Postet nga: Bashkësia Islame e Kosovës

A frikësohen imamët nga diskutimi për babadimrin?

Më 31 dhjetor 2023 gjatë një ligjërate në xhaminë në Mati 1 fëmijëve u ishte dhënë detyrë të mendonin për mënyra se si t’i bindin prindë...

BIK: Detyra për fëmijë kundër festimit të Vitit të Ri, “gabim që nuk duhet përsëritur”

Bashkësia Islame e Kosovës (BIK) është distancuar nga një aktivitet që u zhvillua në një xhami në Prishtinë, më 31 dhjetor, kur fëmijëve u ishte dhënë ...

Tërnava edhe një mandat si Myfti i Kosovës

Bashkësia Islame e Kosovës njofton se Trupi Zgjedhor i BIK-ut , sot ka zgjedhur Naim Tërnavën, kryetar të Bashkësisë Islame – Myfti, edhe për një mandat.

Kryeparlamentari dhe presidentja shtrojnë iftar për drejtuesit e Bashkësisë Islame

Presidentja e vendit, Vjosa Osmani dhe kryeparlamentari Glauk Konjufca sot kanë shtruar iftar për drejtuesit e Bashkësisë Islame të Kosovës.

Mbyllet xhamia në Halabak të Podujevës pas përleshjes së mbrëmshme

Këshilli i Bashkësisë Islame në Podujevë ka njoftuar se ka mbyllur përkohësisht xhaminë në fshatin Halabak të Podujevës, pas përleshjes që ka ndodhur mbrë...

BIK refuzon të hapë degën e Fakultetit të Studimeve Islame në Kosovë 

Në një proces larg syve të publikut, Bashkësia Islame e Kosovës (BIK) ka vendosur të mos i japë dritën e gjelbër hapjes së degës së ...

Bashkësia Islame i kërkon qeverisë lejimin e bartjes së shamisë në shkolla

Bashkësia Islame e Kosovës i ka dërguar një letër Qeverisë së Kosovës ku i ka kërkuar ndryshimin e Udhëzimit Administrativ që ndalon bartjen ...

BIK: Dënojmë ashpër sulmin ndaj imamit të xhamisë së fshatit Lupç

Bashkësia Islame e Kosovës (BIK) ka dënuar sulmin ndaj imamit të xhamisë së fshatit Lupç të Podujevës, Zeqir Berisha.