‘Nëntori i ftohtë’ merr çmim në Festivalin e Filmit në Tiranë

Filmi “Nëntori i ftohtë”  me regji të Ismet Sijarinës ka marrë çmimin “Skenari më i mirë”, në festivalin e filmit, “Tirana International Film Festival”, që u mbyll një natë më parë në Tiranë.

Filmi ‘Nëntori i ftohtë’ me skenar të Ismet Sijarinës dhe Arian Krasniqit, pasqyron historinë e Fadilit, i cili si arkivist në një ndërmarrje shtetërore në Kosovën e fillimviteve ’90, i cili në një moment dramatik duhet të zgjedhë mes dy opsioneve të gabuara.

Lajmi për triumfin e “Nëntorit të ftohët” në TIFF është kumtuar edhe nga regjisori i filmi Ismet Sijarina përmes Facebook-ut.

Edicioni i 17-të  i Tirana International Film Festival, (TIFF 2019) është mbajtur nga 23 deri 29 shtator 2019 në Millenium, Agimi dhe COD në Tiranë.

Përveç filmit “Nëntori i ftohtë”, çmime në këtë festivali rrëmbyen edhe filmin, “Në mes” i Samir Karahoda në kategorinë e filmit shqiptare, “Shtëpia e agë” i Lendiat Zeqiri  që mori çmimin e audiencës,

Çmimet sipas kategorive, TIFF 2019:

Best feature film:

Golden Owl – “The Father”,  Petar Valchanov, Kristina Grozeva .

Best director, Ena Sendijarevic, për filmin: “Take Me Somewhere Nice”.

Best screenplay– Ismet Sijarina, Arjan Krasniqi, për filmin: “Cold November”.

Best eye on tiff- Debut feature film – “A Decent Man”, Hadrian Marcu.

Special mention – “Pause, Tonia Mishiali.

Best short film – “Tattoo”, Farhad Delaram.

Best short fiction/live action –  “The Christmas Gift”,  Bogdan Muresanu.

Best short animation– “He Can’t  Live Without Cosmos”, Konstantin Bronzit.

Best documentary –  “Fiancees”, Julia Bünter.

Best mid-short documentary – “The Patriot”,  Katja Fedulova.

Best student film – “Daughter”, Daria Kashcheeva.

Best video art & experimental – “Epoch”, Kevin McGloughlin.

Best Balkan film – “A Jar of Nuts”, Savvas Stavrou.

Special mention – “An Unforgettable Spring in a Forgotten Village”, Kushtrim Bekteshi.

Best film in albanian – “In Betëeen”, Samir Karahoda.

Best debut film, Ron Holloway – “A+”,  Behrang Mirzayi.

Audience choice award – “Aga’s  House”,  Lendita Zeqiraj.

Honorary award – Ali Asgari & Farnoosh Samadi.