Punime në rrjet, KEDS tregon ku do të ketë ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se më 26.02.2024, do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik.

Për shkak të këtyre punimeve në disa lokalitete të rajoneve do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

PRISHTINË

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 20[kV] J04 Dalja Nr.2 (kodi: 11000073) prej orës 10:00 – 10:20 dhe 14:45 – 15:00

Vendet: Një pjesë e Velanisë, një pjesë e rr. 1 Tetori, një pjesë e rr, Edmond Hoxha, një pjesë rr. Isa Kastrati, një pjesë e rr. Jashar Salihu, një pjesë e rr. Bedri Shala, një pjesë e rr. Ali Kelmendi.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

2.

NS 110/10(20)[kV] Prishtina 2

NS 20/0.4[kV] TS “De -Kos”sh.p,k Afrim Berisha (Kodi: 11000073240) prej 10:00 deri 15:00

Vendet: Një pjesë e rr. Edmond Hoxha, te  1 Tetori Panorama I/10

Arsyeja: Shkyçje për shkak të sigurisë në Sistemin Elektro-energjetik., ndërrimi i kthinave 20 kV ne NS 20/0.4 [kV] Mentor Bytyqi “Prishtina e Re” SH.P.K.

 

* * *

 

Punime nga palët e treta

1.

Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 20 [kV] Pr 7 -Dalja nr.7 (kodi: 19000078) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Vendet: Lagjja e Spitalit, Sizmir, Art Construction, Kodrina, Princesha Group, Kawa Group, B&S Group”shpk, Rezidenca Gjermane, një pjesë e rr. Muharrem Fejza.

Arsyeja: Punët që duhet te kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit te aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

2.

Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 20 [kV] Pr 2 – Dalja nr.7 (kodi: 11000078) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Vendet: Bregu i Diellit 2 Trafa 3,Trafo 4/2,Trafa 1,Trafo 5,R&Rukolli”Sh.p.k,Maksutaj Privat, Prona Union, Mab-Sh.P.K, Lin Projekt, Naki Trade, nje pjesë e Matit-1, një pjesë e rr. Xheladin Hana, një pjesë e rr. Ndue Përlleshi, një pjese e rr. Shaqir Igrishta.

Arsyeja: Punët qe duhet te kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

PEJË

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10[kV] Klina do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Qyteti (kodi: 52000012) prej orës 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: Rrugët: Abedin Rexha, Dëshmorët e Kombit (një pjesë), Ded Gjon Luli (një pjesë), Haxhi Zeka (një pjesë),  Isa Boletini (një pjesë), një pjesë e Klinës, Lidhja e Prizrenit, Maluzhganë (një pjesë), Marija Shllaku (një pjesë), Mehdi Morina (një pjesë), Mujë Krasniqi, SHeshi Mujë Krasniqi, Qendra Zejtare (një pjesë), Skender Rexhepi dhe një pjesë e rrugës Struga.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

PRIZREN

Punime nga palët e treta

1.

NS 110/10[kV] Prizreni 3

Nga Dalja 10 [kV] Shkolla e Muzikës  do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Ambulanta e Stomatologjike (Kodi: 31000016005) prej orës 10:00 deri 14:00

Vendet: Një pjesë e rr. Ismet Jashari Kumanova.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 0.4kV, sipas zgjidhjes teknike.

MITROVICË

Punime në projekte investive

1.

Nga NS 110/10[kV] Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Likovci (kodi: 74000001) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Vendet: fshatrat: Arbëri e Epërme, Arbëri e Poshtme, Likovcë, Makërmal, Morinë, Plluzhinë, Pozhullë, Murg, Obri e Ulët, Obri e Epërme, Rrezallë, Shtuticë, Ticë, Tushil dhe një pjesë e Skenderajt.

Arsyeja: Projekte investive, vendosja e konstruksionit metalik  të Trafo-shtyllës, Projekti “Feeder 3”.

GJAKOVË

Punime në projekte investive

1.

Nga NS 35/10[kV] Malishevë do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Bellanica (kodi: 82082005) prej orës 09:30 deri 11:00 dhe 16:00 deri 17:00

Vendet: Rrugët: 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), 608 Hamdi Berisha (1 konsumator); fshatrat: Balincë, Bardhë, Bellanicë, Javor, Lladroc, Lladroviç, Lubizhdë, Lluzhnic, Ngucat, Senik dhe Temeqinë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

NS 35/10[kV] Malishevë

Nga Dalja 10[kV] Bellanica do të ndërprehen  prej orës 09:30 deri 17:00

Këto nënstacione 10/0.4[kV]

NS 10/0.4[kV] BARDHI III         ( Kodi:82082005002)

NS 10/0.4[kV] BELLANICA IV  ( Kodi:82082005012)

NS 10/0.4[kV] BARDHI I           ( Kodi:82082005013)

NS 10/0.4[kV] BARDH II           ( Kodi:82082005014)

Vendet: Një pjesë e Bellanicës, Bardhi.

Arsyeja: Projekt investiv, implementimi i punimeve sipas projektit LOT 31, ndërrimi i transformatorit, ndarësve, shkarkuesve, izolatorëve dhe konzolave.