Postet nga: Çmimet

Çmimet për investime në bujqësi ranë për -2.2% në tremujorin e tretë të 2020-ës

Inputet bujqësore ishin më të lira në tre muajt korrik-shtator në raport me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar

Ngritje e lehtë e çmimeve të konsumit në muajin tetor të sivjetmë

Inflacioni mujor i matur nga indeksi i harmonizuar i çmimeve të konsumit ishte 0.2 për qind më i lartë në muajin tetor se një muaj më parë po me pë...

Ndahen çmimet e festivalit të monodramës, ‘MonoAKT 2020’ 

Shfaqja “Orët e fundit të jetës së Njegoshit” e Teatri Nacional të Podgoricës nga Mali i Zi ka marrë çmimin kryesor, “Monodrama më e mirë” në kuadë...

Fituesit e edicionit të 31-të të festivalit ‘Zambaku i Prizrenit’

Kënga “Më i bukri vend” e interpretuar nga Besmir Shishko ka fituar çmimin kryesor të festivalit “Zambaku i Prizrenit”, që u mbajt më 3 tetor në Prizren.

Shtrenjtimi i bukës, 'tharmi' i indeksit të konsumit në muajin korrik

Inflacioni mujor i matur nga indeksi i harmonizuar i çmimeve të konsumit ishte -0.3 për qind në muajin korrik të sivjetmë krahasuar me muajin paraprak, muajin qershor. Çmime lehtë...

Kosova dhe Shqipëria premtojnë ndarjen e çmimeve të përbashkëta vjetore në kinematografi

Kosova dhe Shqipëria kanë rënë dakord që të ndajnë çdo vit çmime të përbashkëta kombëtare në fushën e kinematografisë.

Teatri Kombetar

Ministria e Kulturës ndan çmimet për teatër

Zëvendësministrat e MKRS-së, Engelbert Zefaj dhe Halil Matoshi, në një ceremoni solemne në kabinetin e MKRS-së, kanë bërë ndarjen çmimeve për teatër për vitin 2019.

Ndërtuesit patën një kosto më të ulët në muajt prill-qershor

Kosto e ndërtimit, në tre muajt prill-qershor të sivjetmë ishte 1.3 përqind më e lirë në raport me periudhën e njëjtë të vitit 2019. Kjo ulje qe ndikuar ...