Postet nga: inteligjenca artificiale

‘Deepfakes’ dhe taktikat e reja që mund të rrezikojnë integritetin e zgjedhjeve

‘Deepfake’ vazhdon të zhvillohet, madje çdo herë me cilësi më të mirë dhe më bindës, si dhe sa më afër realitetit.

Rreziku prej inteligjencës artificiale në përçarjen e botës në kohë zgjedhjesh

Inteligjenca artificiale (IA) është duke shumëfishuar kërcënimin për dezinformim në gjithë botën, duke e bërë më të lehtë për secilin që e ka ...

Zgjedhjet lokale në Turqi, si po përdoret inteligjenca artificiale për lajmet e rreme

Aleatët politikë të presidentit turk, Rexhep Tajip Erdogan duan të rimarrin kontrollin e Stambollit në zgjedhjet lokale të marsit. Mediat e pavarura po paralajmërojnë për taktikat që ...

Teknologji: Nuk jemi larg testimit klinik të barnave të zhvilluara nga inteligjenca artificiale

Inteligjenca artificiale (AI) e ka potencialin ta ndryshojë ndjeshëm mënyrën se si jetojmë, me ndikime të mundshme pozitive dhe negative, shkruan Business Insider. 

Shkencë: Inteligjenca artificiale mund ta dallojë gjininë e një personi vetëm në bazë të skanimeve të trurit

Në një qasje të re për t’i kuptuar dallimet midis trurit mashkullor dhe femëror, shkencëtarët e Universitetit Stanford e kanë përdorur inteligjencën artificiale (...

Përdorimi i inteligjencës artificiale në media, KMShK del me qëndrim

Këshilli i Mediave të Shkruara të Kosovës ka dalë me një qëndrim në lidhje me përdorimin dhe zhvillimin e teknologjive të Inteligjencës Artificiale (AI) nga ...

Diagnostikimi me inteligjencën artificiale i sëmundjeve të zemrës dhe kancerit

Studiuesit në universitetet e shtetit amerikan të Merilendit po përdorin inteligjencën artificiale për të diagnostikuar dhe trajtuar më mirë sëmundjet e rënda.

Analizë nga CNN: Lufta Izrael-Hamas, IA dhe zgjedhjet në SHBA, pesë parashikime për vitin 2024

Ndërkohë që kemi hyrë në vitin 2024, ajo që na pret në skenën globale mund të duket më e pasigurt se sa ka qenë përgjatë viteve që po ...