Interneti satelitor i Elon Musk tani është i disponueshëm në 32 vende të botës

Shërbimi Starlink i Internetit i SpaceX tani është i disponueshëm në 32 vende të botës.

Ndryshe nga praktika e deritanishme, për të cilën shpesh janë kritikuar, SpaceX pretendon se mund të fillojë menjëherë me dërgimin e pajisjeve të nevojshme për ta përdorur këtë shërbim. Ajo duhej të priste me muaj të tërë.

Ata postuan një hartë disponueshmërie në Twitter, sipas së cilës Starlink është i disponueshëm në shumicën e vendeve evropiane dhe kontinentit të Amerikës së Veriut, si dhe në pjesë të Amerikës së Jugut, Australisë dhe Zelandës së Re.

Së bashku me shumicën e pjesës tjetër të botës – duke përfshirë të gjithë Afrikën – është postuar një njoftim se shërbimi do të jetë i disponueshëm së shpejti, diku nga viti 2023.

Deri më tani, Starlink ka qenë i disponueshëm në 25 vende. Pas rritjes së çmimit në mars të këtij viti, paketa fillestare kushton 599 dollarë, ndërsa abonimi mujor 110 dollarë./Verge.