Intelegjenca artificiale do ta ndryshojë mënyrën se si e përdorim Windows-in

Potenciali i intelegjencës artificiale është i jashtëzakonshëm dhe se sa zhvillim është arritur në këtë fushë mund të shihet më së miri në shembullin e fundit të chatbot-it ChatGPT, i cili mund të bëhet një kërcënim për Google-n e pazëvendësueshme. Inteligjenca artificiale do të bëhet gjithnjë e më shumë pjesë e jetës sonë të përditshme, duke përfshirë mjetet dhe shërbimet e njohura që përdorim.

Pasi u përhap lajmi në internet këtë javë se Microsoft do ta aplikojë intelegjencën artificiale OpenAI në shfletuesin e saj të internetit Edge, tani dihen disa nga planet e kompanisë për ëindoës. Dhe ato përfshijnë gjithashtu intelegjencën artificiale.

Gjegjësisht, siç ka deklaruar Panos Panay, personi i parë përgjegjës për sistemin operativ të Microsoft-it për kompjuterë, gjatë konferencës për media të AMD në panairin e elektronikës së konsumit CES, intelegjenca artificiale duhet të ndryshojë, bukvalisht, gjithçka që bëni në Windows. Siç raportohet nga The Verge, Panay e tha këtë në kontekstin e procesorëve të rinj celularë të AMD (Ryzen 7000) që vijnë me një motor të veçantë AI dhe, sipas pretendimeve të kompanisë, është njëzet për qind më i shpejtë se ai në MacBook Pro me M1. Çipi pro.

Panay nuk e shpjegoi se si AI do ta ndryshojë përvojën e përdorimit të Windows, por ofroi disa aplikacione. Për shembull kur bisedoni përmes kamerës së internetit, ai mund ta turbullojë automatikisht sfondin, ta zbulojë kontaktin me sy dhe ta kornizojë dritaren e bashkëbiseduesit gjatë një bisede për ta identifikuar qartë folësin aktual.

Edhe pse këto nuk janë opsione spektakolare, në The Verge thonë se kjo i tregon planet më të mëdha të Microsoft në treg dhe se me kalimin e kohës do të vënë gjithnjë e më shumë theksin tek intelegjenca artificiale në produktet e tyre, e cila duhet ta përmirësojë përvojën tonë në përdorimin e këtyre produkteve./The Verge

Përgatiti: Nuhi Shala