗺𝗲 (𝗮𝗳𝗿𝗼 𝟯𝟬𝟬𝟬 𝗘𝘂𝗿𝗼 𝗻𝗲̈ 𝗺𝘂𝗮𝗷) 𝗽𝗲̈𝗿 𝘁𝗲̈ 𝗺𝗯𝗶𝗸𝗲̈𝗾𝘆𝗿 𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗶𝗻𝗲̈ 𝗲 𝗮𝘃𝗶𝗮𝗰𝗶𝗼𝗻𝗶𝘁 𝘀𝗵𝘂𝗺𝗶𝗰𝗲̈𝗻 𝗲 𝗸𝗼𝗵𝗲̈𝘀 𝘀𝗲̈ 𝗽𝘂𝗻𝗲̈𝘀 𝗲 𝗸𝗮 𝗸𝗮𝗹𝘂𝗮𝗿 𝗱𝘂𝗸𝗲 𝗱𝗲̈𝗿𝗴𝘂𝗮𝗿 𝗸𝗮𝗹𝗹𝗲̈𝘇𝗶𝗺𝗲 𝗾𝗲̈ 𝗰̧𝗱𝗼 𝗱𝗶𝘁𝗲̈ 𝗽𝗼 𝗵𝗲𝗱𝗵𝗲𝗻 𝗽𝗼𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗻𝗲̈𝗽𝗲̈𝗿 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝗰𝗶𝗼𝗻𝗲 𝗱𝘂𝗸𝗲 𝗹𝗲̈𝗻𝗲̈ 𝗮𝗻𝗮𝘀𝗵 𝗽𝗲̈𝗿𝗴𝗷𝗲𝗴𝗷𝗲̈𝘀𝗶𝘁𝗲̈ 𝗲 𝘁𝗶𝗷 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲 𝗱𝗵𝗲 𝗱𝘂𝗸𝗲 𝗱𝗲̈𝗺𝘁𝘂𝗮𝗿 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀𝗶𝗻 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗸. 𝗞𝗷𝗼 𝗽𝗲̈𝗿𝗯𝗲̈𝗻 𝗸𝗲𝗾𝗽𝗲̈𝗿𝗱𝗼𝗿𝗶𝗺 𝘁𝗲̈ 𝗱𝗲𝘁𝘆𝗿𝗲̈𝘀 𝘇𝘆𝗿𝘁𝗮𝗿𝗲, 𝗱𝗲̈𝘀𝗵𝘁𝗶𝗺 𝘁𝗲̈ 𝗸𝗿𝘆𝗲𝗿𝗷𝗲𝘀 𝘀𝗲̈ 𝗱𝗲𝘁𝘆𝗿𝗮𝘃𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗽𝘂𝗻𝗲̈𝘀, 𝗰𝗲𝗻𝗶𝗺 𝘁𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝗱𝗿𝗲𝗷𝘁𝗮𝘃𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗽𝘂𝗻𝗲̈𝘁𝗼𝗿𝗲̈𝘃𝗲 𝗱𝗵𝗲 𝗺𝘂𝗻𝗴𝗲𝘀𝗲̈ 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗴𝗿𝗶𝘁𝗲𝘁𝗶 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹. 𝗣𝗲̈𝗿 𝘁𝗲̈ 𝗴𝗷𝗶𝘁𝗵𝗮 𝗸𝗲̈𝘁𝗼, 𝗕𝘂𝗷𝗮𝗿 𝗘𝗷𝘂𝗽𝗶 𝗽𝗼 𝗵𝗲𝘁𝗼𝗵𝗲𝘁 𝗻𝗴𝗮 𝗣𝗿𝗼𝗸𝘂𝗿𝗼𝗿𝗶𝗮 𝗲 𝗦𝗵𝘁𝗲𝘁𝗶𝘁 𝗱𝗵𝗲 𝗽𝗿𝗲𝘀𝗶𝗺 𝘁𝗮 𝗺𝗮𝗿𝗿𝗲̈ 𝘃𝗲𝗻𝗱𝗶𝗺𝗶𝗻 𝗲 𝗺𝗲𝗿𝗶𝘁𝘂𝗮𝗿 𝗽𝗲̈𝗿 𝘀𝗵𝗸𝗮𝘁𝗲̈𝗿𝗿𝗶𝗺𝗶𝗻 𝗺𝗲 𝗾𝗲̈𝗹𝗹𝗶𝗺 𝘁𝗲̈ 𝗻𝗷𝗲̈ 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝗰𝗶𝗼𝗻𝗶 𝘁𝗲̈ 𝘀𝗵𝘁𝗲𝘁𝗶𝘁.

𝗘̈𝘀𝗵𝘁𝗲̈ 𝗳𝗮𝘁𝗸𝗲𝗾𝗲̈𝘀𝗶 𝗾𝗲̈ 𝟭𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬 𝗘𝘂𝗿𝗼 𝘁𝗲̈ 𝘁𝗮𝗸𝘀𝗮𝗽𝗮𝗴𝘂𝗲𝘀𝘃𝗲 𝗸𝗼𝘀𝗼𝘃𝗮𝗿𝗲̈ 𝗸𝗮𝗻𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿𝗳𝘂𝗻𝗱𝘂𝗮𝗿 𝗽𝗮 𝗺𝗲𝗿𝗶𝘁𝗲̈ 𝘁𝗲 𝗸𝘆 𝗻𝗷𝗲𝗿𝗶.