Haradinaj: Të ndihmohet Kosova përmes investitorëve të rinj

Haradinaj tha se Beqaj paraqiti të gjitha projeksionet që ka ministria e Inovacionit gjatë këtij viti “Qeveria e vendit do të jetë partnere e bizneseve në zhvillimin e tyre.

Ky vit është viti i ekonomisë dhe në këtë drejtim na duhet ndihma e të gjithëve”, kështu tha kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, pasi zhvilloi një takim pune në Ministrinë e Inovacionit dhe Ndërmarrësisë të Qeverisë së Republikës së Kosovës.

Me këtë rast, Haradinaj tha se ministri Beqaj paraqiti të gjitha projeksionet që ka ministria gjatë këtij viti, duke qenë edhe partnere e bizneseve inovative në përkrahjen e tyre, sidomos në digjitalizim. Haradinaj, më tutje, theksoi se është biseduar edhe për mundësinë që do t’iu japin investitorëve të rinj dhe me këtë rast inkurajoi që të ndihmohet Kosova për të arritur rezultatet përmes këtyre bizneseve të reja, që të fitohen brende të tjera.

“Ne i kemi disa brende shumë të mira në sport, pra, kemi arritur nivelet botërore dhe shpresoj se edhe me disa kompani, që kanë arritur tregjet botërore, të ecim përpara”, tha kryeministri Haradinaj, duke shtuar se Kosova eksporton shërbime të këtyre bizneseve inovative, digjitale në vlerë rreth 30 milionë euro, duke qenë kështu i vetmi sektor, ku bilanci është pozitiv.

Haradinaj, gjithashtu theksoi se arsyeja e vizitës në këtë ministri, është se këtë vit janë deklaruar se do të jenë ekonomi dhe, kjo është një ministri e rëndësishme, sepse prek disa sektorë të biznesit, disa sektorë ekonomikë, që janë perspektivë për vendin tonë.

Ndërkaq, ministri i Inovacionit dhe Ndërmarrësisë, Besim Beqaj, u shpreh i kënaqur me vizitën e sotme të kryeministrit Haradinaj dhe tha se biseduan për vitin ekonomik të shpallur nga vetë kryeministri, e po ashtu edhe t’i bashkërendojnë aktivitetet e tyre.

11 Janar 2019 - 11:08

Naim Krasniqi 11/01/2019 - 11:08
NDËRVEPRIMI0
Prishtina Insight
NA NDIQNI

Send this to a friend