Volkswagen ID.7 Tourer i ri - kamionçinë e parë elektrike në historinë e markës nga Wolfsburg

Volkswagen e ka prezantuar zyrtarisht ID.7 Tourer të ri, versioni stacion i modelit elektrik të rangut të mesëm. Ky është stacioni i parë elektrik i markës gjermane me një kapacitet bagazhi prej më shumë se 1700 litra dhe një distancë prej 685 kilometrash.

Ky është zyrtarisht vagoni i parë elektrik në historinë e markës nga Wolfsburg, i cili në maskën e tij sjell një sërë avantazhesh praktike.

Dizajni i frymëzuar nga Passat dhe Arteon

Për sa i përket dizajnit, ID.7 Tourer i ri është me sa duket identik me versionin liftback. Ka një pjesë të përparme të thjeshtë me fenerë LED të bashkuar me një shirit të ndriçuar.

Aseti më i madh është në pjesën e pasme, ku ID.7 Tourer i ri tregon një çati të zgjatur dhe një derë të pasme që integron dritat LED të lidhura. Në lidhje me dizajnin e stacionit të ri elektrik, zyrtarë nga Wolfsburg thonë se është një përzierje midis një kamionçinë tradicionale, të përfaqësuar nga Passat i ri, dhe një shooting brake, të përfaqësuar nga Arteon. Modeli i ri ofron gjithashtu një çati panoramike, e cila mund të zbehet me prekjen e një butoni.

Dimensionet e ID.7 Tourer të ri janë të njëjta me versionin liftback. Kështu u ruajt gjatësia 4961 milimetra, gjerësia 1862 mm dhe lartësia 1536 mm. Vetëm baza e rrotave është pak më e gjatë. Është një rritje minimale prej 5 mm.

Bagazhi 1714 litra

Edhe pse dimensionet janë të njëjta, ID.7 Tourer i ri padyshim ofron më shumë hapësirë ​​në bagazh. Me stolin në pozicion normal, kapaciteti i bagazhit është 605 litra, pra 73 litra më shumë se sedani. Kur sedilja paloset, bagazhi mund të “gëlltisë” deri në 1714 litra. Kjo do të thotë një rritje prej 128 litrash në krahasim me variantin liftback. Dhe nëse keni nevojë për më shumë hapësirë, Volkswagen ofron edhe një kuti të jashtme çati me një kapacitet prej 460 litrash.

Falë bagazhit të madh, pronarët do të jenë lehtësisht në gjendje të transportojnë sende më të gjata. Me stolin e pasmë në pozicionin e tij normal, bagazhi ka një gjatësi prej 1075 mm dhe me mbështetësen e palosur poshtë, mund të transportojë objekte me gjatësi maksimale prej gati dy metrash.

Autonomi prej 685 kilometrash

Si fillim, Volkswagen ID.7 Tourer i ri është i disponueshëm në versionin Pro. Kjo do të thotë se është një automjet me një motor elektrik të vendosur mbi boshtin e pasmë, i cili zhvillon 286 kf dhe 545 Nm çift rrotullues. Versioni Pro ka një bateri 77 kWh.

Me kalimin e kohës, do të jetë i disponueshëm edhe versioni Pro S, i cili do të fshehë një bateri më të madhe prej 86 kWh në dyshemenë e saj, e cila mundëson një autonomi maksimale prej 685 kilometrash në modalitetin WLTP. Sidoqoftë, madhësia e rrotave, të cilat ofrohen në diametra nga 19 deri në 21 inç, do të ndikojë përfundimisht në këtë. Motori mbetet i njëjtë me versionin Pro.

Bateria e stacionit të parë elektrik Volkswagen do të mund të karikohet nga 10 në 80 për qind në 30 minuta me rrymën maksimale të karikuesit të shpejtë prej 200 kW. Kjo është në rastin e versionit me një bateri më të madhe. Duke zgjedhur një bateri më të vogël, automjeti do të jetë në gjendje të tërheqë një rrymë prej vetëm 175 kW.

Volkswagen ID.7 Tourer i ri do të prodhohet në fabrikën në Emden, Gjermani, paralelisht me versionin liftback. Çmimet mbeten të panjohura për momentin./Klix.ba

Përgatiti: Nuhi Shala