array(1) {
 [0]=>
 array(3) {
  ["square_thumb"]=>
  bool(true)
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#ae1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(5) "Ekipi"
 }
}
Drenushë Ramadani

Drenushë Ramadani

Drenushe Ramadani është gazetare hulumtuese në KALLXO.com prej korrikut të vitit 2018.

Ajo ka arritur titullin Bachelor në degën “Gjuhë dhe Letërsi shqipe” në Universitetin Publik të Prizrenit “Ukshin Hoti”, ndërsa momentalisht është duke vazhduar studimet postdiplomike- master në Universitetin Publik të Prishtinës “Hasan Prishtina” – drejtimi Gjuhë Shqipe. Dëshira e madhe që të punojë në fushën e medies e ka shtyrë që me shumë pasion të regjistrojë edhe Fakultetin e Komunikimit Masiv- Gazetari si fakultet të dytë, në Kolegjin AAB.

Para se t’i bashkohet ekipit të BIRN Kosova, ka punuar në portalin informativ “Gazeta Observer”, për tetë muaj.

Fushat, në të cilat Drenusha ka treguar interesim janë temat dhe hulumtimet sociale, fushën e ambientit, qeverisjen lokale, prokurimin publik, reportazhet duke mos anashkaluar edhe çështjet që i raporton në kuadër të lajmeve ditore.

Drenusha është fituese e çmimit të tretë të Ambientit me storien “A po rrezikojnë hidrocentralet zhdukjen e rrjedhave të lumenjve?”, çmim ky i themeluar nga organizata ÇOHU në kuadër të koalicionit Pro OPEN për mbështetjen e gazetarisë së shkruar në fushën e mbrojtjes së ambientit.

Për 9 muaj, mbi 1 milion analiza të kryera në Klinikën e Biokimisë

Cilësia e ajrit në Kosovë sipas Institutit Hidrometeorologjik

Politikania boshnjake: Kosova dhe Serbia kanë pasur përkrahjen e ShBA-së për një marrëveshje për shkëmbim territoresh

Berisha: Duhet të zhvillohet hetim penal ndaj gjyqtares dhe prokurores së rastit

Punime të domosdoshme në rrjet, vendet ku nesër do të ketë ndërprerje të rrymës

Peci: Duhet ta shohim se ku u bazua gjyqtarja që uli dënimin në rastin e dhunimit të 15-vjeçares

VIDEO: Njësitë Speciale vendosen te shtëpia e kryeministrit Kurti

Arrestohet ish-zyrtari i gjendjes civile në Prishtinë, pajisi me dokumente identifikimi persona të paregjistruar

ZRrE vendos të mos ketë shtrenjtim të energjisë elektrike

Akuza për censurë i vë hije të keqe Konferencës mbi Trashëgiminë në Pejë

Të enjten para Qeverisë protestojnë punëtorët e Ferronikelit

Nënshkruhet marrëveshja prej 47 milionë euro me Bankën Botërore për reformimin e skemës sociale

Ajër me cilësi të dobët në Mitrovicë

Komuna e Prizrenit hap thirrjen për subvencionimin e qethjes së deleve

Cilësi e pranueshme e ajrit