Hoxha nga Hani i Elezit: Në xhami falen dy xhemate

Musa Vila, kryeimam i BIK-ut në Han të Elezit, ka thënë se në xhaminë ku është i punësuar falen dy xhemate.

Ai në emisionin “Kallxo Përnime” ka shtuar se kanë kërkuar nga Policia mbrojtje, por këta të fundit i kanë thënë se “çfarë ndodh brenda xhamisë nuk kemi kompetencë”.

“Tash e gjithë përgjegjësia është mbi mua. Unë si individ duhet të merrem me individë të caktuar ekstrem. Policisë i kemi kërkuar disa herë mbrojtje por s’na kanë ofruar një gjë  të tillë, kanë thënë se po të ishte jashtë xhamisë do të reagonim por pse po futen nëpër shtëpi? Unë po kërkoj të ruhet rendi në xhami, aty falen dy xhemate, një falet lart, një falet poshtë, unë jam kundër kësaj dhe kam ngritur zanin” – tha Vila.

“P.sh. unë jam imam, ai nuk ‘lidhet’ mas meje, unë falem lart, ai falet poshtë. Çfarë besimtari duhet me qenë ai kur ka urrejtje brenda xhamisë? Kjo vazhdon që 15 vjet. Për fat të keq njerëz të tillë janë edhe të punësuar në komunë edhe kur vjen në xhami nuk ‘lidhet’ mas meje. Persona të tillë ka edhe në arsim”, – tha Vila.

www.kallxo.com