Glauk Konjufca në Reçak

Konjufca në Këshillin e Sigurimit kërkon zbardhjen e fatit të të pagjeturve

Ministri i Jashtëm në detyrë i Kosovës, Glauk Konjufca në mbledhjen e Këshillit të Sigurimit të OKB-së për Kosovën ka thënë se tani ka ardhur koha qe UNMIK-u të përfundojë mandatin e tij në Kosovë.

“Rezoluta 1244 e vitit 1999 në Këshillin e Sigurimit ka pasur për qëllim ndaljen e spastrimit etnik të popullit të Kosovës nga Serbia. Tani është një periudhë tjetër kohore dhe UNMIK-u duhet të përfundojë mandatin e tij”, ka thënë Konjufca.

Konjufca ka përmendur edhe çështjen e 1641 të personave të pagjetur nga lufta e fundit në Kosovë, duke përfshirë edhe profesorin Ukshin Hoti

“Profesor Hoti së fundmi është parë më 16 maj 1999 në burgun e Dubraves është arrestuar nga regjimi serb për shkaqe politike, atë ditë është paraparë të lirohet për shkak që i kishte kaluat 5 vite, rojet e kanë nxjerrë nga qelia e tij dhe kurrë më nuk është parë, ku është Ukshin Hoti, ai ka qenë në duart e institucioneve serbe, si profesor Hoti ka edhe 1641 persona, shteti dhe shoqëria e Kosovës duhet të dinë se ku është Ukshin Hoti dhe këta persona”, tha Konjufca.

Ministri i Konjufca në këtë seancë përmendi edhe për viktimat e dhunës seksuale në Kosovë.

“Kryerësit e këtyre veprave kanë qenë ushtarët e Serbisë, kemi kërkuar nga Serbia që ti identifikoj ata që kanë kryer vepra, drejtësia duhet të dalë në dritë”, tha Konjufca.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!