NATO dënon fuqishëm dhunën e përdorur ndaj KFOR-it në Zveçan

Aleanca Veri – Atlantike (NATO) ka dënuar fuqishëm sulmet e paprovokuara të trupave të misionit paqeruajtës KFOR-it në Zveçan sot gjatë ditës.

Përmes një deklarate të zëdhënëses së NATO-s, Oana Lungescu është thënë se sulmet e tilla janë krejtësisht të papranueshme dhe se dhuna duhet të ndalet menjëherë.

“NATO dënon fuqishëm sulmet e paprovokuara kundër trupave të NATO-s në Kosovë – KFOR në veri të Kosovës, të cilat kanë çuar në plagosjen e një numri prej tyre. Sulme të tilla janë krejtësisht të papranueshme. Dhuna duhet të ndalet menjëherë”- thuhet në komunikatë.

NATO u ka bërë thirrje të gjitha palëve që të përmbahen nga veprimet që nxisin tensionet dhe të angazhohen në dialog.

“KFOR-i do të ndërmarrë të gjitha veprimet e nevojshme për të ruajtur një mjedis të sigurt dhe të sigurt dhe do të vazhdojë të veprojë në mënyrë të paanshme, në përputhje me mandatin e tij sipas Rezolutës 1244 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara të vitit 1999”- kanë deklaruar nga NATO.

Së paku 25 pjesëtarë të KFOR-it kanë mbetur të lënduar pas përleshjes me protestuesit në Zveçan.

Protestuesit kanë gjuajtur mjete shpërthyese në drejtim të tyre.

Situata në veri – Pamje