Rama: Sa më shumë zgjatet ky konflikt i rrezikshëm dhe i panevojshëm, aq më shumë lëndohet Kosova

Pas zhvillimeve në veri të vendit, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka deklaruar se lëndimi i ushtarëve të KFOR-it lëndon Kosovën në sytë e aleatëve e miqve të saj.

Sipas Ramës, sa më shumë zgjatet ky konflikt, aq më shumë lëndohet Kosova.

“Lëndimi i ushtarëve të KFOR-it ngarkon me përgjegjësi të drejtëpërdrejtë dhunuesit e tyre të verbër dhe fatkeqësisht lëndon Kosovën në sytë e  aleatëve e miqve të saj të pazëvendësueshëm! Sa më shumë zgjatet ky konflikt i rrezikshëm dhe i panevojshëm, aq më shumë lëndohet Kosova!”-  ka shkruar kryeministri shqiptar në rrjetin social “Twitter”.

Misioni i NATO-s në Kosovë, KFOR ka deklaruar se rreth 25 ushtarë nga kontingjenti shumëkombësh, janë plagosur gjatë ndalimit të demonstruesve protestues që ndodhi në komunën e Zveçanit.

Situata në veri – Pamje