Ndryshimi i emrit dhe opsionet e reja: Google Pay bëhet Google Wallet

Google ka njoftuar se aplikacioni i saj Google Pay do ta ndryshojë emrin dhe do të bëhet Google Wallet. Përveç ndryshimit të emrit, Google Wallet do të sjellë edhe artikuj të rinj dixhitalë dhe aplikacioni do të jetë i disponueshëm në pajisjet me sisteme operative Android dhe Wear OS. Një përditësim i aplikacionit mund të pritet në ditët në vijim – përdoruesit që e kanë aktivizuar përditësimin automatik të Google wallet së shpejti do të zëvendësohen automatikisht nga Google Pay, ndërsa përdoruesit që nuk e kanë të aktivizuar këtë opsion do të duhet ta aktivizojnë vetë përmirësimin përmes Dyqan Lojërash.

https://youtu.be/3eKF_kEjy-I 

Me Wallet, mënyra e ruajtjes dhe qasjes tek artikujt esencialë si kartat e pagesave, biletat e ngjarjeve, kartat e imbarkimit ose kartat e besnikërisë do të standardizohet, njoftoi kompania amerikane. Aplikacioni gjithashtu mundëson integrim të lehtë me aplikacionet dhe shërbimet e tjera të Google dhe përveç shtimit të kartave të imbarkimit, mund t’i informojë përdoruesit për statusin e fluturimit, t’u kujtojë orën e imbarkimit dhe të ngjashme.

Duke qenë se është një aplikacion që ruan të dhëna të rëndësishme dhe private, Google thotë se privatësia dhe siguria janë përcaktuesit kryesorë të ëallet. Përveç faktit që përdoruesit mund t’i rregullojnë opsionet e privatësisë që i përshtaten më mirë nevojave të tyre, kartelat e pagesave dhe sende të ngjashme personale nuk do të ndahen as në Google pa lejen e vetë përdoruesve.

Në rast të humbjes ose vjedhjes së telefonit, duke përdorur opsionin “Gjej pajisjen time”, përdoruesit mund të gjejnë dhe kyçin telefonin, ose t’i fshijnë të dhënat nga pajisja, duke parandaluar kështu që të dhënat e tyre të rëndësishme dhe personale të mos bien në duart e njerëzve që nuk janë synuar për ta./Dnevnik.hr