Ilustrim: Poqi elektrik

Qytetet e fshatrat që nesër do të mbesin 8 orë pa rrymë

KEDS ka njoftuar se për shkak të punimeve në projekte investive gjatë ditës së premte do të ketë ndërprerje të rrymës në qytete e fshatra të ndryshme të vendit.

Sipas KEDS-it, koha e ndërprerjes do të jetë e ndryshme, ndërsa më e gjata do të jetë 8 orë.

Ky është njoftimi i KEDS-it:

Punime në projekte investive

Data e punimit: 25-09-2020

1.

NS 110/10 kV Prishtina 5 do të ndërprehet:

TS 10/04kV TSB Llukar   ZPRR2016  (kodi: 13000004117 ) prej orës    10:30-15:30

Vendet: rr.Shefqet Krasniqi dhe rr. në Llukar (një pjesë).

Arsyeja: Punime  në projektin PLC.

2.

Në NS 220/10kV Drenasi do të ndërprehet:

Dalja 10kV Gllobari 2 (Kodi: 16100028) prej orës 08:30-09:00 dhe nga 15:00 -17:00

Vendet: Tresteniku, Shtutica, Polluzha dhe Gllobari.

Arsyeja: Krijimi i kushteve pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

3.

NS 10/0.4kV  Tërstenik Bylykbashët(kod: 16100028128) prej orës 08:30 -17:00

Vendet: Bylykbashët.

Arsyeja: Ndërrimi i ormanit, i ndarësit dhe i transformotorit të ri.

4.

TS 35/10kV Fushë- Kosova  nga Dalja 10KV Bardhi i Madhë do të ndërprehet:

TS 10/04kV TS Gërgurët (Kodi :15018018065) prej orës 09:00 – 16:00

Vendet: Gërgurët.

Arsyeja: Vendosja e shtyllave nën tension.

5.

NS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

NS 10/04kV Furra Laura  (kodi: 14000001004 ) prej orës    09:00-17:00

Vendet: Një pjesë e rr. Skënderbeu, një pjese e Valon Hasanit.

Arsyeja e ndërprerjes: Punime në  projektin “Zgjerimi dhe Përforcimi i Rrjetit 2019“, LOT 10 Prishtina – konsumatorët në rrjetin e ri.

6.

TS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

TS 10/04kV Prugofc Zuqollët (Kodi 15019009121 ) nga 09:00 – 17:00

Vendet: TS Prugofc Zuqollët.

Arsyeja: Shtrirja e kablos nën linjen ekzistuese.

7.

Në TS 220/10kV Drenasi nga Dalja 10 kV Baice Çikatove  do të ndërprehet:

Degëzimi 10kV (Kodet: 16100008163, 16100008164, 16100008178, 16100008249.) prej orës 09:00 – 09:15 si dhe nga ora 15:45-16:00

Vendet: Fshati Tërrnavc.

Arsyeja: Krijimi i kushteve për punë pa tension  në Obri – ndarja e urave të tensionit të mesëm.

8.

Në TS 220/10kV Drenasi nga Dalja 10 kV Baice Çikatove  do të ndërprehet :

Degëzimi 10kV (Kodet 16100008165, 16100008166, 16100008167, 16100008168, 16100008169, 16100008170, 16100008171.) prej orës 09:00 -16:00

Vendet: fshati Obri.

Arsyeja: Lëshimi në punë i rrjetit të ri (Vendosja e shtyllave dhe konzollave) – në TS Obri Shkolla  dhe TS Obri Xhemajlët.

Punime nga palët e treta

Data e punimit: 25-09-2020

1.

Në NS 110/10 kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Nr 18  Arbëria 2  (Kodi: 12000012) prej orës 09:30 – 12:30

Vendet: Lagjja Arbëria (një pjesë).

Arsyeja: Zgjidhja e kabllos nga kthina ekzistuese hyrese në TSB  “Nasuf Zhegrova” Butrinti dhe vendosja e saj në kthinën hyrëse të TSB-së së ri “Efor-Luki”. Vendosja e kabllos së re 10(20)kV në kthinën hyrëse të TSB “Nasuf Zhegrova”.