Postet nga: diskriminimi

Hajdari: Avokati i Popullit ka evidentuar mosrespektim të Ligjit për të drejtat e komuniteteve

Niman Hajdari, zëvendës-Avokat i Popullit, ka thënë se Avokati i Popullit e ka evidentuar mosrespektimin e Ligjit për të drejtat e komuniteteve në Kosovë.

Enis Kervan: Shumë njerëz deklarojnë identitet të rrejshëm në radhët e komuniteteve për t'u punësuar më lehtë

Enis Kervan, deputet i Kuvendit të Kosovës nga grupi parlamentar multietnik, thotë se komunitetit turk i cenohet e drejta për punësim në institucione publike, përkundër ...

Gowing: Institucionet publike do të obligohen të publikojnë të dhënat për punësimin e komuniteteve

Elisabeth Gowing, këshilltare në Zyrën e Kryeministrit, thotë se lidhur me respektimin e Ligjit për punësimin e komuniteteve, përmes një grupi të krijuar po punojnë ...

Fridon Lala: Ligji për punësim të komuniteteve nuk respektohet, vendet mbushen nga grupi më i fortë politikisht

Fridon Lala, deputet i Kuvendit të Kosovës nga radhët e partisë IRDK, ka thënë se ka pasur mungesë të vullnetit politik për respektim të Ligjit pë...

Shoqëria diskriminuese - LIVE

Në emisionin "Kallxo Përnime" po transmetohet debati për diskriminimin dhe zbatimin e Ligjit për Qeverisjen Lokale.

Inspektorati i Arsimit: Veçimi i nxënësve në Festën e Abetares në Pejë, diskriminues e i papranueshëm

Inspektorati i Arsimit ka konstatuar se veçimi i 10 nxënësve të komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptian në Festën e Abetares, që u organizua më 17 maj për ...

Arbisa Shefkiu: Pamjet në Pejë tregojnë se një mësimdhënës mundet në mënyrë të pavetëdijshme të stigmatizojë e bullizojë

Gazetarja e KALLXO.com, Arbisa Shefkiu, ka thënë se pamjet që tregojnë lënien anash të nxënësve të komuniteteve rom, ashkali e egjiptian në Pejë tregojnë se ...

Shahini: Në shkollat me sistem paralel ka ende diskriminim të nxënësve, Fushë-Kosova e ka eliminuar këtë dukuri

Samir Shahini, drejtor i komunal i Arsimit në Fushë-Kosovë, thotë se rastet e diskrimininit në shkolla janë të izoluara.