Asambleja e Përgjithshme e OKB-së - Foto: Rtv21

Presidenti kroat nga OKB bën thirrje për njohjen e Kosovës

Kroacia bëri thirrje për njohjen universale të shtetit demokratik të Kosovës si anëtar i barabartë i bashkësisë ndërkombëtare para Kombeve të Bashkuara.

Presidenti i Kroacisë Zoran Milanoviç sot bëri thirrje nga sesioni i 78-të i Asamblesë së Kombeve të Bashkuara, që të njihet Kosova.

Ai shprehu shqetësimin për ngjarjet e fundit në marrëdhëniet ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, si dhe bëri thirrje për de-përshkallëzimin e tensioneve, por edhe për njohjen universale të Kosovës si anëtare e barabartë e bashkësisë ndërkombëtare./RTK.