Postet nga: gjuha shqipe

Kërkohet zyrtarisht që në Preshevë të hapet dega e gjuhës shqipe e Universitetit të Beogradit

Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Nevzad Lutfiu, ka thënë se ka kërkuar zyrtarisht që në Preshevë të hapet dega e gjuhës shqipe e Universitetit të ...

Gjuha shqipe në Universitetin e Harvardit - VIDEO

Në fillim të vitit, listës së gjuhëve të huaja që mësohen në Universitetin e Harvardit iu shtua edhe gjuha shqipe.

Gjykata e Lartë e Kalifornisë: Nuk kemi pranuar padi kundër Google nga Haki Dervishi e Neshad Asllani 

Zyrtarja për media në Gjykatën e Lartë dhe të Apelit në Kaliforni, Merrill Balassone për KALLXO.com tha që nuk ekziston ndonjë padi e dërguar në ...

Albanologjia me pak studentë vendës dhe interesim të madh ndërkombëtar

Numri i të huajve të interesuar që ta mësojnë gjuhën shqipe dhe të studiojnë në fushat e albanologjisë është në rritje, ndërkohë që interesimi i të rinjve ...

Gjuha shqipe në kurrikulën e Harvardit, Ministria e Jashtme e Shqipërisë: Mësohet në disa universitete të zgjedhura amerikane

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme e Shqipërisë ka thënë se tashmë gjuha shqipe zyrtarisht është pjesë e kurrikulës së gjuhës edhe ...

Gjuha shqipe bëhet pjesë e kurrikulave në Universitetin e Harvardit

Klasat fillestare të gjuhës shqipe tashmë do të fillojnë këtë semestër në Universitetin prestigjioz të Harvardit.

Bërlajolli: Prapashtesa “UR” na përçan ne shqiptarëve

Kliko këtu, bashkohu në grupin e KALLXO në Viber dhe informohu në kohë reale me lajmet kryesore gjatë ditës

Kontributi i albanologëve gjermanë për gjuhësinë shqiptare

Konferencë për kontributin e studiuesve gjermanë për shkencën e gjuhësisë shqiptare në kuadër të aktiviteteve kulturoro-shkencore “Ditët e Alfabetit” në Shkup.