Postet nga: perëndimi

Rusia akuzon Perëndimin për "histeri" në raport me konfliktin në Ukrainë

Rusia e ka akuzuar Perëndimin se i ka rritur në mënyrë "artificiale" tensionet duke bërë deklarata kinse Moska mund të sulmojë Ukrainën fqinje.

Gjenerali britanik paralajmëron për rrezikun e një lufte mes Rusisë dhe Perëndimit

Zyrtari më i lartë ushtarak i Britanisë ka përmendur ndryshimin e “karakterit të luftës” dhe ka paralajmëruar se ekziston rrezik i madh që vendimet e gabuara të ç...

Zbuten tensionet midis Turqisë dhe vendeve perëndimore

Tensionet midis Turqisë dhe dhjetë vendeve perëndimore u zbutën, pak ditë pasi presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan, kërcënoi se do t’i dëbojë ambasadorët ...

Kosova në mes të Perëndimit dhe Turqisë për Lëvizjen e Gulenit

Kërkesa e ministrit në detyrë të Zhvillimit Rajonal, Enis Kervan që Kosova të listojë Lëvizjen Hizmet të Fethullah Gulenit (Turqia i referohet me akronimin FETO) në listën ...

Myslimanët më të mirëpritur në Evropën Perëndimore

Perdja e Hekurt që dikur ndante Evropën mund të jetë zhdukur kohë më parë, por kontinenti sot është i ndarë nga dallimet e mëdha në qëndrimet e ...

Evropianët i thonë ‘Jo’ shamisë së grave myslimane

Sipas një sondazhi të fundit amerikan, shumica e evropianëve perëndimorë mbështesin të paktën disa kufizime sa i takon veshjes së grave myslimane.

Perëndimi ‘Mund të Përpiqet ta Shkyçë Rusinë’ nga Interneti

Rusia është e përgatitur nëse Perëndimi përpiqet ta ndëshkojë duke e shkëputur atë nga interneti global, tha një këshilltar i lartë i presidentit ...