Donjeta Pajazitaj - Foto: Facebook

Prova kryesore e vrasjes së Donjeta Pajazitajt dërgohet në SHBA për ekzaminim

Prova kryesore në rastin e vrasjes së Donjeta Pajazitajt është dërguar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës për ekzaminim.

Zëdhënësi i Prokurorisë Themelore në Pejë, Shkodran Nikçi, tha se prova është dërguar përmes Ambasadës amerikane dhe pas pranimit të raportit do të kryejnë veprimet ligjore për gjetjet e tij.

“Kjo provë është dërguar më herët në shtetin e Turqisë mirëpo nuk kemi pranuar rezultate të detajuara me ç’rast është dashur të dërgohet në SHBA. Ne jemi optimist se do të ketë të gjetura” – tha Nikçi për KALLXO.com.

Për vrasjen e Donjeta Pajazitajt më 2015, i dyshuari i vetëm, kushëriri i viktimës, Naser Pajazitaj, ishte dënuar me burgim të përjetshëm në korrik të 2019.

Ky dënim ishte zbutur nga Gjykata e Apelit në dënim me burgim në kohëzgjatje prej 35 vjetësh.

Në prill të këtij viti, Gjykata Supreme e kishte liruar nga akuzat për vrasje Naser Pajazitajn.

Sipas aktakuzës së vitit 2017, përderisa Donjeta Pajazitaj ishte duke shkuar në punë, i akuzuari Naser Pajazitaj ishte ndalur me veturë dhe e kishte marrë Donjetën duke e dërguar tek vendi ‘Kroi i Lajthisë’.

Tutje, sipas aktakuzës, i pandehuri me dy plumba në kokë e kishte vrarë e më pastaj për të humbur gjurmët e tashmë të ndjerës, të njëjtën e kishte mbuluar me drunj dhe ishte larguar nga vendi i ngjarjes.

Por për këto akuza, Gjykata Themelore në Pejë në mungesë të provave në vitin 2018 e kishte liruar Naser Pajazitajn nga akuzat, mirëpo me ketë vendim nuk ishte pajtuar Gjykata e Apelit, e cila kishte vendosur që çështjen ta kthejë edhe një herë në gjykim, që rezultoi me dënim me burgim të përjetshëm për Pajazitajn.

Naser Pajazitaj ka kërkuar 1 milion e 150 mijë euro dëmshpërblim për dëmin që pretendon se iu shkaktua gjatë kohë kur përballej me këto akuza.

Këshilli Gjyqësor i Kosovës ka vendosur që ta dëmshpërblejë Naser Pajazitajn me 61 mijë e 777 euro e 16 centë.

Mirëpo, ky i fundit ka refuzuar këtë shumë duke këmbëngulur në shumën e kërkuar nga ai.