Gaza, 12 tetor 2023, Foto: REFL/REL

Zyrtarët më të lartë te OKB paralajmërojnë për situatë "apokaliptike" në Gaza 

Zyrtarët e lartë në Kombet e Bashkuara po paralajmërojnë për një situatë “apokaliptike” në Gazën e shkatërruar nga lufta, ku “nuk ka mbetur asnjë i sigurt për të shkuar” për civilët, pasi lufta e Izraelit me Hamasin po përhapet në jug, ku shumë prej tyre kanë kërkuar më parë strehim.

“Sa herë që mendojmë se gjërat nuk mund të bëhen më apokaliptike në Gaza, ato ndodhin”- ka thënë Martin Griffiths, zyrtari më i lartë i ndihmës emergjente të OKB-së, në një deklaratë të hënën. “Njerëzit janë urdhëruar të lëvizin përsëri, me pak për të mbijetuar, të detyruar të bëjnë një zgjedhje të pamundur pas tjetrës”- tha ai.

“Një mospërfillje e tillë flagrante për njerëzimin bazë duhet të ndalet”- shtoi ai.

Ndërkohë, numri i civilëve që po vriten në Gaza “po rritet me shpejtësi”- ka shtuar kreu i Agjencisë së Kombeve të Bashkuara për Ndihmën dhe Punët për Refugjatët Palestinë (UNRWA).

Të paktën 15,899 palestinezë janë vrarë në sulmet izraelite që nga 7 tetori, duke përfshirë më shumë se 375 në 24 orët e mëparshme, ka thënë të hënën një zëdhënës i Ministrisë së Shëndetësisë të udhëhequr nga Hamasi./CNN

Përgatiti: Nuhi Shala